• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    MCKIDNEY: Co nepouzivas, blokni. Easy.
    (u mych mikrotiku to fungovalo)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nema WinBox historicky vice der nez Telnet?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ATAN:
    JOSEF_K:
    Zdá se, že vyřešeno. Díky oběma.
    ATAN
    ATAN --- ---
    JOSEF_K: IP/Services
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    POSEIDON: OK, díky. Ale kde se to ve Winboxu blokuje. Já jsem asi slepej, ale prostě to tam nevidím...
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    JOSEF_K: telnet, zablokovat.
    Manual:IP/Services - MikroTik Wiki
    https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Services
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Zdravím, předem se omlouvám za trochu debilní dotaz. Antivirus mi hlásí možnou zranitelnost na routeru Mikrotik, konkrétně povolený Port 23. Co to přesně znamená, mám spíš mlhavou představu, ale v různých článcích je, že by otevřený být neměl. Akorát za boha nemůžu objevit, jak to ve Winboxu vyřešit. Plus mi to hlásí, že je tam připojené nějaké zařízení. Mac adresa toho zařízení odpovídá kromě posledního znaku modemu zapojenému před mikrotikem. Tak nevím, jestli kdybych náhodou našel, kde se ten port zavírá, zároveň neodpojím internet...
    STRIK3R
    STRIK3R --- ---
    hola jen prkotina ...poridil jsem si RPI a vzhledem k tomu ze nemam smartku TV tak to vyuzivam jak nejlip to jde...pouzivam KODI ...nekdo nejaky tip na aplikace (doplnky?) pripadne pouzivate neco jineho nez KODI?

Diky
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MATT: spíš bych to směřoval sem: [ MCU - mikrokontrolery, jednocipy - programovani, bastleni ]

obecně: I2C je potřeba napájet externě, takže buď na pinech arduina můžeš zapnout interní pullUpy, nebo připojit napájení od jinud.
    MATT
    MATT --- ---
    Zdravim ve spolek,
    delam svuj prvni arduino projekt, takovou malou "meteo" budku do kanclu. Ma to hlavne merit CO2. Mam Nano controler, malej oled display a CJMCU-811. A ted otazka: ma bejt SCK a SDA pripojeny do analogovejch pinu a zaroven pres odpor do +5V? Nekde to tak maji kresleny, jinde zas jde jen linka od A4 do SDA a A5 do SCK bez tech odporu a +5V. Display i senzory jsou napajeny z 3V3.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    povedlo se tu nekomu rozchodit bonding (lacp) s mikrotikem na jedne strane a linuxem na druhe?
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    SPIKE411: Mam backup trochu netradicne, Asus DSL modem bez aktivniho DSL a v tom USB LTE modem Huawei, na IP toho routeru se prepne brana z Mikrotiku, pokud vypadne wifi pripojeni na Mikrotiku.
    Kdyz se to jednou za cas stane, tak to vetsinou stejne nejede a je potreba ten modem odpojit a pripojit na USB.
    Chystam se letos koupit Mikrotika (Hex Poe) s USB a ten modem prepojit tam, takze mam ocekavat potize?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    FATBOZZ: Ja ti rozumim a napsal jsem to takhle protoze jsem si tim prosel. Neni to mene srani je to mene problemu.
    Dokonce jsem zkousel pouzit drazsi variantu s baterii, wifi a USB sitovou kartou, Ukazalo se ze sice to bezi krasne a neni treba restartovat (Jako ty bez baterie), nicmene nemaji balancovane nabijeni a nafoukla se mi baterie po pul roce.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FATBOZZ: Co se týče toho software/firmware v huhlavejích... třeba pomůže tady něco:
    Rozšíření komunitní dokumentace o sekci LTE USB modemy - Všeobecná diskuze [CZ] - Turris forum
    https://forum.turris.cz/t/rozsireni-komunitni-dokumentace-o-sekci-lte-usb-modemy/5269/22

(Ale musím říct, že jsem na to od té doby neměl sílu šahat, přestože to spojení není úplně stabilní - každé 2-3 dny musím ten USB modem restartovat, aby se dalo zase navázat spojení; ale třeba je to nějaká sranda ze strany operátora (O2), ačkoli je to přímo datová SIM kupovaná s tím modemem.)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MCKIDNEY: Odpoved jak z IKEA, máte rádi žlutou tašku ? Vezměte si modrou ! Chapu tvoji odpoved že s tím bude menší sraní, ale preci jen bych nechtel mit dalsi zarizeni co je treba napajet.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    FATBOZZ: Kup si Huawei stand alone s rj45, sezenes za +-500 diky prehnane distribuci od TMobile. USB nema smysl resit (Sorry not sorry)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Mate nejaky osvedceny LTE modem pro zalohu? Tuhle jsem si pujcil nejaky huawei (podporovany na strankach mikrotik, ale jina revize, sw v něm) a byl porod ho rozchodit a ani se mi to nepovedlo rozchodit jako LTE interface. Takže radši si necham poradit osvedcenou vec než zase experimentovat.
    TBC
    TBC --- ---
    MikroTik opravil chybu umožňující shození routeru IPv6 pakety - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/mikrotik-opravil-chybu-umoznujici-shozeni-routeru-ipv6-pakety/
    ADIK
    ADIK --- ---
    NYXEL: protoze bych na ne cekal mesic :/
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    ADIK: proč je nekoupíš z ali? Já jich za tu cenu vzal kdysi deset, dával jsem je tátovi do bagru jakou náhradu za CAT originál (za nesmyslnou cenu v tisících...) a nejspíš ještě teď slouží dalšímu majiteli... :)) ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam