• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: Jsou povolani, kde i v dobrem myslena naivita je automaticky selhanim - napriklad doktor, ktery v dobrem umyslu naivne neco slibi pribuznym na smrt nemocneho pacienta nebo.. Nebo treba politik, ktery stoji v cele 15 milionoveho statu v takhle dulezitem obdobi transformace a nesplnitelnymi sliby si upevnuje svoji pozici. A neberu ti, ze treba i v dobrem umyslu, ale co si budem povidat - na umysly se nehraje, malokdo mysli neco od pocatku zle, jen se to obcas semele..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: srovnavas nesrovnatelne. Naivni sme v te dobe byly vsichni.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: ja si myslim, ze to proste byla najivita te doby. Nic vic, nic min.
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: To nepopiram, predsudky vuci nemu mam (nebo spis ho nevnimam zas tak pozitivne, jak se on sam sebe a media kolem nej snazi prezentovat), nicmene co treba ta nezamestnanost. I negramotnymu cloveku musi byt jasne, ze kdyz prechazis se systemu, ktery si umele udrzuje nulovou nezamestnanost ke kapitalismu, tak prece logicky musi klesnout (respektive nezamestnanost musi vzniknout). A presto Havel v tomhle projevu rekl:"Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda","Žádné gigantické zdražování nebo dokonce nezaměstnanost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme."

    To nam Havel lhal nebo je hloupejsi nez negramotni? Nebo se tento lidumil a humanista s velkym srdcem snizil k politicke manipulaci?

    Me nevadi, ze obycejni politici lzou a manipuluji s volici, koneckoncu to je soucasti jejich povolani stejne jako u hasicu haseni ohnu, nicmene mi vadi, kdyz si hraji na neco, cim nejsou (a jeste vic mi vadi, kdyz jim to lidi takovymhle zpusobem nekriticky zerou)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: promin, ale proste se na to divas moc izolovane. V necem mas pravdu, v jinem ne. Mas proste vuci Havlovi predsudek a toho se nezbavis... Proto to nema cenu dal resit. Evidentne nechapes co sem tim chtel rict :-). Ale nic ve zlem.
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: Symbol antikomunismu, ktery prisahal na komunistickou ustavu, mel 2,5 roku komunistickyho predsedu vlady a zapricinil se za to, ze zlociny komunismu nikdy nebyly potrestany. Inu nebyt to pravda, tak to zni jako vtipny paradox :)

    Jinou dobou se neohanej, kazdy alespon trosku rozumny clovek vi, ze prechod ze socialistickyho systemu, jaky jsme meli, na kapitalisticky prinese vic negativnich vlivu nez jen mozne zdrazeni cigaret..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: Ja si ale myslim, ze to tak bylo. V te dobe nemel paru o fungovani statu skoro nikdo. Kdy uz konecne pochopite, ze byla uplne jina doba? Ze Havel byl zvolen predevsim proto, ze byl symbolem antikomunismu. A taky proto, ze to byl slusnej clovek. Pravda... slusni lide do politiky nepatri. Asi...
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: Jako promin, ale pokud to nebyl lhar, tak to byl uplnej idiot, co o fungovani statu nic nevi
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: za prve si to nemyslim... akorat si myslim, ze to bylo v te dobe dost utopicke, co rikal. Ale jako vedomou lez bych to neoznacoval
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: Pockej a neni Havel ten idealista, co hlasal pravdu a lasku? Protoze uz tehdy mu muselo byt jasne, ze v tom projevu je jedna lez za druhou..
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: uz sem to tu rikal mockrat, ze byla uplne jina doba a tohle bylo presne to, co v te dobe lide chteli slyset.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: to je imho dost povrchni nazor tohle :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    THE_MIRACLE: tajtrdlík, který jde jen do debat s devótními vlezdoprdelky, je tady někdo jinej...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: Jj, nekdo si holt asi respekt zaslouzi... Tohoto Klaus nikdy nedosahne. Vzdy to bude urvanej tajtrdlik :-D
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    LONESTAR: tak to taky nevim, co to bylo...

    ja mluvila o tibetu...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    THE_MIRACLE: hmmm... já myslel že takovej frikulín jako ty ví všechno (zvláště pak o demonstracích)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam