• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ADM: da se to pouzit, ale winbox mam radsi.
    ADM
    ADM --- ---
    chtel bych se konecne zbavit wine a nejakych tech 32bit knihoven ktery mam jen kvuli winboxu.
    uz je ten webconfig pouzitelny? naposled mi tu zastaralou tls verzi co tam maji myslim nepodporoval browser. pokud by se to uz vyresilo, nemam se toho webconfigu bat, je to plne pouzitelna nahrada za winbox?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    tak bacha na kondiky :) ROENICK:
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    HNIZDO: Neprislo mi, ze nejak zvlast mam to zavrene v krabici s LTE USB modemem, VDSL modemem a adaptery. V krabici neni moc mista nazbyt... 48 stupnu... Ale provozovat by mel jit v okolni teplote -20 az +60...
    Predchozi model jsem mel taky, ale nikdy me nenapdlo to zkoumat. A taky byl jen na policce...
    JOPS
    JOPS --- ---
    HNIZDO: zkusim se ti doma podivat. Ted se tam z prace nedostanu :)) Chci ted trochu zaexperimentovat s VPN, ale nejdriv to tady vyzkosim v praci. Doma potrebuju, aby to ted fungovalo :)))
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    JOPS: Pls nesouvisejici dotaz, jak to topi? Nekde jsem videl, ze to zere vic jak dvakrat tolik nez predchozi bgn model. Za coz muze pry predevsim ac wifi cast.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    THEODORT: CHR se taky zapoti. sel bych cestou protokolu ktery ma podporu hw akcelerace
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: mmmm... nekolik let jsem jel 800->hex2. ted jsem presel na ring 2xhex3 a hex2. v "laboratornych" podminkach jsem nameril cca 250mbps ale protoze linky od upc jsou asymericky tak v realu je mi to k nicemu.
    jinak momentalne jedu EoIP a IPSEC mezi tunelama.
    ovpn bych nedopurocoval.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DELVIT: divný věci, moc už si to nepamatuju, skončil sem u ipsecu.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    DELVIT: vykonove to neutahne, kdyz pouzijes CHR tak je to sice ok, ale IPSEC sprava v Mikrotiku je na tyhle ucely lepsi, site-to-site ovpn sice provozujeme, ale mimo mikrotik na debianu atd.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: máš to vyzkoušené? Co bys doporučil za krabičku? Plán je zatím na 3 oVPN tunely
    CHOROBA: copak se ti dělo? povídej přeháněj.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DELVIT: siti2site pouzivam ipsec, prijde mi to rozumnejsi . s openvpn se mi obcas dely divne veci
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: to je na pohodu
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: no myslím site2site oVPN. Hmm musím se kouknout na nějakou specifikaci
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MICA: jako jo. jako klient kdyz jsem admina ovpn serveru ozral a diktoval mu config :))
    MICA
    MICA --- ---
    DELVIT: Někomu se vůbec někdy povedlo OpenVPN na Tiku rozběhat? :))
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    JOPS: konfiguraci muzes pak backupnout a ulozit si do kompu
    JOPS
    JOPS --- ---
    LEXXA: jsem z toho jelen. Ráno se probudím a zmizela mi 5GHz WiFi. Tak jsem si s tím hrál, až jsem se na router vůbec nedostal :) tak šup do továrního nastavení.

Nastavím to a pohodička. Všechny WiFi fungují, všechna zařízení se připojí. Kua nevím čím to...

Jediný s čím jsem si nehrál jsou frekvence WiFi :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: nevm, mikrotik neumi zrovna dobre oVPN. pokud ale mas na mysli server na mikrotiku tak asi ano.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: hele kolik tenmikrotik dá v OpenVPN? Dal by 200Mbit linku a OpenVPN na tom?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam