• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    NYXEL
    NYXEL --- ---
    HE11_KNIGHT: https://www.czc.cz/legrand-evoline-nastenny-datovy-rozvadec-7u-600x450mm-65kg-sklenene-dvere/266684/produkt
    Já kupoval tenhle v 9U a 12U provedení, je to bytelný (žádná čínská hadrovina) a na pohled pěkný rack, sice je zepředu skleněný, ale nahoře a dole má perforace pro ventilátory. :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADM: Pokud jde o propojení [WiFi AP]---ethernet---[WiFi AP], na to ten druhej může být prakticky libovolný access point, jen musí mít úplně stejný nastavení WiFi (kromě čísla kanálu).
    ADM
    ADM --- ---
    jeste jsem nasel, ze (zrejme) vsechny ty wifi routery routery umoznuji jednotnou spravu wifi CAPsMAN, no aspon neco
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jojo. nastavis mode repeater je to. uplne napicu ;-)
    ale funguje to
    ADM
    ADM --- ---
    existuje od mikrotiku reseni podobne tomuto? predstavoval bych si plnotucny wifi router (napr. hAP ac³), propojeny do druheho patra k hloupemu levnemu wifi zarizeni, ktery jen zvysuje rozsah wifi pokryti? nebo musim jako druhe zarizeni proste koupit dalsi plnohodnotny wifi router a zvlast nakonfigurovat?
    TBC
    TBC --- ---
    HE11_KNIGHT: jest-li mas dost mista, treba nekde v domku nebo tak, tak tady je ted supr kauf: https://aukro.cz/rack-skrin-datacom-19-jednodilny-12u-7002574410
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    sem si koupil todle, vejde se tam i NAS
    19" RACK jednodílný 6U - Rozvaděč | Alza.cz
    https://www.alza.cz/19-rack-rozvadec-jednodilny-d87383.htm
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit nějaký malý rack na stěnu, kam se mi vejde RB2011UiAS + 10 portový POE modul, krabička TV posilovače, cca 15 ne moc ohebných CAT6 FTP kabelu.. Tak abych tam měl dost místa na manevrování a ještě nějakou rezervu do budoucna. Moc se v tom nevyznám co bych měl vzít, abych tam vše mohl pohodlně zavěsit a neplandalo mi to tam na dně.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    Nemáte někdo doma kombinaci VDSL-Terminátor-OpenWRT? Podařilo se mi to nahodit jednou a pak už ne. Asi mi něco uniká v nastavení wrt - PPPoE a VLAN mi na jiném routeru funguje, ale tady jsem si začátečnické štěstí asi už vybral :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jj, je to levny a dela to uplne vsechno. obzvlast kdyz tech tupejch lednicek je 200, do toho chromecasrty, appleTV a podobny hovna

#sh mac-address
    Total active entries from all ports = 4577
    #sh vlan
    Total PORT-VLAN entries: 211
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CHOROBA: je to levny... :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    CHOROBA: jj za chvili ti nejaka tupa lednicka sestreli celou sit :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MIKULAS: to jsem tak nejak predpokladal :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    me ted teda uprimne jebe, jak se s nastupem IOT tydle hruzy jako 10mbit halfduplex vracej. a este polovina software je napsana tak, ze server broadcasti do site a hleda clienty. genialni, obzvlast kdyz se to deployne s VLANama.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    NYXEL, ROENICK: že hub bezhlavě posílá všechny pakety na vechny porty je právě to, co potřebuji ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ROENICK: a tak muze se ti stat, ze pripojeny zarizeni neposle ven zadnej paket... a ty se pak divis, proc ti lita bordel urceny pro jednu krabici po celym baraku :) No a nebo se zaplni tabulka - ona taky neni nafukovaci (je to i jeden z utoku na L2, a nektery switche to ani neumej limitovat).
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DANYSEK: hele je to uz skoro 20 let takze si taky hovno pamatuju zejo ;)

ale bude to nejspis i tak, ze se to ten switch nauci rychle a pak je proste lepsi nez hub, taky switche huby rychle vytlacily zejo
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOINTER: ja 4011 vzal a jsem spokojenej. trosku me stve ze tam daly takovy levnochip na prepinani ale co uz...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ROENICK: to ano, kdyz uz vi za kterym portem cilova MAC adresa je... tak to posle jen tam... ale kdyz tu cilovou adresu naucenou nema... tak to proste posle vsude - a dela to do dokud se ten switch nenauci, za kterym portem ta adresa je (a to se uci z prichoziho provozu). Tvuj ucitel asi preskocil fazi "uceni" na switchi :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam