• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    DICK85
    DICK85 --- ---
    NYXEL: Tak se potvrdilo, že je to VmWare esxi free.
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    DICK85:
    Tohle se nam kdysi stavalo kdyz si nekdo na ntb nainstaloval vmware apod... Soucasti toho baliku je mj. i DHCP server a pri "sikovne" konfigurace se to k tve siti muze zachovat tak nejak jak popisujes ...
    Pokud by DHCP nedalo IP tak by si system vygeneroval 169.235.blaa ...
    Jak tady nekdo radil vypnout vlastni dhcp a pak naladit DCPC klienta a zjisit zdali neco dostane, tak to by mohlo pomoci :)) ...
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    DICK85: zkusil bych vypnout DHCP-server na mkt a zapnout dhcp-client na nějakým ifacu z vnitřní sítě, pokud si leasne IP měl bys vidět Mac adresu serveru a podle ní ho dohledat. Pokud si nic neleasne bude chyba v Apple.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    ROENICK: dhcp poll mám na 100 adres a zařízení je tu cca 10
    DICK85
    DICK85 --- ---
    JOINTER: žádný jiný dhcp server nemám,

TBC: pokud nastavím statickou ip adresu z očekávaného pool tak to jede také korektně. wireshark zkusím. Každej book má jinou adresu z rozsahu 192.168.1/24

ROENICK: log říká, že se klient připojil, sílu signálu a mac adresu. Tváří se jako, že je vše v pohodě
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    DICK85: Sami si to přidelit nemůžou, nemáš tam nějaký další DHCP server, který by byl rychlejší než ten primární router?
    TBC
    TBC --- ---
    DICK85: pripadne jak se to chova pokud na wifi nastavis statickou adresu z ocekavaneho poolu? je routing a provoz v poradku? pripadne si pustit na macbook wireshark, a uvidis pripadne kdo ti tu jinou IP dava...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DICK85: log nic nerika? nedosly IP adresy? jak mas nastavenej DHCP pool?
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Ahoj,
    mám teď takovou záhadu, která se mi začala dít přes noc bez změny konfigurace. Mám Mikrotik RB cAPGi, síť řídí RB2011. NTB s WIN, Linuxem a telefony s Androidem se mi korektně připojí na WIFI (2.4 i 5), ale od rána mi nefunguje připojení na MacBook a iphone. Zařízení se připojí, ale od dhcp nedotanou ip adresu a sami si přidělí nějakou nesmyslnou 192.168.1.0/24. Ale takový rozsah u nás nikde nefiguruje. Když si vyžádám novou adresu tak se to chová totožně.
    Neměl by někdo nějaký nápad? Včera večer to ještě fungovalo normálně. :-D. Dokonce jsem vypnul AP a pustil to jen na 2011 a chová se to totožně. Mám za sebou i čistou konfiguraci AP i 2011. Když nastavím na koncové apple zařízení static ip tak to jede.
    Díky.
    Richard
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MAJA: tady ty jsou skoro všechny v pohodě a HWkitchen jsou i celkem rychlý na dotazy atp =)
    Arduino kity | HW Kitchen
    https://www.hwkitchen.cz/arduino-kity/
    MAJA
    MAJA --- ---
    Doporučíte nějaký Adruino starter kit ? Koukal jsem na Ali stojí něco málo přes 20 USD, ale netuším, jestli to je nebo není k ničemu ...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    JOSEF_K: meh. ja mam compal v bridge modu, pac public ip a tudiz wifi off a switche atd mam na druhy strane bytu. nonic, du psat do UPC
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    CHOROBA: tzv. varianta brod... k netu se tady připojuje asi osm zařízení, takže jsem stolní PC připojil kabelem k compalu, ntb taky k compalu přes wifi, zbytek jede na mikrotiku na wifi. Holt někdo má trochu pomalejší připojení, no.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    JOSEF_K: vymyslels to nejak? zatim teda s hruzou kokam, ze ten vyjebanej Compal CH7465LG-LC s mikrotikem jede jenom 100Mb/s(at uz autonegotiation, nebo manually set, pri 1G proste vypne port.), coz pri 300mb lince od UPC trochu nasere. Navic to jede fakt 60-90mbit wireless,wired. laptop naprimo do Compalu da cca tech 300mbit a link je 1G.
    Compal zapojenej do Unifi switche - tadaaa! 100Mbit/sec.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ALATIR: já je prodávám, mám jich rozbalenych několik. Takže tu svou si nechám.
    ALATIR
    ALATIR --- ---
    ADAM: Čistě ze zvědavosti. Když to na omnii lítá jak vítr, proč to chceš přehodit do mikrotiku? Nebo chceš prostě mít o zapojenou krabičku míň?
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    BOTRYTIS: Super, diky
    BOTRYTIS
    BOTRYTIS --- ---
    VLADDRACUL: nepotrebujes tam arduino, pouzij rovnou to esp, da se programovat stejne jako to arduino...
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    MARTEN: Vida, zapínat ho signálem mě nenapadlo, to je dobrý nápad
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    VLADDRACUL: Ono by to slo udelat i tak, aby se arduino zapnulo jen kdyz dojte k otevreni. Tedy neposilat signal do beziciho arduina, ale zapinat ho. I kdyz jde myslim ho hluboce uspan a probouzet signale, coz by na tu baterii rok melo vydrzet.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    VLADDRACUL: nejlevnější "senior mobil" s SOS tlačítkem na bazoši za kilčo ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam