• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    SUK: Ale kontroloval jsem si to, jestli to ma +/- na spravnych pinech jako UBNT. Nejspis to bude ale stejny, to pripadne dohledas.
    SUK
    SUK --- ---
    JOINTER: Podle manualu ma PowerBox pasivni PoE out, takze by to mohlo byt OK. Samozrejme si to promerim, ale chci si to radeji overit...
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    SUK: Mikrotik PowerBox mi napaji celkem 3 UBNT radia, ale jak je to u RB2011 nevim.
    SUK
    SUK --- ---
    Zdar, u nekterych mikrotiku (mam RB2011) je moznost pustit ven pasivni PoE. Nevite nekdo, jestli tohle PoE je kompatibilni s beznyma PoE injektorama (myslim, ze na druhe strane je snad snad Ubiquitti injektor)?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ma normalne x86 distro.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CHOROBA: ano ale s fat jsem mel problem s velikosti souboru a s ext3 s vykonem. jak rikam proste nebyl to stastny napad. vlastne byl dost blby.

Napadlo mne, nema mikrotik nahodou nejaky distro pro x86 ?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    esli to fdisk vidi bez oddilu, tak tam asi nebude oddil. jinak ja mel disk pripojenej s ext3.
    manula rika, ze umi fat32 a ext3
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LEXXA: a jakou idpoved jsi cekal :) v fdisku se jevi bez oddilu.
    live gparted zkusim mohl by umet neco navic. :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    RAINBOF: rozhodne to neni spravna odpoved ale co nabootovat do livecd gpartedu. ten ma z beznych nastroju asi nejsirsi podporu fs takze to treba pozna. mne celkove pojeti mikrotiku co se tyce pameti pripomina nejvic IFS ale to bych ti nepral cist na cemkoliv.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Ne neni tam ext3 :) s tim bych tu neotravoval.

Strcis to do kompu a neni tam "nic" nevidi ani partici. Disk se jevi prazdny nerozdělený.
    (linux uz chvilku pouzivam ext3 by mi probelmy nedelala).

kdysi jsem to udělal proto že tak velký filesystém neuměl obsloužit jinak. jenže je to tak pomalé že to nemá obdoby. tak jsem to nechal u ledu a teď začínám mít zase sílu na to to řešit. :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RAINBOF: Nejspis tam bude ext3 - coz neni filesystem specificky pro mikrotik. Nastroje pro cteni ext3 existuji i do Windows, pokud nechces zkouset Linux.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    RAINBOF: pripojeny pres usb? a kdyz to pripojis k pc ? cekal bych na tom nejaky bezny fs ...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mam doma disk 1.5t nahranej skrze mikrotik. (debilita vim) uz existuje nejaky zpusob jak z toho stahnout data jinudy nez pres mikrotika ?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Tak jsem ještě dělal nějaký pokusy a vypadá to, že problém je fakt v compu, což je výrazně logičtější. Původně jsem myslel, že to v práci neblne, ale je tam podstatně rychlejší wifi. Dneska jsem stahoval nějaký šílený giga fotek a sledoval to. Rychlost třeba 3 Mb/s, po pár minutách spadne na nulu, pak 5kB/s a zbývá 14 dní stahování, pak zase naroste atd. Akorát ty pauzy jsou kratší, takže se stahování sice na chvíli přeruší, ale nezhroutí se to. Doma bohužel jo. V ntb mám Qualcomm Atheros QCA9377, jako av používám Kaspersky. Holt budu zkoušet různý věci vypínat, zapínat, měnit atd. a třeba se trefím.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tyve mi mrdne...na nekerejch sajtach mi prestaly chodit multiple site to site ipsec tunnely oproti Cisco. Dycky sel jenom prvni navazanej.
    lamal sem si tu hlavu asi 14 dni a nska nasel wtf

v policy musi bejt level UNIQUE ale ne REQUIRE pro kazdou policy. Kdy se tohle zmenilo????

ip ipsec policy print

src-address=192.168.21.0/24 src-port=any dst-address=10.10.10.0/24 dst-port=any protocol=all action=encrypt level=unique ipsec-protocols=esp tunnel=yes sa-src-address=x.y.z.s sa-dst-address=x.y.x.z proposal=proposal1 priority=0
    ph2-count=1
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    bmw. u me na linuxu to byl nejakej sleep mode sitovky intel wireless 8260. s nekterejma AP proste po chvili prestala komunikovat, odpojila/pripojila se zpet
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOSEF_K: pokud ti zlobi jen jedno zarizeni je nesmysl si hrat s nastavenim mikrotiku. pokud mas moznost si pohraj s nastavenim adapteru toho klienta. ja mam v notasu nejakou intel bezdratovku a po kazdem reinstallu je to porod to nastavit tak aby si to poradne rozumelo s mikrotikem.
    na vine muze byt antivir. mel jsem situaci kdy byl mikrotik jako AP, na klientovi (muj pracovni notas) bezel Symantec a Cisco NAM. tam NAM vynucoval tcp resequencing, symanteci ips to bralo jako utok a po X paketech za nejake casove obdobi zacalo zahazovat.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    JOSEF_K: A když chceš stahovat něco velkého z jiného počítače tak se to chová stejně jako na tvém pc nebo to jede korektně?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    A co nějaký qos? To nastavený nemáš? Něco v queues, mangle pravidlo connection bytes?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ROENICK: V průběhu výpadku? Ne. To by spadnul net i na dalších zařízeních, což se neděje.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    JOSEF_K: rebootne se mikrotik?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam