• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    AQUARIUS: :-o po tolika letech!!! :-D
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    Objevila se prvni betaverze RouterOS 7.0. http://mt.lv/v7 . Zatim jen pro ARM, dalsi detaily asi budou tu: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=19&t=151903
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    RB962UiGS-5HacT2HnT mám tři jen u bráchy a jsem hodně zklamaný z "výkonů" které předvádí ty interní antény.
    Pokud se tyhle routery vyskytnou na zarušenějším místě, tak je hodně těžký s nima dosáhnout kvalitního pokrytí :(
    U bratra na baráku jsem dva tyhle routery nahradil čínským noname routerem za 350,- s ext 5dbi anténami a je pokryto všude :-D
    Bohužel v době kdy tyhle čínské routery (tplink apod.) mají včichni sousedi a hulí s tím signál na plný koule do celého širého okolí (v defaultu je tam nastaveno "Transmit power: MAX") , tak to inteligentní řešení už nedá :-/

Jo a CAPsMAN je super, počáteční konfigurace zabere trochu času, ale pak už je to bezva klikačka na jednom místě když něco měníte, roaming je taky bezvadný, mohu jen doporučit!
    ATAN
    ATAN --- ---
    Ja mam 3011, je to rychly, hw ipsec, ma to 10x1gb portu, z toho jeden poe port, a zere to asi 10w. Na wifi mam unifi.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ADM: Bral bych to hned, kdyby to melo ty 10G porty dva. Do budoucna, NAS + PC. Ale jeden port je naprd. Tak nevim, asi to jeste necham, kdyz mi to funguje jak chci. Jen 300M UPC uz to sotva uNATuje a VPN vykon je mizerny.
    ADM
    ADM --- ---
    JOINTER: mam stejny dilema, potrebuju minimalne osmiport a 5G by se taky hodilo, jeste alternativne turis mox ma mit osmiportovy modul, ale kdovi kdy to bude ...
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    JOINTER: já tu 2011 bral bazarovou za 1700.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    HE11_KNIGHT: To je fajn vedet, zvazuju 4011, ale porad se nemuzu rozhoupat, protoze je to dost drahy. Mozna HAP AC2. Jde mi o nahrazeni RB433GL - 3x GLAN a 2x mPCI - necim rychlejsim.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    6746: Tak ta 2011 propali vsechny steny a jeste venku pred barakem je to ok... jsem to jenom na otestovani zapnul a vychazi mi to tak, ze jeden router pokryje vse :))))
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    6746: Jo vlastně kabelem už repeter dělat nemusím. Takže CAPSman. Ale stejně mi je divný ten pokles pokud RB952Ui-5ac2nD nastavím jako repeater. Routery jsou od sebe 5m v místnosti (musí to tak být, za zdí není signál žádný) .. ale u prního mam rychlost 20Mbit .. když chytám druhý tak mam tak 2Mbit max
    6746
    6746 --- ---
    HE11_KNIGHT: Nedělej repeater, pokud je všechno po kabelech, použij CAPSman
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Potřeboval bych poradit, mam dvoupatrový dům stěny jsou nepropustné, takže musím vše řešit několika routery. V druhém patře u antény budu mít RB2011UiAS-2HnD-IN od toho potáhnu kabel do prvního patra k RB962UiGS-5HacT2HnT a od toho povedu kabel k RB952Ui-5ac2nD. Zkoušel jsem nastavit poslední router jako repeater (skrz WIFI) ale nerozumím tomu proč mi místo posílení signálu signál naopak spadl o polovinu.. A nebo dokonce v místech kde byl dosah dobrý tak není dosah žádný. Skrz kabel je v tom repeateru internet.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    MCKIDNEY: Co nepouzivas, blokni. Easy.
    (u mych mikrotiku to fungovalo)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nema WinBox historicky vice der nez Telnet?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ATAN:
    JOSEF_K:
    Zdá se, že vyřešeno. Díky oběma.
    ATAN
    ATAN --- ---
    JOSEF_K: IP/Services
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    POSEIDON: OK, díky. Ale kde se to ve Winboxu blokuje. Já jsem asi slepej, ale prostě to tam nevidím...
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    JOSEF_K: telnet, zablokovat.
    Manual:IP/Services - MikroTik Wiki
    https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Services
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Zdravím, předem se omlouvám za trochu debilní dotaz. Antivirus mi hlásí možnou zranitelnost na routeru Mikrotik, konkrétně povolený Port 23. Co to přesně znamená, mám spíš mlhavou představu, ale v různých článcích je, že by otevřený být neměl. Akorát za boha nemůžu objevit, jak to ve Winboxu vyřešit. Plus mi to hlásí, že je tam připojené nějaké zařízení. Mac adresa toho zařízení odpovídá kromě posledního znaku modemu zapojenému před mikrotikem. Tak nevím, jestli kdybych náhodou našel, kde se ten port zavírá, zároveň neodpojím internet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam