• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    DANKLAR: ne, ale že nezvolili někoho jinýho.... když ho předtím zavírali...

    taky mě to udivuje, ale vcelku pozitivně...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    LONESTAR: dobrý jméno? - v cizině hodně, přitáhl pár lidí do politiky (včetně sebe), kteří mají takovéto "naivně správňácké myšlení", snaha o principy občanské společnosti, přinutil některý lidi přemejšlet i o jinejch věcech, než ekonomika atd., a vůbec bez něho by se ten stát z komunismu nevyhrabal tak, jak se vyhrabal (nerikám, že se vyhrabal nejideálnějším způsobem, ale v mnoha ohledech dobrým...)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    oni komunisti to taky mysleli dobre, akorat to "jenom" spatne dopadlo, no
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    THE_MIRACLE: pořád se nějak nemůžu dočkat výčtu toho, co podle tebe pro nás Havel udělal
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: jsem si tim jistej, protoze Havel se za tech x let projevil jako clovek, ktery by to proste zamerne neudelal. Ale uznavam, ze to je muj pocit, jako fakt sem to neoznacil.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    JACHYMKO: no to je teda strašně zvláštní, my tady měli ještě jinej parlament než komunistickej? nebo kdo ho jako měl volit?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Ale ne myšlena špatně

    Jses si nejak jisty. Ja tento nazor nesdilim a ty jej zase nemuzes dokazat, tak s nim prosim neoperuj jako s faktem, ano?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: Byla to chyba. Ale ne myšlena špatně... Myslím, že to trochu zveličuješ, ale jinak s tím lze souhlasit...
    Důležité je, co pro nás Havel udělal. Hlavní podíl na tom, jak se na nás dívali zvenku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LONESTAR: Ja nikoho neurazim. Pokud nekomu nabouram jeho videni sveta pres ruzovy brejle, neni to muj problem.

    THE_MIRACLE: Havel byl humanista a proste vzdy se s kazdym snazil vyjit

    Pouzil bych uplne jine slovo nez humanista. Jsou lide, se kterymi je z principu spatne jednat po dobrem (zlocinci, vrazi...) a ta moralka, kterou se porad ohanis, proste neobstoji. Co ti chudaci lidi, kteri cekali, jak budou potrestani vrazi jejich pribuznych? Co ti, kteri byli muceni v 50. letech a chteli, aby jejich mucitele dostali spravedlivy trest? Bylo spravny jim ukazat z hradu dlouhy nos a rict "sorry, mate smulu, my nejsme jako oni"? To teda nebylo, byl to podraz na vsechny slusne lidi, podraz na vsechny obeti komunismu. A za tohle muze ten tvuj slavny "humanista".

    Reci o moralce si pls strc za klobouk, v tomhle pripade proste neobstoji.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    DOCKINEZ: vidis na tu milost pana "prezidenta" bych malem zapomel.Diky za pripomenuti.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: Ano, s tímto by se dalo souhlasit, ale bylo to způsobeno mnohou faktorů. Za prvé, Havel byl humanista a proste vzdy se s kazdym snazil vyjit. V tomhle svete je to asi minus, ale moralne mi to prijde jako plus. Uvedomte si sakra, ze byla jina doba. Vsichni byli otraveni totalitou a totalitnimi tresty. Nedivim se, ze vlada + Havel (on v tom nebyl sam!!!!!) se proste takto zachovala. Milosti byla dalsi chyba. On to ale uznal sam. To nabubrenec Klaus nikdy neudela, aby uznal vlastni chybu.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    DOCKINEZ: budeš asi ignorovanej ;-D))) (THE_MIRACLE)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JACHYMKO: No tak Havel natropil skody vic nez dost, uz jen proto, ze se dohodl s bolsevikama po dobrem, takze nedoslo k potrestani estebaku, aparatciku, stranickych funkcionaru a dalsich mizeru, kteri meli nasledne volnou ruku pri kuponove privatizaci. Kdyby tito jedinci byli potrestani/odstaveni, nikdy by rozkradani nenastalo v takove mire. Kdepak Klaus, za tohle muzeme podekovat prave Havlovi. Je uplne jedno, zda to bylo zpusobeno tim "to Havel myslel dobre", nebo za tim bylo neco jineho - to je naprosto irelevantni - on nemel tyhle lidi nechat nepotrestane, stejne jako soudce nema pravo nechat nepotrestaneho zlocince. Bylo preci jasny, ze kapri si sami rybnik nevypusti, takze to mel udelat nekdo jiny. Havel to neudelal a nyni jsme v situaci, v jake by bylo Nemecko po druhe svetove valce, pokud by nedoslo k Norimberskemu procesu. A nasledky budeme imho citit jeste nekolik generaci. "Diky", Vasku!

    Soucasna uroven politicke "kultury" je take jednim z nasledku.

    JACHYMKO: jo panecku, to se udilely milosti, jedna radost

    To jo, kolik jen vrahu se dostalo na svobodu. Pribuzni tech, ktere tito propusteni zlocinci na svobode zabili, maji na lidumila Havla jiste jen nejlepsi vzpominky.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: ja myslim, ze ne. Musis na to koukat jinak. V te dobe ho vetsina lidi za prezidenta chtela. Byla revoluce a tudiz se muselo nejak udelat, aby byl zvolen Havel. Proste to jinak udelat neslo. Principielne. Jinak myslim, ze vsichni vite, ze Havel je pro komunisty snad nepritel cislo 1. Narozdil od pana Klause, ktery mimochodem premierem byl a natropil toho celkem dost.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KOKES: přesně tak. to snad by stálo za to dát na nástěnku
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: byla revoluce...
    KOKES
    KOKES --- ---
    co se tyce p. Havla jako prezidenta, ma nekolik rozhodujicich plusu:
    protikomunistickou minulost, moralni kredit, vahu(pratele) v zahranici, skromnost a schopnost jasne vyjadrit sve postoje, ciste ruce(snad:P)
    co se tyce p. Klause jako prezidenta, nema ani jedno z toho. Jedine co ma, je silna osobnost.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KOJA: rozhodně bych ale neřekl, že v tom byl zlý úmysl, nebo sebestřednost, jako u některých dnešních představitelů. Je potřeba si uvědomit, že byla zcela jiná doba. Většina lidí byla otrávena propagandou armády komunisty.
    KOJA
    KOJA --- ---
    "humanitarni bombardovani"
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    NINE_OF_NINE: No řekněme, že to asi byla chyba, ale omluvil bych ji najivitou a takovým tím nadšením po revoluci. Navíc si nemyslím, že je to vina jen Havla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam