Tak po posledni haluzi ktera byla u dvou 2011tek ktery resetovali/hazeli devices do TFTP (konkretne UBIveci) tu mam dalsi haluz - jako ty mikrotici jsou fakt megasracky , nesnasim je!
tyden resim problem se 60kama kdy mi dva 60g klienti na 60kovym AP hazeli random linkdowny a signal lital od -53 skokove treba na -68 vcetne neustale se menici modulace a urovne signalu, vymenil jsem AP (puvodne byla 180 stupnova WAP) za dve klasicky WAP60g, vymenil jsem klienty , linkdowny pretrvavali, myslenka byla takova ze jde o ruseni (coz u 60tky s 4ma kanalama je docela dost pravdepodobny) , ale ani ladeni na to moc nemelo vliv, respektive jsem mel prostor jen pro dva kanaly protoze ty dalsi dva na AP byli uz zabrany.... nedalo mi to spat a uz jsem fakt nevedel co, meril jsem zdroje , oba dva spoje se furt kravili ... proste fakt zlo kdy cloveku dochazej veskery naboje co ma ... vzhledem k povaze prace co delam sem se zameroval na HW ...
zameroval na hw ... a vubec by me nenapadlo to zkusit googlit , asi fakt zoufalost , ale na foru jsem nasel jednu vec
ze je to asi nejspis ROSko , ackoliv uz nakou dobu pouzivam 6.4.7 ktera je/byla na jejich webu oznacena jako stable tak to byl nejspis problem, ihned jsem teda downgradoval ROS na 6.46.8 long-term a ejhle , signal drzi jak beton a nelita sem a tam jak kyvadlo pres hranici rozpojeni , linkdowny zmizely , modulace drzi, uroven signalu taky ... nevim co za ficury do 6.4.7+ pridavali , ani nechci vedet pac tyhle featury mi zadelali na tejden nervu a sedivejch vlasu
nicmene zajimava zkusenost, rad bych predal tohle know how dal, ale Vam to stejne asi bude u prdele ,hm? :D
mam chut zajet do rigy a nekomu tam pekne rozbit hubu