• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    LEXXA: Jako ze ty nestaci? Pisou ze je v tom nejaky dual core tak to by nemelo byt tak hrozny?
    Bylo by fajn ale mit nejake vykonejsi nahrady, nemelo by to byt zas tak tezky kdyz to HAP AC2 je za pakatel.
    (akorat ze chci SFP a nejlip 3x ovladatelne PoE)
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    LEXXA: Problem je ze za HEX PoE neni lepsi nahrada, dost potrebuju ty PoE vystupy.

ADM: U me upgrade prosel bez potizi, na RC3 nebo tak nejak, HEX a HAP 2.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOINTER: to je prave to proc mi ted doma lezi dva hex3.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    RC verze te 7.1 jsou na jednojadrovych MIPSech tak nejak trochu podivne liny a zerou na pozadi CPU nevim cim...
    Treba pri NATu staci relativne mala zatez v radu desitek Mbit a stoupa mi ping zkrz, nic tragickyho, ale u v6 to bylo lepsi.
    Bohuzel potrebuju wireguard.
    Na ARMu je to ale pohoda.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DELVIT: no dyk prave to byl duvod upgrade. ve stable ho teda nevidim, ale v Testing.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DELVIT: uz je stable
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CHOROBA: Jinak ta 7.1 už přilétla do "testing". Já si asi raději počkám :), ale i tak se těším.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    Náhodou nemá někdo doma starý LAN hub (ne switch)? Sháním, už se asi neprodává.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pc?
    na techdle MIPSBE si muzes tak zaskriptovat, nebo nahodit openwrt, to je pravda
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CHOROBA: tak jasne kdyz je to pc :)
    https://www.czc.cz/mikrotik-rb951g-2hnd/122329/produkt tohle mam na mysli. ma to doma kdekdo vyrazenejch bude brzo hodne moc protoze to ma casto 100bit lan
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    RAINBOF: CCR1009-7G-1C-1S+, ale docker testuj na starsi beta na 5009
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CHOROBA: ale ne na nejaky 751 ne ?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    DELVIT: hodil sem tu beta na jednu produkci a zda se ze zatim dobry, krom drobnych problemu s certificates nic tragickiho.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CHOROBA: předběhl si mě :). Každopádně 7.x už teď vypadá dost k světu.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak nska si muzes pod routreros pustit docker a ovladat kdeco.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DELVIT: tak byla by to fajn platforma na ovladani kdeceho je. Toho vsude na kila. Muzu tam hodit wrt ale mit to u nich...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    RAINBOF: není zač, tohle nevím jestli bude někdy možné. K čemu bys to potřeboval?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DELVIT: dik jsem jen zkousel jestli naahodou treba...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    RAINBOF: nejde, jediné co můžeš je použít Api
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Porad plati ze napsat svuj modul do mikrotiku nejde ?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    AQUARIUS: právě proto jsem pořídil CRS, protože ten SwOS je naprosto tragický.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    LEXXA: CSS106 mam taky, tam je kupodivu nastaveni jiny a taky to funguje:
    VLAN mode: optional, VLAN receive: any, Default VLAN: 1, Force VLAN ID: no, VLAN header: leave as is

Na obou switchich mam aktualni firmware (CSS106 2.13, CSS610 2.14, zejmena v tom druhem pripade je to zasadni, switch byl na trh uveden temer nefunkcni a jednu dobu jsem musel pouzivat beta firmware z fora jen aby mi fungovaly vlany na portech 5-8)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam