• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci

    Vítejte na diskuzi pro lidi, kteří již nejsou ochotni volit "menší zlo" v podobě velkých stran, které to právě nek**ví...

    Volte malé strany, jedině tak se může něco změnit!

    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FRONEMA: To nevím. Byl jsem v domnění, že všichni mají přístup. Nikoho jsem neblokoval. Tak mi poraďte, co mám udělat, aby přístup pro všechny byl. Díky.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JOSEFDRUHY: nemam pristup jen ja nebo vsichni?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FRONEMA: No jistě...! Půl života jsem brojil proti komunismu a...a pak když přijde v r. 89 revoluce a celonárodní nadšení, že končně budeme tvořit, pracovat "na sebe", a kdo lépe, tak taky za to strží více odměny-zisku a Klaus a jeho pochlebovači to totálně pokazil. Pouze naštěstí shodou okolností že tu jsme v celoevropském komplexu hospodářské propletenosti jsme nedopadli mnohem hůř na to jak Klaus tu "transformaci" zvoral a demokracii ( vztahy, morálku aj. ) a tržní hospodářství poje*al.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JOSEFDRUHY: neverim vlastnim ocim, ty kritizujes klause zprava?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Ač to tak nevypadá, tak Klaus to byl kdo velmi moc ublížil celé naší demokracii po sametové revoluci, celé společnosti. On mohl ovlivnit vývoj správným směrem. Mohli jsme být po r. 89 hospodářsky "štikou Evropy" (jako byl kdysi Hong-Kong a Singapur, nadšení obyvatel tvořit bylo obrovské), jenže právě Klaus to zavedl do kouta, na zcestí, pokazil co se dalo a vzal národu chuť ; udělal-zavedl nám "tuctový kapitalismus", ba hůř s trojnásobkem nedůhů než jich bylo a je na Západě.

    Klaus, to je porevoluční neštěstí, které náš národ potlako. Dějiny to jednou zhodnotí.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    THE_MIRACLE: Bohužel máte pravdu, že si toho ( "podvodného Klause" ) všimnul lid-národ dost pozdě, že Klaus fíkaně jinotajně nahrával bohatým a vykašlal se na principy demokracie a na rodící se vrstvu chudých. Já ho měl přečtenýho už po té privatizaci v r. 1998 a hned jak jsem si koupil počítač v r. 1999 jsem na internet i do místních novin vyvěšoval kritiku jeho postojů. Viz příklad dvou z nich, mám je ještě stále vyvěšeny :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_100.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/h/h_101.doc
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JOSEFDRUHY: Já bych to netvrdil. Klause podporovalo hodně lidí. Dokonce si troufám tvrdit, že nás, kteří už dlouho tvrdíme, že je to sketa, byla menšina. Klaus naštěstí svými činy v druhém období zejména, dost lidí přesvědčil, že je sketa. Takže ten poměr se začal obracet. Klaus si za to tedy může především sám. Protože během těch dvaceti let toho dobrého co udělal je naprosté minimum.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JOSEFDRUHY: to je sice pravda - ale teď ho nemá rádo daleko více lidí, než dřív.

    na pouhých 8% popularitu nikdy neměl. (ale zřejmě prostě jen jako pragmatický ekonom usoudil, že teď už jí fakt nebude k ničemu potřebovat, tak co s ní... :-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Ano, jak zaznělo dnes v televizi, není to kampaň proti amnestii jako takové, je legální, je pouze méně povedená, ale p ř e d e v š í m, jak říká sám Klaus a dál i jiní politologové či senátoři např. Antl, je to kampaň proti samotnému Klausovi.

    Ano. Lid ho nemá rád.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - Volba prezidenta ČR je soubojem starých a nových médií
    http://teckacz.cz/1235-Volba-prezidenta-CR-je-soubojem-starych-a-novych-medii
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ZEPHEER: Perfektní názor, konečně někdo.
    Ano, po revoluci bylo v ČSSR 1,1 milionu komunistů a ti měli k privatizaci nejblíže, a pomáhali si a p r i v a t i z o v a l i o sto šest. Klaus defacto rozdal 80% socialistického majetku státu jen komoušům, tedy nejméně 80% komoušů zprivatizovalo 80% majetku státu. Dnes je z nich oligarchie boháčů. A...a ti co to nezvládli si "naprivatizovat" od 1991 do 1998, tak ti kradou, tunelují a korupčí dnes, aby to dohnali.

    V letošním roce i předloni vydal stát dluhopisy ve výši 100 miliadr Kč a prej se po nich zaprášilo za 10 dní (!) Neuvěřitelné ! To si je koupili ti chudí ???? A ještě dovětek : dnes bylo ve zprávách, že Češi dluží 1,15 bilionů korun http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/198760-cesi-dluzi-1-3-bilionu-korun-vice-nez-cely-statni-rozpocet/ ... to je neskutečné číslo. A že ten bilion dluží 1 milion osob, jsou v exekučním řízení , to je kolik na občana ? Kdo dluží ? Myslím, že především ti chudí. Proč ?
    To je demokracie, co ?? a blahobyt, na který jsme se po r. 89 těšili...
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    JOSEFDRUHY: Banány :-))
    Počítač, mikrovlnku a jiné věci (jeden specialista vytýkal, že za komančů nebyl mobil a internet) nemůžeš brát. Počítač tehdy měly maximálně firmy u nás i na západě. A i u nás se mikropočítače semtam do obchodu dostaly (jen se podívejte na Didaktik Skalica)
    To, co MNE rozčiluje je spíše to, že jsme podle některých měli slabou ekonomiku. Já to tak nevidím. Měli jsme světově uznávaný těžký průmysl ale poměrně slabou výrobu spotřebního zboží. Stát mněl minimum dluhů, avšak nám dlužila polovina světa (a dodnes dluží).
    Ale to, co mne vytáčí úplně nejvíc je to, že papaláši jen převrátili kabáty a jsou z nich velkopodnikatelé a páni politici.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PREVIT: Co má víc průměrný obyvatel ČR s průměrným platem víc než za komoušů ? : Měl tenkrát byt 3+1 ? měl ! Má dnes byt 3+1, má. Měl tenkrát pračku ?, měl, má dnes pračku, má. Měl tenkrát ledničku ?, měl má dnes ledničku, má, měl magneťák, video ?, měl, má dnes počítač, má. Měl tenkrát v paneláku výtah, odvoz odpadků, parkoviště atd. měl, má ho dnes ? má. Měl teplou vodu měl, má jí dnes ? má. Měl mikrovlnku tenkrát ? N e m ě l, dnes jí má. Měl tenkrát auto ? n e m ě l jen každý pátý, dnes ho má každý... takže úžasný pokrok, výýýdobytek kapitalismu.
    Pověz mi co tenkrát neměl ? A DNES MÁ !!!! O kolik toho má dnes obyčejný člověk víc ???? Řekl jsem, že má-li se měnit starý -izmus za nový -izmus, že nestojí za to měnit 1000j za 1002j... ale když už měnit starý a špatný, tak to musí být po 22 letech pořádně vidět !!

    Opravdu se nestyď a řekni mě "kolik a co" má dnešní chudý člověk víc ( materielního ) než za komoušů !!!, řekni !, vyjmenuj to :
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PREVIT: Nepodložené ? říkáš !! Já ti je podložím ! : V letošním roce i předloni vydal stát dluhopisy več výši 100 miliadr Kč a prej se po nich zaprášilo za 10 dní (!) Neuvěřitelné ! To si je koupili ti chudí ???? A další podložení : také dnes bylo ve zprávách, že Češi dluží 1,15 bilionů korun http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/198760-cesi-dluzi-1-3-bilionu-korun-vice-nez-cely-statni-rozpocet/ ...to je neskutečné číslo. A že ten bilion dluží 1 milion lidí, jsou v exekučním řízení , to je kolik na občana ? Kdo to dluží ? Myslím, že především ti chudí.
    To je demokracie co ?? a blahobyt na který jsme se po r. 89 těšili...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ZEPHEER: Svoboda slova je ted takova, jaka tu ctyricet let pred rokem 1989 a devet let pred rokem 1948 nebyla. Jeste s malou vyjimkou v letech 1968-69, kdy mela sve hranice - pres socialismus nejel vlak.
    Souhlasim ale s tim, ze je treba byt porad ve strehu a svobodu slova a informaci branit, zvlast ne internetu, ktery jeste neovladla zadna korporace.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JOSEFDRUHY: Jestli to dobre chapu, tak rikas, ze proti roku 1989 se mame v prumeru lip, ale jsou vetsi rozdily mezi chudsimi a bohatsimi, pricemz mnoho lidi se ma stejne. Takzer prumer a ti chudsi jsou na tom podobne jako driv, a bohatsi maji vic, nez tenkrat?

    Jsou to vsechno ale nicim nepodlozene spekulace, tva cisla z niceho solidniho nevychazeji, tak nevim, jestli ma cenu se o tom takhle dal bavit.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    JOSEFDRUHY: Sorry, ale ta svoboda slova až taková není. Slovo by mělo být slyšet. Jenže díky vlastníkům médií propojených s politickými stranami to není možné. To je hlavní důvod nutnosti cenzurovat internet aby "mladí byli chráněni před nevhodnými myšlenkami".
    Lidé nechcou volit komunisty. Ale přestávají mít na výběr. Plná huba šetření a na druhé straně rozkrádačky jako ... (ponpro, opencard, blanka, casca, pandur, telecom (alias standovy miliony), čistička vod, betonová mafie, církevní restituce.........................). Za komunistů vládl zákon "Rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví" a papaláši se hlídali navzájem, aby někdo nekradl moc. Dnes je to ve stylu - šlohni co můžeš, dokud je co.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Konec světa se nekonal, konec roku se blíží. A s ním i zamyšlení. Nad čím ? Každý má své téma. Já tu nadhodím takovouto úvahu :
    V r. 1989 jsme měnili socializmus za kapitalizmus. O kolik jsme si polepšili ? Uplynulo 22 let a můžeme trochu bilancovat. ( nyní bych se zaměřil jen na tu hospodářskou sféru. Demokratické výdobytky nechám stranou - svoboda projevu je nesporně tou největší hodnotou kterou oproti totáči máme )
    Říkejme, že socializmus ( v posledních letech zkomírání ) vyráběl a "rozdával" lidem jistý (ne)blahobyt, nějaký standard životní úrovně a já ho označím číslem 1000 ( Pro každého, každému. Plus, mínus pár jednotek, je to nepodstatných ... a to těch 1000 bylo o něco víc protože soc. stát doplácel na nevýhodný kurz "koruna-RVHP rubl" a dodával zadarmo do zemí jako Kuba, Vietnam, Afrika aj. ). Kdyby socializmus pokračoval dodnes, tak by to číslo 1000j se změnilo na ...na navrhnu ho : 1300j. Čili tím chci říci, že i špatný -izmus má pokrok, ten je nevyhnutelný i u špatného systému, především už i tím, že nelze socializmus totálně oddělit od světa Západu ( stále jsem v debatě v oblasti hospodářství, výroba spotřebního zboží a věci tohoto charakteru ).
    Otázka : když jsme chtěli v r. 1989 změnit původní socializmus, původních 1000j na jiný -izmus, tak určitě jsme nechtěli takový -izmus, který by jsme vylepšili jen na 1012j, který by byl lepší jen o pár jednotek, 1000j jednoho -izmu na 1012 jiného -izmu.
    Zopakuji
    socializmus v r. 1989 .... 1000j, socializmus v r. 2012 ..... 1300j ; a kapitalizmus v r. 2012 .....2600j. ; Jednou tolik. Takže jsme si polepšili o 100%, vypadá to tak, že ? Jenže...!!, těch 2600j nemá dnes každý !! !! Ty nadhodnoty nového lepšího systému si "ukradli" ti bohatí ( 40% obyvatel je shrábne ) a tomu zbytku 60% obyvatel ( po zprůměrování ) zbylo 1300j, jako by tu byl ten neslavný socializmus pro jednu polovinu národa. Polepšila si jen půlka a druhá půlka jen nepatrně, se má jako by socializmus pokračoval.
    Nyní přijdou proti tomuto mému názoru námitky, že : jak se vše za 22 let zlepšilo a určitě by tu někdo vyjmenoval desítky, či stovky věcí, ( stále myslím jen na hospodářství a spotřební charakter ), které se pohnuly k lepšímu ( o hodnotách humánních, napři svobody, zatím mlčím ). Blahobyt nového systému po r. 89 nového -izmu byl dodán jen části národa, druhá část ten blahobyt nepocituje, protože pokrok do toho nelze započítáývat, i za socializmu by nějaký pokrok byl. Je tedy otázkou "o kolik" lépe se má ta chudá polovina národa než kdyby tu byl socializmus dodnes co rozdával všem přibližně stejně. Toť otázka. Vyměnili jsme jeden -izmus za jiný -izmus a životní úroveň se moc nezlepšila ( té chudší polovině )
    A pak se divíte, že když tu je Kalouskův deficit, a když ho on chce zalepit dalším snížením životní úrovně té chudší poloviny obyvatel, a nechce vzít bohatým ani korunu, že budou lidi inklinovat při volbách ke KSČ (+ ČSSD ), je to přirozená reakce lidí, kteří ekonomice nerozumí, ale cítí, že se to zhoršuje (jim a a né bohatým) a ještě zloději mají zelenou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Rychetský: Okamurova stížnost je fundovaná, nelze ji rychle odmítnout – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/288900-rychetsky-okamurova-stiznost-je-fundovana-nelze-ji-rychle-odmitnout.html
    - Okamura dodal do stížnosti i vtipy kolující o prezidentské volbě. Co si o tom myslíte?
    - To není věc, která by pro nás byla argumentačně jakýmkoli způsobem nosná.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - xChaos: Pirátské Noviny: Jak jsem se stal a nestal Franzistou (polemika od člověka, který mu sbíral podpisy)
    http://teckacz.cz/-/22697
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam