• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    umi tu nekdo scriptovat v LUA, nebo co to mikrotik pouziva?
    mam hap AC3 a chtel bych pouzivat hw tlacitko pro toggle on/off wifi interfacu.
    ale nikdy jsem v tom nepsal a nevim jak integrovat logiku if disabled --> enable && if enabled --> disable.

nekdo za flasku nebo tak neco?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ROENICK: Já mám UAP AC Pro taky od Ubiquiti a co do rozsahu je to v pohodě, ale zachvíli bude EOL. Takže buď do toho dám dd-wrt nebo seženu něco podobného. U Ubiquiti mě hlavně vadí to, že teď vše tlačí do čoudu.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DELVIT: mam Ubiquiti Nano HD s AC wave2 a na byt 3+1 docela dobry.. nektery zarizeni na koncich bytu maj slabsi signal ale pricitam to spis tem zarizenim nez APcku. A stabilni je to krasne. Nemam teda Unifi gateway ale Mikrotik 750Gr3
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    AXTHEB: Me AC2 pozitivne prekvapil dosahem, lepsi nez kdyz jsem mel RB433GL se samostatnyma kartama a externima antenama.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: aha díky, v současnosti to mám kompilát ze tří listů a asi cca 20k IPv4 adres, a aktualizuji to jednou za 3 dny. Zkusím AAD jestli to vrátí něco rozumného, díky za tip!
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: azure active directory
    jinak nejkvalitnejsi to budes mit jako kompilat. klidne i zdroju zdarma. na druhou stranu je komunita dost aktivni takze co neni v seznamu A ale v seznamu B se do A dostane behem chvilky
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: Jasně to jsem si myslel :). Mám tam něco ze spamhouse a tak, ale chtěl bych to co nejkvalitnější. Co je AAD za zkratku?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: neni to verejne. respektive urcite neco verejneho je. ale ja to cucam z placene subscribce.
    napada me ze AAD je zdarma a tam pokud umis psat dotazy do graph api ti to vrati taky TI seznam microsoftu. ale v praxi jsem to jeste nepouzil
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: aha, to máš z práce? Nebo je to nějak veřejné?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: jednou tydne zkompiluji co vyda cisco, fortinet a recorded future a naimportuji to do firewallu
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: doufám, že něčím pěkným překvapí. CCR a CRS šlapou moc pěkně. Na tom WiFi musí ještě evidentně zapracovat.

Teď mě ještě napadá odkud bereš IP na blacklisty a jak často to aktualizuješ
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: pisou ze ma 2.5 ale to je prast jak uhod v dusledku
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: no jestli to má 2dB jak píše CHOROBA:, tak ani nemusím, ale díky moc za nabídku!
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak ty hapy maj akorat vnitrni 2dB antenu
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    já mám hAP^2 a i Mercusys za 233,- má lepší signál.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: lepsi nez bezna krabicka. muzh ti svuj jeden plonkovy pujcit a uvidis
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    LEXXA: no právně dosah není prý nic moc co jsem četl na Mikrotik fóru... Na to se hlavně ptám.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak drevo je parada, nebo sadros. nejhorsi je prazska palena cihla, zelezobeton a oloveny zrcald an zdech ;D
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    AQUARIUS: me taky prekvapilo jak moc papirove se ten barak chova. naopak doma mam zdeny barak a tam dve ap pokryvaji vsechno. i sousedi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam