• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUASINHABrno-Praha Praha-Brno-vlak,autobus,stop,spolujízda etc
    MUXX
    MUXX --- ---
    OMI: pres tyden dopoledne si myslim ze sance je ale ne moc velka. ja rika ALESZBORIL je lepsi prijit na florenc, zeptat se v eurolines nebo u tech brnaku co maji kancl s rusakama (fakt si nevzpomenu) a kdyz nic tak si proste koupit listek na nejblizsi spoj na prepazce. SA ma takovou reklamu ze lidi prestavaji premyslet. jednou jsem jel do brna v osm rano a ujel mi bus. SA melo vyveseny ze nejblizsi volny spoj jede v 16:30 a lidi si na nej opravdu kupovali listek. ja jsem zasel na prepazku a 8.45 jsem jel do brna. do tech kanclu je lepsi zajit protoze mam zkusenost ze do systemu csad davaji jen cast sedadel a zbytek prodaji sami.
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    b)myslim,že nemáš...na stání tě nikdo nevezeme,ale student je furt plná,zkus z florence euro-lines,ty jsou furt prázdný,takže seženeš i na místě....
    OMI
    OMI --- ---
    Ráno chci jet do Brna z Práglu na stavební veletrh.
    A) jestli někdo mě chce jako spolujezdce za 200,- (a patrně usnu nebo si budu číst učebnice, pokud nebude strhující debata)
    B) když pojedu z Roztyl se StudencAgency... mám šanci si sednout, když nemám žádnou předplacenku, abych si mohl rezervovat?
    c) kolik to stojí normálně státním z Florence?
    BEHEMOT
    BEHEMOT --- ---
    Jel-li by někdo zítra dopoledne z Prahy do Brna (Olomouce) a vzít chtěl spolujezdce (student FHS a FF UK Petr Kocourek), zde je na něj kontakt: 607 825 984 . Díky.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    A co jiná města? Já zítra ráno jedu Brno->(Olomouc)->FM a v neděli odpoledne zpět.
    CHEESS
    CHEESS --- ---
    KALIBAN: to je jako na me?:D
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    v nedeli kolem 5 - 7 praha > brno 2 mista.

zpatky ve stredu .. tak vedve z bratislavy 4ta brno (zastavku na brko prijimam ;)
    SASH
    SASH --- ---
    omlouvám se
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    SASH: ale diskuse pak ztrácí smysl a neví, co se řešilo a proč reagujeme jak reagujeme. A smazáním se nic nevyřeší. A ted akorát zas budem diskutovat třeba, jestli je správné mazat, či ne.. ach jo....

nejede ted někdo v pátek večer Praha - Brno? né pro mne :-) ale pro kamaráda
    SASH
    SASH --- ---
    no dobře ot to nebylo, jen mi to přišlo zbytečný tak sem to smázla..
    myslim že průměrně inteligentnímu člověku dojde že se tu něco mazalo...
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    SASH: nevím, proč se mažeš, nejen, že to teď to vypadá, jakobychom mluvili do zdi, ale navíc, nikdo tě tu přece neuráží nebo nevyhání, jen jsi prostě dala nabídku, která nebyla pro pár lidí tolik atraktivní, nic víc se nestalo... navíc jsme ti i vysvětlili proč, tak co ten zkrat?

a nikdo se tu nehodlá "posrat", páč nikdo na nikoho nenaléhá a nikdo se tu nehádá
    diskuze byla korektní, takže to zase nepřehánějte vy (cheess, sash)
    SASH
    SASH --- ---
    mažu se se vším všudy a radši už sem nic házet nebudu, já kráva si říkala jak bude mít někdo radost když tu každej házel jak shání cestu do prahy :D no nic.)))
    CHEESS
    CHEESS --- ---
    jezis byla to jen nabidka tak se neposerte
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    BEEBOY: Presne toto som chcela napisat aj ja :) ze za stop sa tiez peniaze nepytaju :)
    FAUVE_ROUGE
    FAUVE_ROUGE --- ---
    KALIBAN: chm tak to je na me brzo
    CHEESS
    CHEESS --- ---
    KALIBAN: ja nikam nejedu ale na brko te moznaaa vemu, kdyz to bude po 4, to su v praci :P v tom brne
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    sejtra jedu kolem brna tak ve tri +- (zadarmo, max zhulit se necham... .;)
    PEGGUSHKA
    PEGGUSHKA --- ---
    :-Dněkdo nečte vše, jsme za blbý asi:)...Navíc kamošovi je blbý dát 50:) a nechat se tahat, když to je kvůli nám...
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    Já souhlasím...
    Sice 50,- už je zas docela málo, ale autostop/spolujízda má trochu jinej princip, než to, že se vezme náklad na cestu a rozpočítá počtem cestujících...
    (pokud nejde o spolujízdu typu, že je 5 domluvených lidí, kteří cestují do stejnýho města každej tejden a je jedno auto)

Dejme tomu, že ty peníze se platí víc za to, že řidič musí řešit nějakou domluvu, někde musí v nějakou dobu čekat, případně zajet kousek někam, kam by normálně nezajížděl... ale když už tu cestu stejně jede/musí jet, tak mu aspoň nějaký příspěvek pomůže -- kdyby zastavil někomu při cestě na stop, tak tam se po lidech většinou taky peníze nechtějí... (a vy nezastavujete lidem na stop z důvodu, že vám nedají peníze nebo z jiného?)

Podle mě to má pro řidiče i jiné výhody - poznají se dva nový lidi, pokecaj, cesta rychlejc uteče... lepší cestovat s někým s drobným příspěvkem (a můžou to bejt třeba cigára), než sám a bez ničeho a mít smůlu...

Pokud by po mně někdo chtěl 100,- za Praha-Brno, tak se mi vyplatí ty 30,- připlatit a jet autobusem, kterej jede skoro každou půl hodinu, protože to má i výhody ve spolehlivosti.

Vy sice můžete namítat "nabízím - nechceš? - neber!", ale to samé můžu říct já - já se do prahy/brna dostanu tak jako tak, jen si připlatím pár korun... ale onen potenciální řidič bude mít velký prd a pojede sám.
    Takže když někdo bude zastávat názor, že buď chce inkasovat podstatnou část sumy za cestu (na trase, kde konkurence je velká) a nebo raději nic, tak nejspíš často pojede sám a nebude mít vůbec nic.

Za Praha-Brno bych dal třeba 70-80 Kč, jó, kdyby mě řidič nabral na Florenci a vyhodil v Brně na kolejích, tak klidně 130,-, to je ale zase jiná, páč se nebudu muset tahat s krosnou přes celý město a jeho to bude stát 10 minut času.
    Mluvím o dátí/nedátí peněz z principu, nikoliv z hamounství. Ze strany (aspoň můj pohled je takový) řidiče jde taky o princip - "jedu, tak můžu někoho vzít".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam