• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MAJA: tady ty jsou skoro všechny v pohodě a HWkitchen jsou i celkem rychlý na dotazy atp =)
    Arduino kity | HW Kitchen
    https://www.hwkitchen.cz/arduino-kity/
    MAJA
    MAJA --- ---
    Doporučíte nějaký Adruino starter kit ? Koukal jsem na Ali stojí něco málo přes 20 USD, ale netuším, jestli to je nebo není k ničemu ...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    JOSEF_K: meh. ja mam compal v bridge modu, pac public ip a tudiz wifi off a switche atd mam na druhy strane bytu. nonic, du psat do UPC
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    CHOROBA: tzv. varianta brod... k netu se tady připojuje asi osm zařízení, takže jsem stolní PC připojil kabelem k compalu, ntb taky k compalu přes wifi, zbytek jede na mikrotiku na wifi. Holt někdo má trochu pomalejší připojení, no.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    JOSEF_K: vymyslels to nejak? zatim teda s hruzou kokam, ze ten vyjebanej Compal CH7465LG-LC s mikrotikem jede jenom 100Mb/s(at uz autonegotiation, nebo manually set, pri 1G proste vypne port.), coz pri 300mb lince od UPC trochu nasere. Navic to jede fakt 60-90mbit wireless,wired. laptop naprimo do Compalu da cca tech 300mbit a link je 1G.
    Compal zapojenej do Unifi switche - tadaaa! 100Mbit/sec.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ALATIR: já je prodávám, mám jich rozbalenych několik. Takže tu svou si nechám.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    ADAM: Čistě ze zvědavosti. Když to na omnii lítá jak vítr, proč to chceš přehodit do mikrotiku? Nebo chceš prostě mít o zapojenou krabičku míň?
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    BOTRYTIS: Super, diky
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    VLADDRACUL: nepotrebujes tam arduino, pouzij rovnou to esp, da se programovat stejne jako to arduino...
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    MARTEN: Vida, zapínat ho signálem mě nenapadlo, to je dobrý nápad
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    VLADDRACUL: Ono by to slo udelat i tak, aby se arduino zapnulo jen kdyz dojte k otevreni. Tedy neposilat signal do beziciho arduina, ale zapinat ho. I kdyz jde myslim ho hluboce uspan a probouzet signale, coz by na tu baterii rok melo vydrzet.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    VLADDRACUL: nejlevnější "senior mobil" s SOS tlačítkem na bazoši za kilčo ;)
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    PISTA1: Ten budu shanet vyrazne hur, nez to arduino :) nemusi to jet na te baterce dlouho, treba s tydnem se smirim
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    VLADDRACUL: starej dotykáč, co umí odeslat sms zmáčknutím tlačítka. Na to připojený ten mikrospínač. napájení obstarají články z vyřazené notebookové baterie. Když jich spojíš pár paralelně, vydrží i déle než měsíc. Jako SIM tu nejlevnější předplacenku a pak vyhodit.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    Ahoj, vymyslel jsem si takový miniprojekt a chtěl bych se přesvědčit, že to není totální blbost:
    Popis problému:
    Mám bednu s víkem na pantech, cca tři týdny v roce bych u ní chtěl logovat otevření víka.

návrh řešení:
    Arduino nano s připojeným ESP8266 a mikrospinačem s nc kontaktem. Arduino a com kontakt spínače připojený na 9V baterku, ESP připojeno k arduinu, NC kontakt připojený k arduinu.
    zavřené víko tlačí na spínač a ten je sepnutý. Při otevření sepne NC kontakt a tím dá informaci arduinu, které pošle email, jak je popsáno třeba zde - https://create.arduino.cc/projecthub/hans/send-smtp-email-with-arduino-and-esp8266-3bfd1d

Dvě otázky: utáhne to 9V baterka alespoň týden? A druhá - má tohle řešení smysl, nebo to jde udělat nějakým snazším způsobem?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    GHORMOON: Ok tak se domluvíme v poště...
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    AHARAZ: ja se jich klidne na pokusy doma ujmu (hlave 450 a 433 protoze maj vic portu, wifiny az tak casto ne, to potrebuju tak jednou za rok :D)
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ: A ještě o něco použitelnější RB450G v krabičce...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Mám pár starších Routerboardů - jen desek, kdyby někdo chtěl na experimenty. Daruji v Praze. Stav neznámý, ale nejsem si vědom, že by některý nefungoval.
    RB711G-5HnD, RB711UA-2HnD, RB433 + wifi karta R52.
    ADAM
    ADAM --- ---
    fajn, to jsem cetl. tak si na to holt necham omnii. btw, mel bych tu jeste jednu rozbalenou navic. za 5tis, kdyby nekdo chtel.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ADAM: mikrotik jako NAS je dobrej jenom pro ukladani conf files pres tftp. jinak je uplne nahovno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam