• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: jenze Svejnar neni MUJ tlumocnik. ja nesouhlasim s tim, ze vsechno vymyslel on, ale za vsechny chyby muze Klaus (jedno nebo druhy musi byt logicky spatne), nesouhlasim s tim, ze je potreba se paktovat s komunisty, nesouhlasim s jeho nenazorem k vetsine tematum, nesouhlasim s jeho tendencemi nedrzet se principielnich zasad a s kazdym se na necem dohodnout, nesouhlasim s jeho levicovym pojetim "narodohospodarstvi" a vubec nechapu kde bere tu drzost v CR vystupovat jako brouk pytlik. levicova relikvie z nejake americke univerzity NENI muj politicky reprezentant. a dost pochybuju o tom, ze vubec vi co se tu od roku 1968 delo.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    THE_MIRACLE: v čem? podporou "humanitárního bombardování"??? :-(
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: tlučníky = tlumočníky :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYPLIVBLITEKK: LOL, když jsem bezradný, tak se zeptám, ne ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CANDLEMASS: tedy, v zásadě, pokud má někdo něco reprezentovat, tak v tom většinou hraje nějakou roli tradice. Jakkoliv si myslím, že reprezentace není tak zásadní řemeslo, a když už, tak že nespočívá jen v tom umět nosit to správné sako. Klidně ať jsme první země, která má prezidenta v tradičním vlněném svetru - hlavně ať trochu ví, co dělá, ať už dělá cokoliv (a když to neví, tak ať to radši nedělá).

    Karel IV byl magor, který se snažil okultními cestami dosáhnout toho, aby až bude konec světa, tak aby se Nový Jeruzalém zhmotnil v Praze. Toho se snažil prý dosáhnout tak mohutnou církevní výstavbou, že strčil do kapsy i komunistické megalomany. Zatížil venkov tak vysokými daněmi, že pohár trpělivosti lidu přetekl, a následovalo období husitských válek...

    Tím odkazem na Jiřího z Poděbrad si náhodou nedělám srandu... pokud vím, byl to zvolený, nikoliv dědičný král.

    _BENNY: já si myslím, že je na čase uvažovat o integraci emigrantů do české společnosti. Pochop, oni jsou našimi tlučníky: dokážou nám možná sdělit, k čemu vlastně na Západě od roku 1968 do roku 1989 došlo - a ještě jinak, dokáží nám znovu sdělit, k čemu tam došlo od roku 1989 dodnes, což je možná ještě důležitější, a možná ještě obtížněji přeložitelné.

    NAVARA: Ron Paul spam v tomhle fóru nebude tolerován... :-)

    DEREK_CUSTER: Tedy, já bych to dokonce formuloval tak, že lidi co Klause nejsou schopni prokouknout, jsou dokonce ještě nebezpečnější, než Klaus samotný. Přece některé ty věci co říká nejde vůbec brát vážně... ale jistí lidé se to přitom snaží brát vážně ! Kam tohle povede ?
    VYPLIVBLITEKK
    VYPLIVBLITEKK --- ---
    Tento klub povazuji za naprosto falesny a prazdny, podobne pseudohumanisticke pokusy jen ukazuji bezradnost podobnych debatnich spolku.
    :) DIKY ZA NEJ!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    THE_MIRACLE: dle libosti. A také zkratky jako BTW, WTF, OMG, IMHO, AFAIK nebo ROTFL.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DR_HOUSE: to je sice pravda, ale myslím, že Havel nás zviditelňoval minimálně stejně a ještě v dobrém :-).
    DR_HOUSE
    DR_HOUSE --- ---
    ad Klaus: neda se mu uprit jedna vec - jeho pomerne extremisticky nazor na spoustu veci CR dost zviditelnuje a vnasi do svetove politiky nove myslenky a nazory. otazka je, jestli je to ve finale pro nas spis dobre nebo spatne, ale nekvalifikuju se na cloveka, co by to byl schopen posoudit, tech pro i proti je opravdu hodne
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Pro rok 2013 rozhodne Rona Paula, kdyz uz ma byt prezidentem american :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DEREK_CUSTER: ani tolik se nevyloupl, jako byl vyloupnut.
    DEREK_CUSTER
    DEREK_CUSTER --- ---
    jo, super ze tu tahle diskuze je ....... no sem zamackla teda slzu, pote co zvolili toho namyslenyho tlustocha :-( to fakt nechapu, jak nekdo muze chtit Klause, dyt keca takový sračky, že to už přerůstá všecky meze, a este se tvari jako neomylnej mistr sveta, fakt už měl jít do důchodu :o) skoda ze se ten svejnar vyloup az na posledni chvili, no.
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    XCHAOS: promiň :) trochu mi uniká souvislost. Myslíš jako, že to teda zůstane tak jak je?

    A nechtěl bys třeba tady udělat anketku na téma: Chtěl bych aby příší volba byla: parlamentně/senátní, veřejná, tajná, přímá... ? :) (ale to neber příliš vážně, mě ankety prostě baví)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Děkuji za založení této diskuze... Předpokládám, že zde lze používat smajlíky. :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ja jen ze tim pada jeden z nejdulezitejsich argumentu pro Svejnara, a to ze se jedna o mezinarodne uznavaneho profesora ekonomie, temer o financniho Einsteina. jaka jsou jeho dalsi pseudoPRO, krome toho ze s nasi politickou scenou dosud nemel vubec nic spolecneho, ackoliv je pry architektem cele cesko-slovenske transformace?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: možná se bude muset dát do party s někým, kdo bude znát algoritmus, ale fakt netuším, jestli to něčemu bude dobré.... je na to ještě spousta času, řekl bych...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    prof. Svejnar me vubec nezaujal, ba spise odputil, pote co jsem zjistil, ze je to v podstate levicovy ekonom, ktery vetsinu sve prace stravil na data-miningu a vyhledavani statistickych souvislosti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CANDLEMASS: jo je tady ta tradice Jiříka z Poděbrad. A teď si nedělám prdel, bžundu, ani legraci.
    CANDLEMASS
    CANDLEMASS --- ---
    No. Popravdě já bych proti Bursíkovi nic neměl a už vůbec z něj nemám pocit, že je zastáncem nějakého nereálného a represivního řešení ekologické situace. Myslím, že třeba potřebu a nutnost jaderných elektráren si docela jasně uvědomuje.

    Nicméně když je tu nadhozena příští volba prezidenta, tak by mne zajímalo jak bude vůbec probíhat. Bude nakonec volen prezident občany? Čím víc nad tím dumám, tím méně se mi to líbí. Nejspíš bych to nechal tak jak to je. I přes tu poslední prapodivnou volbu se mi to zdá docela OK. Minimálně jsem se pobavil. :)
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    XCHAOS: říkat, že by české politické kultuře prospěla žena je stejný nesmysl, jako říkat, že by jí prospěl někdo plešatý, nebo že by jí prospěl pasák krav, nebo člověk nadprůměrného vzrůstu, nebo Rom, nebo Eskymák, nebo homosexuál, nebo masochista, nebo milovník dobrého vína, nebo dobrý sportovec, nebo.... atd...

    v kostce: zakládat způsobilost k prezidentské funkci na vrozených dispozicích (pohlaví, vzhled, rasa) a ne na jeho názorech je úplně špatně.

    co by udělal Bursík? nechci ani domýšlet, možná by vyřešil CzechTek solidně, ale to není hlavní problém, který by mě pálil. To množství ekologických regulací, které by na nás navalil, si ani nechci představovat. Stejně jako nechci domýšlet vzrůst moci nátlakových skupin z oblasti ekologistických neziskovek (právě to je ten ekofašismus: politická moc nepolitických uskupení). Nemluvě o tom, že se nechci dočkat toho, jak nějaká banda zelených bláznů bude zavírat Temelín a na každém kopci postaví větrník...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam