• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUASINHABrno-Praha Praha-Brno-vlak,autobus,stop,spolujízda etc
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: Většina už je naštěstí vyměněná :) Jo a taky jim včera nešel kávovar, takže bez pití, ale i to bylo v pohodě, jsem to nějak moc neřešila, spontánně jsem se rozhodla vypadnout z Brna o 4 hodiny dřív a bus jsem si zamlouvala hodinu předem, tak můžu bejt vlastně ráda, že jsem chytla bez problémů místo :)
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    jj,to dřív měli-koženková sedadla vpředu-prní třída,nekoženková vzdadu-druhá třída:-))...ale teď jsem někde slyšela,že budou měnit straý autobusy...no jo letí to....
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: Faktem je, že z počátku jsem s nimi taky nejezdila, jejich staré autobusy měly příšerné sedačky, akorát mě z toho bolela záda. Jedním z nich jsem jela včera zrovna, seděla jsem tam, kde se dělila kožená a čalouněná sedadla a nevešel se mi tam ani notebook :-/
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    tak tak,stop ekologičtější není sám o sobě,pže to je furt jízda autem,ale člověk,který stopuje,tak vlastně jakoby nejel....
    REONA: jj,jde o to,že ač uznávám,že SA nabízí cestujícím hodně,tak mě vytáčí to,jak přišli a všichni se z toho mohli posrat,ale to se motám furt kolem toho samého.....

Jinak tak jednou za měsíc jezdím v pátek odpo do Prahy,tak kdybyste se někdo chtěl přidat ke stopu,tak napište,zase ho teď začnu praktikovat...jo a většinou v neděli/pondělí dopoledne zpět do Brna
    SANDMAN85
    SANDMAN85 --- ---
    FINSON: kdyz jedes stopem tak jede jen jedno auto. kdyz jedes misto toho vlastnim, jedou auta dve. Dve auta jsou vic skodlivy nez jedno, neasi.
    FINSON
    FINSON --- ---
    SCREE: O co je stop ekologičtější než jízda vlastním autem?
    O co je ekologičtější výroba elektřiny pro vlak v uhelné elektrárně než spalování nafty pohánějící autobus?
    SCREE
    SCREE --- ---
    Jestli se muzu zapojit do diskuze, tak ja to zase beru z pohledu ze vlak je 100x ekologictejsi dopravni prostredek nez bus, takze ikdyz je to drazsi, tak ja jedine vlakem:) nebo stopem teda....
    REONA
    REONA --- ---
    KONTRAPHUNKA: No teď si vyřizuju ten megabus a ten by pro tebe mohl být výhodný, protože dělaj ten lowcost a podporují bookování online předem - když to máš takhle pravidelný a víš, tak se to fakt vyplatí - jezdit můžeš i za korunu. Nejde to sice zrušit nebo změnit, ale o moc zase když tak nepřijdeš ;)
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    REONA: má to podobně, jezdím do brna ve středu ráno a zpátky ve středu večer. zatím to řeším SA roztyly - florenc, tj. 200kč týdně. kdybys přišla na něco lepšího, tak dej vědět:)
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: No pravdou je, že jestli chceš podporovat menší podniky, tak si na této trase nevybereš. Protože tohle jezdí fakt jen ty velký (ĆSAD, Eurolines s Asianou, SA). Ale líbí se mi, že máš nějakou víru a té se držíš, to je podle mě správný.
    KONTRAPHUNKA: Jo, studuju v Brně a bydlím v Praze. Do Brna jezdím teď ve čtvrtek večer a vracím se v pátek odpoledne, už moc školy nemám...
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    REONA: studuješ v brně a bydlíš v praze nebo naopak?
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    SANDMAN85: jj,tohle všechno uznávám,ale radši podpořím něco menšího
    FINSON: myslim,že určitě je,a to nejen v oblasti dopravy
    SANDMAN85
    SANDMAN85 --- ---
    ALESZBORIL: oni se stali megaspolecnosti protoze hold nabizeli kdysi sluzby o 200procent lepsi nez ostatni :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    ALESZBORIL: Cuže? No jestli se SA podaří si ošéfovat opravdu celou dopravu v ČR, tak se zlobit nebudu...
    Ona už je SA megaspolečnost? A ČSAD nebo Connex je potom co?
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    MUXX: to máš pravdu,taky se to tak dá brát....ale když mám na výběr sa ne sa,tak rozhodně volim nesa,ale ne vždy,to je jasný
    MUXX
    MUXX --- ---
    taky mi chybi ty nudny, spinavy a smradlavy karosy s protivnyma ridicema na ktery jsem tak rad staval radu abych se nakonec dozvedel ze pro me uz neni v autobuse misto. kde jsou ty casy...
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    REONA: ty jo,to je dobrý,to stojí za prozkoumání:-))...mně ta obsluha zas tak nevadí,spíš mi to příjde trapný...mně spíš vadí,že si SA vošéfovala celou dopravu v ČR,nebo na Florenci to tak aspoň vypadá...a já nerada podporuju tyhle megaspolečnosti...
    REONA
    REONA --- ---
    MUXX: Ještě nevím, první vklad si dám u nich...ale mělo by to jít online, podle mě...
    MUXX
    MUXX --- ---
    REONA: ja mam vzdycky stesti ze chytim bus bez wifi. jak funguje dobijeni kreditu u megabusu na kartu? da se nabijet online?

ALESZBORIL: jj, grand je posledni dobou pekne precpanej
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: No tak eurolinky mi taky vyhovovaly, ale hlavně proto, že nebyly tak nacpané a často jsem měla dvousedačku pro sebe. Ale od zdražování jsem s nimi nejela, protože se mi to už nevyplatí, no.
    Obsluha u SA mi nevadí, ale většinou si jejich sluchátka píchnu k sobě do notebooku a koukám si u sebe na co chci..nebo surfuju, tou wifi mi zase udělali celkem radost.

Teď jsem se zaregistrovala na tom Megabusu, za korunu se jezdí když je to rezervováno 21 dní předem (což pro mě třeba není problém, celej semestr budu jezdit prakticky stejně) a čím kratší doba, tím více se platí, ale je to slušně odstupňované, týden předem je třeba za 40...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam