• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: aha, to máš z práce? Nebo je to nějak veřejné?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: jednou tydne zkompiluji co vyda cisco, fortinet a recorded future a naimportuji to do firewallu
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: doufám, že něčím pěkným překvapí. CCR a CRS šlapou moc pěkně. Na tom WiFi musí ještě evidentně zapracovat.

Teď mě ještě napadá odkud bereš IP na blacklisty a jak často to aktualizuješ
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: pisou ze ma 2.5 ale to je prast jak uhod v dusledku
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: no jestli to má 2dB jak píše CHOROBA:, tak ani nemusím, ale díky moc za nabídku!
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak ty hapy maj akorat vnitrni 2dB antenu
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    já mám hAP^2 a i Mercusys za 233,- má lepší signál.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: lepsi nez bezna krabicka. muzh ti svuj jeden plonkovy pujcit a uvidis
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: no právně dosah není prý nic moc co jsem četl na Mikrotik fóru... Na to se hlavně ptám.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak drevo je parada, nebo sadros. nejhorsi je prazska palena cihla, zelezobeton a oloveny zrcald an zdech ;D
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    AQUARIUS: me taky prekvapilo jak moc papirove se ten barak chova. naopak doma mam zdeny barak a tam dve ap pokryvaji vsechno. i sousedi.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    LEXXA: shodou okolnosti jsem ted na jedno misto daval 2ks hAP ac2, je to velkej zdenej dum a celej ho to nepokryje ani nahodou, nicmene to ani nebylo uplne v planu a dosah celkem pozitivne prekvapil (pravda, ocekavani byla hodne nizko)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: funny you should ask :)
    s hAP ac jsem neskutecne spikojenej. akorat jsem jeden ted vymenil za ac^3 tak ho budu poustet.
    mam vyzkouseno ze jeden ac prosviti drevostavbu uplne v pohode
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Spíš by mě zajímalo co na stěnu jako WiFi? Ubiquiti už ani náhodou. Co máte doma?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    AQUARIUS: nepopiram ale kombinace ros7 a arm mi prijde konecne pouzitelna pro prosumera (coz si myslim ze jsem) a u 4011 mi desne chybi (spis irituje nez aby me to bolelo) ze neumi mac address filtering
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    LEXXA: jestli to mas pro produkcni pouziti, nezoufej, on ten RouterOS 7 asi nejaky detsky nemoci jeste bude mit... Loni jsem si koupil switch CSS610 a trvalo par mesicu, nez na nej vydali firmware, se kterym fungovaly VLANy na portech 5-8 (zkusenost otresna, na druhou stranu ted uz funguje dobre a za ty penize to nebyla vylozene spatna koupe)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    AQUARIUS: to mi delaji naschval. pred mesicem jsem so 4011 poridil.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    Na redditu se par dni zpatky objevila zminka o RB5009 a dneska koukam, ze uz je i v eshopu i4wifi: https://www.i4wifi.cz/cs/262008-mikrotik-rb5009ug-s-in
    Zajimavosti: 7x gigabit, 1x 2.5GbE, 1x SFP+, moznost umistit az 4ks do 1U, RouterOS 7.0, 64bit ARM... Nejaky porovnani vykonu se 4011 je ve videu pod produktem.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    JOINTER: Prispevek mel prijit do fora o radioamaterech, ale tak uz se stalo...
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    AQUARIUS: Tak me zmatlo ze jsem nekde zahlidnul .it domenu.
    Je to podobne dobry jako Mikrotik, takze to odpovida. :)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    JOINTER: Vypada to zajimave, zanedlouho mozna budu shanet neco podobnyho... Jen teda mam pocit, ze firma nebude italska, ale litevska, viz https://teltonika-networks.com/about-us/contacts/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam