• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    EMERICA
    EMERICA --- ---
    JOINTER: Provedu no, jen se k tomu dosat. Zatim jsem jenom zablokoval pristup z venku a zmenil hesla. No a nenasel by se tedy nekdo, kdo by mi to cele "nastavil" tak aby to fungovalo doma, s pristupem na vzdalenou plochu (nemam pevne ip, bude potreba to tam nejak nasmerovat) a pristup na Synology. Platim ... 800 na hodinu? Nebo kolik je ferova cena za celkove nastaveni..
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    EMERICA: Baikal je rusky vyrobce CPU ale taky vyrobce zarizeni pro kryptomining, s kocourem to nesouvisi.
    Hadam teda ze nekdo se s tim loginem a heslem trefil, kdyz to melo vliv na funkci?
    Resetovat, zvenku zavrit vsechny porty, idealne.
    ADM
    ADM --- ---
    CHOROBA: pekny, to zkusim, zrovna v tomhle tydnu mam v planu upgrade z 6 na 7
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CHOROBA: oho, že by? Mno mám objednaný už 3 měsíce css a vypadá to že si ještě 2 počkám.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    btw.

WifiWave2 - RouterOS - MikroTik Documentation
    https://help.mikrotik.com/docs/display/ROS/WifiWave2
    EMERICA
    EMERICA --- ---
    ROENICK: Jo, to jsem pogooglil a zablokoval. Trochu me pobavilo, ze jedno z tech pirhlasovacich jmen bylo Baikal a tak se jmenuje kocour moji pritelkyne.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    EMERICA: blokni si prihlasovani z netu, at se ti tam nesnazi lognout. Pres browser nastavis jen malo veci, winbox je lepsi. Muzes resetnout konfiguraci a uvidis jestli ti to na kompu pojede. Jdou delat i zalohy konfigu, obnovy. Nastuduj si naky tutorialy jak se to nastavuje, na netu je jich hodne
    EMERICA
    EMERICA --- ---
    Potřeboval bych nejspíš s nastavením Mikrotik routeru, dělal jsem to sám a dopadlo to jak to dopadlo, začli se dít divné věci. Napřed přestalo fungovat přihlašování do routeru skrze prohlížeč, stáhnul jsem winbox a pokračoval s ním. Najedno z ničeho nic, prostě nefunguje na počítači internet, za boha nevím proč. Na telefonu mi přitom běží úplně plynule bez potíží, tak jdu do Logu zkoumám co se dějě a přijde mi, že se děje něco co by nemělo. Nenašel by se někdo, kdo by mi pomohl s nastavením? Rád to zaplatím a něco se přiučím.

LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: dekuji, zkusim
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LEXXA: vidis WPA3 jsem jeste vubec nezkusil. Unifi nanoHD s nakym fw by to melo podporovat, muj mobil taky..vyzkousim
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    zastav network manager a inspiruj se treba tady:

Using WPA_Supplicant to Connect to WPA2 Wi-fi from Terminal on Ubuntu 16.04 Server
    https://www.linuxbabe.com/command-line/ubuntu-server-16-04-wifi-wpa-supplicant
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: nmcli dela totez, a vlastne nevim jak rict systemu aby pouzival wpa_supplicant a ne networkmanager
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    LEXXA: zkus to z konzole pres wpa_supplicant, nebo iw, nmcli.....
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    prosimvas, pouzivate nekdo wifiwave2? mam ac^3, hybridni wpa2/wpa3 a vse funguje ok. jediny problem je s fedora 36 (kernel 5.17), at delam cokoliv tak proste se nepripojim. a pada to na 4way-handshake. muze to prosim nekdo zkusit overit? ja popravde ani moc nevim jak dal troibleshootovat jinak nez zapnout debug v networkmanageru ale ten jen hlasi disconnect.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DANYSEK: mikrotik by s tím něměl mít problém. Ano, byl od chat support přímo od FS.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DELVIT: tak ono by to melo byt konfigurovatelny... proste ti do toho napali eeprom, co je s danym konkretnim zarizenim kompatibilni je (jen v tomto pripade to neni pasivni prevodnik jako bezna SFP). Navic zrovna Mikrotik si na vendor-locky narozdil od jinych nepotrpi, ne? To s tou nepodporou ti napsali primo z FS?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CHOROBA: u tohoto jsem to nemohl najít.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    fs.com vetsinou pise s cim to compatibilni je...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DANYSEK: hmm tak jsem se poptal, ale s mikrotikem to podle podpory není kompatibilní :(.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DELVIT: netusim, jen vim ze to existuje...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DANYSEK: super, není problém s kompatibilitou? Jak je to se zahříváním?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam