• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Ok snad to vydrží, počkám na ax3
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    ROENICK: tak anténa AP taky přijímá, čím větší zisk tím spíš uslyší ty slabý klienty
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    mimochodem proc nutnost externich anten? stejne nejvetsi slabina byvaji slaboucke wifi v klientech
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    PISTA1: HAP AC2 je taky dobry. Ale pokud externi anteny jsou nutnost, tak AC3. AX3 zatim nesezenes, ale pokud to neni urgentni tak to nekde objednej a pockej pocitam tak do unora. Zas ti to stoleti vydrzi.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ja jsem spokojen s kombem Mikrotik router + Unifi AP (nanoHD takze AC-wave2)

casem vymenim talirek za AX :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    taky bych koukal po cemkoliv AX, precijen to mas na par let...
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    PISTA1: Není dneska lepší se kouknout spis na hAP ax³?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Začíná se mě blbnout wifi v mojí stoletý RB600 takže začínám koukat po něčem novým.
    Je to na domácí použití takže se stejně většinu času fláká.
    Chci zase mikrotika.
    AC wifi s externíma anténama, minimálně 4xGLAN, VPN
    Nechci dávat ranec, nejradši bych se vešel do 2k, ale to mím asi smůlu.
    Co jsem koukal tak to vypadá na hAP ac3.
    Nebo sem přehlíd jinej co by taky splňoval požadavky s lepší cenou?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Jinak u Poda to musí splňovat následující podle jejich technika:
    zařízení třídy B+
    optický port 1490/1310nm
    citlivost alespoň -27dB
    podpora WBF podle G.984.5
    podpora AES-128, obousměrný FEC
    podpora SR-DBA a NSR-DBA
    flexibilní mapování mezi GEM a TCONT
    podpora SN autentizace podle G.984.3
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    HARVIE: co jsem před nějakým časem koukal, tak právě podpora čehokoliv jiného je hodně problematická.

Nechápu, proč to přestali dělat zájem je o to veliký.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DELVIT: mikrotik to skutecne prestal delat, ale mozna by tam sla strcit ta ubina:

MikroTik SFP GPON SF/ONU modul - SUNTECH Computer
    https://www.suntech.cz/produkt/384862-mikrotik-sfp-gpon-sf-onu-modul/
    https://www.i4wifi.cz/cs/211019-opticky-modul-ubnt-ufiber-gpon-b

Ale videl jsem kdysi i SFP ONU, ktery bylo uplne transparentni, takze nepotrebovalo ani spesl podporu v zarizeni, kam to strcis. (melo vlastni management). Nevim jestli tyhle fungujou taky tak. Treba jo.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    HARVIE:T o je samo nejlepší řešení. To bužel nepodporujou a jestli se nepletu, tak do mikrotiku ani takový modul neseženeš! Nebo už se situace změnila? Rád se nechám poučit.

HARVIE: Jakou máte průměrnou latenci?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    DELVIT: ja bych tam prave chtel mit mikrotik s SFP kleci a GPON modulem. ale to nepodporujou :-/
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ROENICK: no routovani pres ostravu urcite latenci nezlepsi...
    ADM
    ADM --- ---
    ROENICK: na zarizeni doma za huawei mam statickou verejnou ip, o huawei krabicce od providera zadny info nemam ..
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ADM: muj huawei wifi umi
    static konfiguraci ma, to prece neznamena ze musi byt bridge, muzes mit static do WAN a pak DHCP pro zarizeni u tebe doma
    ADM
    ADM --- ---
    no to jste me teda znejistili, rodice maj nove optiku od InterneXt, ale ten huawei bazmek nevypada, ze by umel wifi, navic je k tomu static ip konfigurace, tak ziji v domneni, ze je to bridge ..
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    HARVIE: takže to NATujou nebo tam mají nějaké pravidlo v routování? Neřekl ti náhodou ten technik co přesně tam dělají? Jde mi stále o ten IPSec....

Ten wifi Huawai mě tam sere, chtěl bych si tam dát Huawei HG8310M, ale nevím jestli to bude chodit. A samo ten ve výběru nemají.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    HARVIE: schvalne mrknu doma

s rychlosti a stabilitou nemam problem
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Nemluve o tom, ze ted maj doma zbytecnej optickej huawei, kterej musi napajet a kdyz se vysere, tak tam musi pustit technika. Konkurence mela optickej switch na chodbe a do bytu sla metalikou. Takze tahle zodpovednost za plastovou krabicku nevazla na zakaznicich... To je jednoznacne vyhoda, pokud tam clovek moc neni, tak pri problemech si technik vyresi vse na chodbe sam...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam