• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Byla to primarne chyba legislativy

    Ne, chyba byla v tom, ze na svobode zustali ti, kteri "v tom umeli chodit".
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: Koukam, ze o tom vis skutecne dost. Zajimalo by me, zda to mas z vlastni hlavy...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: Kdyby delal privatizaci Svejnar, tak by k tomu TREBA nedoslo. Byla to primarne chyba legislativy. Co se tyce urazek, od tebe to sedi, ale budiz. To, ze sem te oznacil za natvrdleho plynulo z toho, ze jsem ti toto jiz psal a ty si na to nereagoval. Taky si porad meles svou. Proste hledas chybu jen u druhych, nikoliv u sebe. Ono uz jen to, ze lezes do tohoto klubu s jasnym cilem a predsudkem neco naznacuje, ze?
    DOP
    DOP --- ---
    ALESH: Trosku nadsazky tam je, nicmene predstav si ty stovky lidi, kteri za mnohem mensi provineni proti statu ci strane dostali nesrovnatelne drsnejsi tresty nez Havel, ke kteremu byl rezim v podstate velmi tolerantni - prehlizel jeho styky se zahranicnima tajnyma sluzbama, nechal ho od nich brat penize. Vzdyt s Havlem mohli zatocit kdykoliv, ale nikdy to ani nezkusili.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Bud tak laskav a neurazej mne, ano? To, ze s tebou opakovane nesouhlasim neznamena, ze jsem natvrdlej. To muze totoz znamenat to, ze opakovane meles hlouposti. Navic Klaus je tady tak trochu off topic. Chapu ale, ze potrebujes nejakyho univerzalniho nepritele, na kteryho bys mohl vsechno svest. Nekterym lidem staci jednoduche "reseni".

    Tvoje tvrzeni neni pravdive. Na Klausovi v ty dobe uz vubec nezalezelo, k rozkradani by doslo, at by tam byl misto neho kdokoliv, treba i svatej Petr.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: Ok, dotaz. Jak bys to v te dobe udelal ty?
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: Havel je autorem vyroku "Nebudeme jako oni" a skutecne to byl pouze on, kdo zaridil, ze vuci komunistum a komunisticky strane nebyly absolutne zadny represe. Tedy kratce po tom nize zminenym rozhovoru s Calfou, ktery mu otevrel cestu na hrad.
    ALESH
    ALESH --- ---
    DOP: to myslis vazne?
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: JJ, Havel je takovy nas maly unikat - rezimem utiskovany disident, jenz byl rezimem nucen od zacatku jezdit v Mercedesech, rezim ho utlacoval velkym a luxusnim bytem na nabrezi (a hradeckem k tomu). Ono kdyz si srovnas Havluv osud (ktery bez debat byl jedna z nejvetsich osobnosti disidentu, neco jako verejny nepritel cislo 1) s osudy stovek mene dulezitych osob, ktery se presto rezim nerozpakoval zlikvidovat mnohem drsnejsim zpusobem - dostaly provaz nebo desitky let, tak mi tech jeho par let v lochu prijde - no skoro jako spatny vtip.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: Jsi fakt tak natvrdlej? Už sem to říkal, že Havel budiž možná přispěl k tomu, že nebyli potrestáni viníci, ale Klaus jim umožnil páchat zlo dál.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Zlo? Kvuli cemu, prosimte? Nemuze mit snad clovek svuj vlastni nazor?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE:

    1) s Calfou se dohodnul on, tohle na nikoho jinyho neshodis
    2) "demokracie zvitezi?" pokud pro tebe demokracie znamena "vlivni zustanou nadale u moci, nikdo nepujde sedet, zmenime nalepku a pojede se dal, jak jsme byli zvykli", tak za takovouhle "demokracii" pekne dekuju
    3) to jo, perfektni obraz zeme, kde zlociny bolsevismu zustaly nepotrestany a estebaci se mohou obycejnym lidem jenom smat. taky perfektni obraz zeme, ve ktery diky jeho (imho hezky zaplaceny) benevolenci doslo k tunelovani atd. vynikajici obraz, diky vasku :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JOHY: Ano. A právě proto je Klaus zlo!
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    JOHY: erudovane prace koho?
    JOHY
    JOHY --- ---
    Výňatek ze erudované práce:
    V české společnosti existuje odjakživa levicová většina. Tu tvoří nejen komunistická a sociálně demokratická levice, ale také levicová občanská a zároveň antikomunistická a antikapitalistická inteligence, která se odvolává na Masaryka a která měla svého nejprominentnějšího mluvčího ve Václavu Havlovi. Ve velkých diskuzích, které doprovázely změnu systému v České republice, nebyla soupeřem českých konzervativců ani tak klasická, po komunistickém debaklu značně oslabená levice, jako tato „občanská společnost“ a její představitelé, neustále migrující mezi novými iniciativami, koalicemi a stranami. Tuto levici, která se v současné době nejspíše identifikuje se zelenými, nepovažuje Klaus ani tak za soupeře, jako za nepřátele.

    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: nevim...ale znova rikam, ze to 1) nebyl jen on. 2) kdyz videl, ze demokracie zvitezi, tak si to mohl dovolit. 3) udelal nam tim perfektni obraz - nenasilny prechod.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Pro mne je bolsevismus to samy svinstvo co nacismus. Byl bys k vencovi havlu taky tak shovivavy, kdyby se snazil "po dobrem" vyjit s nackama, co?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: Beru to jako jisty pohled na vec, ale myslím si, ze nespravny. Koukal sem, jak vzdycky komunisti komentovali Havla. Ke Klusovi jsou mnohem vstricnejsi, ze? Klaus za komunismu delal na pomerne vysoke pozici, Havel sedel ve vezeni jako nepritel statu.
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: A co ja, ja se dockam odpovedi na svuj prvni prispevek, ktery jsem se snazil napsat pokud mozno nezaujate? ;)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: Jinak myslim, ze na vetsinu tvych argumentu sem odpovedel minimalne tak, ze proste Havel je typem cloveka, ktery se s kazdym snazi vyjit. Nekdy je to plus, nekdy minus, ale ja to obdivuju. Druhy padny argument imho je, ze proste byla jina doba. Myslim si, ze dnes by spoustu veci udelal jinak...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam