• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    TEBION: Samozřejmě, že o nikoho z nich nestojím. Nicméně Svobodní jsou velká cesta do pekel - protože je skrytá. Právě oni a jejich ideologie je rájem lobby a monopolů. Koneckonců mi to potvrdil i jejich místopředseda ("nechceme státní monopol, trhem vzniklý je však v pořádku").

Nevidím důvod a účelnost větších pravomocí prezidenta. Centralizace je přežitek. Prezident je historický přežitek (ano, dřív byl potřeba jeden jasný vládce). Nerušil bych ho, ale jeho formálně-stabilizační charakter je dostačující.

Já se raději zaměřím na změnu, než podporu dalšího šaška, který se bude vymlouvat na nedostatek pravomocí.
    TEBION
    TEBION --- ---
    S_TEJK: Lukoil mu snad kampaň neplatí. Ani nevim jestli Jaklovi kampaň krom reforem, svobodných a nás dobrovolníků někdo zajišťuje a financuje...

kašpárek nekašpárek, pan Jakl je fér člověk, s některýma jeho názorama se neshodnu ale rozhodně ho chci na hradě víc než ty nadnárodní lobbysty.

Třeba takovej Sobotka to je jasnej "eurobolševik" stejně jako Zeman kterej je navíc stejně jako Vondra užitečnej idiot americký zbrojařský lobby. Švejnar a Swarzenberg jsou aktivní členi nadnárodních politicko-ekonomickejch lobby čili to nejsou lidi, který by měli obhajovat národní zájmy naší dnes díky EU už polosuveréní Republice. Fischer a Dlouhý jsou napojený na nadnárodní bankovní kartely, tyhle pánové nám od dluhu nepomůžou, jejich ninější zaměstnavatelé a obchodní partneři potřebujou dluh ČR co největší a s co nejvyššim úrokem.

Řekni mi proč a koho by jsi chtěl mít na hradě Ty z lidí co kandidujou?

KEDRIGERN: Ono otázka kdo a proč je liberál, je asi i o inviduální terminologii...
    Každá otázka souvisejicí s nynějším a budoucím vývojem a směřováním ČR by tě měla zajímat. A možná dostane i přímovolenej prezident víc pravomocí a tim spíš by tě mělo zajímat kdo tam bude sedět.

Řekni mi proč a koho by jsi chtěl mít na hradě Ty z lidí co kandidujou?

S_TEJK:

"... Kontakty s neonacisty nejsou cizí ani Klausovým nejbližším spolupracovníkům z prezidentské kanceláře."

Kdo to jsou ti tkz. "neonacisté" plešky co v hospodě nadávaj u piva, že Romové berou sociální dávky na "jejich" úkor? Ubožáci a zrůdy co zapalujou po nocích děti? Psychopati co masturubují u hákového kříže? Nebo jsou to vlastenci co chtějí mít svojí zemi ve svých rukou? A jestli jsou to ti "vlastenci" co chtějí mít suveréní zemi v čele se schopnou politickou reprezentací. Tak mi lidi řekněte kdo z vás není v kontaktu s takových nějakým minimálně jedním vlastencem?
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    k probíranému tematu Bělohradský v dnešním Právu:

... V pozdně moderní společnosti veřejný prostor ovládl neoliberální diskurz, který idiotskou lhostejnost manažerů všech specializovaných odvětví k nesouhlasu a protestům 99 % lidí vydává za "spontánní rozhodování svobodných vlastníků a spotřebitelů", a legitimizuje tak institucionalizovanou nezodpovědnost jako normální stav společnosti.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    XCHAOS: alespon k necemu je jakl dobrej :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak "sledujících lidí 66"... začínáme se stávat vlivným klubem. Můžete mi říkat Václav Emanuel Moravec II. (coby moderátorovi klubu :-)
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    KEDRIGERN: plus je za nazor na Klause a jeho zaky

k minuskum, tak si stezujte u nyxu ze to zavedl ;)

minusek/plusek je proste rychla reakce, negativni nebo pozitivni, nemusim mit potrebu s kazdym debatovat, zvlast o tak jasnych vecech jako je treba Jakl
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Ja si myslim, ze na svete se spousta veci se historicky odehrava v jakychsi sinusoidach a proto si myslim, ze by po Klausovi mel nastoupit nekdo, kdo bude dobrym prezidentem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: já pokládám moderaci v zásadě vždy za užitečnou. ovšem na NYXu je matoucí, že nezobrazí např. moderaci 0/2 (jedno + jedno -)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Za názor je minusko dost na nic. Když někdo něco mele dokola proti všem, tak jo, ale zde ne. Dost to nesnáším a uráží mě to. Diskuse je o protichůdných názorech a vnímání argumentů protistrany.

Ten kdo dělá dobrovolně s Klausem však prostě změna být nemůže. Klaus stál v samém středu zničení našeho státečku. Dnešní kurvy jsou jen jeho žáci.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    XCHAOS: sazí nejen na nižší pudy, bere všechno ;)

... Kontakty s neonacisty nejsou cizí ani Klausovým nejbližším spolupracovníkům z prezidentské kanceláře. Jeho tajemník Ladislav Jakl poskytl rozhovor do knihy, kterou připravil dlouholetý neonacista a manažer hudební skupiny Conflict 88 Robert Fürych. Zástupce presidenta pro komunikaci Petr Hájek napsal článek, na podporu dalšího čelního neonacisty Filipa Vávry, neformálního vůdce Národního odporu, aktéra násilných útoků i iniciátora zatím nejvýznamnější neonacistické akce v historii ČR, útoků na romské sídliště Janov v roce 2008. Pokus o pogrom tehdy skončil pouliční bitvou neonacistů s policejními jednotkami.

Farage, D.O.S.T. a neonacisté | více než slova
    http://www.antifa.cz/content/farage-d-o-s-t-neonaciste
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRONEMA: .. jinak ten odkaz "Jak to Svobodní zazdili s Jaklem" přesně ukazuje, že i když se Jakl snaží tvářit liberálně, tak ve skutečnosti sází u voličů spíš na různé nižší pudy, kde se prezentuje jako hloupá konzerva (i když třeba sám tak hloupý není, tak prostě v tomto bodě se rozhodl, že vsadí na české "buranství a vidláctví"..)

svým způsobem celá .cz představuje velmi zajímavý protiargument vůči hlasům, které např. v USA spojují homofobii s krajní nábožensky konzervativní pravicí - jsme důkaz, že u nás to jde i bez toho náboženského fundamentalismu (a tedy naopak ten fundamentalismus se pro svoje machiavelistické účely snaží využít jakési "základní instinkty"...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRONEMA: prostě asi nemá rád Jakla... můžeš dát na oplátku minusko jemu, jestli to máš hozené opačně :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    S_TEJK: no diky za minusko, co si s nim chtel dokazat?

kazdopadne davam to sem pro ty, kteri si chteji udelat vlastni nazor "u zdroje" a ne cist tendencni clanky jeho odpurcu jako sem hazis ty.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRONEMA: tak já sice Jakla ze všech těch figurek kolem Hradu a SSO a DOST apod. pokládám za rozhodně jednu z inteligentních a serioznějších figurek - to ale nic nemění na tom, že pro mě jeho názory v zásadě přijatelné nejsou.

Zadlužování státu u soukromého sektoru pokládám za zlo, velké daně sice neplatí rád nikdo, současná výše zdanění v čR zvýhodnuje především šedou ekonomiku - ale na druhou stranu, jsem v podstatě eurofederalista a spíše než minimální ozbrojený stát (hlásaný libertariány) jsem spíše pro minimální sociální stát (věci jako všeobecný základní příjem, apod.)

Navíc je to video, a já používám internet místo TV právě proto, že mám šanci dobrat se k textové informaci :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    pokud chcete trochu vic zjistit "kdo je Jakl" doporucuji tuhle serii videi, je to z debaty se svobodnymi. Mluvi tam o spouste svych nazorech, a mimo jine je videt ze umi mluvit i vazne
    Beseda s Ladislavem Jaklem: Úvod - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=_eZCP2gUNBE&feature=BFa&list=PLDAD45E8963CD23CE
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    TEBION: Odkdy je Jakl klasický liberál? Ekonomický liberál snad (i když mám o této partičce dost vážné pochybnosti), ale liberál?

A k čemu mi jsou tyto otázky u prezidenta?
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    TEBION: U Jakla ste zapomněli na Lukoil, kromě toho že je uplnej debil a hradní kašpárek :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - xChaos: Kde vzít onen maják, který by lidi nasměroval správným směrem, tedy opravdu nevím...
    http://teckacz.cz/-/20538
    Sedmá generace - Česká společnost je dezorientovaná
    http://www.sedmagenerace.cz/text/detail/ceska-spolecnost-je-dezorientovana
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    GULDUR: Tak to je smutné, že se občané svolávají jen kvůli blbostem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam