• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    http://www.lidovky.cz/se-skodovkou-se-havel-nespletl-dzs-/ln_nazory.asp?c=A090521_093003_ln_nazory_ani

    no nevím - z tohodle udělat "Klausův Jakl nečekaně souhlasí s Havlem", to je poněkud přitažené za vlasy...
    ABS
    ABS --- ---
    LONESTAR: jenom nekomentuji. a jeste ten jakl je taky socialista. pamatuji si, jak kdysi prohlasil, ze stat ma priplacet na dopravu propustenym lidem ze sklaren, aby mohli odjizdet jinam.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ABS: FAIL
    pokud kritizuješ vraždy obecně, pak je poněkud nekonzistentní když některé vraždy omlouváš nebo dokonce podporuješ...
    ABS
    ABS --- ---
    LONESTAR: to ano. ale take nekritizuji kazdou jednotlivou vrazdu, co se stane na svete, jelikoz mi to obcas prijde zbytecne
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ABS: ovšem hlasitě kritizovat něco a k jiným formám téhož mlčet jest poněkud, ehm, nekonzistentní...
    ABS
    ABS --- ---
    LONESTAR: to je spravna pripominka. tedy az na to, ze nemuzeme lidi soudit za to co nedelaji, ale jen za to, co delaji ci udelali.

    je to jako rikat o kazde holce, ze to je ...... jenom kvuli tomu, ze mi nedala. :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DANKLAR: protoze kazde vodu a sam pije vino. viz MAZA
    MAZA
    MAZA --- ---
    DANKLAR: Protože Havel sám káže vodu a pije víno. O tom to je. To je asi jako Bursík, který si koupil "ekologickou hybridní" Audinu, která byla 1,5x dražší než běžný sériový typ, na její výrobu se spotřebovalo 2x více energie a přitom má spotřebu 10/100 (takže dvakrát větší, než náš 1,8L dCi)... Nebo Gore a průser s jeho domácí spotřebou elektřiny... Zelené myšlení je sice hezké, ale když se podle toho ani ti, kteří ho kážou, nedokáží chovat, je něco špatně, ne? :-)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    _BENNY: Takových lidí a lidí, kteří nechali o mnoho větší ekologickou stopu je hodně. Nechápu, proč ti právě Havel přijde jako extrém, když každý blbeček, který závodí na mašině nebo v autě je o mnoho horší... mám prostě pocit, že jsi zaujatý.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FTN: THE_MIRACLE:
    ono je možná lepší číst celý článek, a ne jen pár vytržených vět ;-)
    "Investiční pobídky. Státem zvýhodněné úvěry pro pořízení bydlení. Šrotovné. Všechny tyto umělé nástroje vedou k produkci statků, které by si normálně nikdo nekoupil, a tedy nikdo ani nevyprodukoval. Ničí se tak energie, materiál, lidské úsilí i životní prostředí. Kde je Havel a všichni ti zelení při debatě o šrotovném či zvýhodněných půjčkách? Proč se řetězy nepřipoutávají k úřadům,které uměle podporují produkci čehokoliv tam, kde přirozená poptávka k hezkým grafům nestačí?"
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FTN: No myslel jsem to tak, ze na tvuj prispevek nikdo z mistnich antiHavlu nereagoval...
    FTN
    FTN --- ---
    THE_MIRACLE: Jestlipak jsi našel ve svém příspěvku rozpor? ;-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FTN: Vsimas ssi? Zadna reakce...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DANKLAR: mam vzit v uvahu jen mnozstvi jeho preletu pres ocean? nebo i najezdene kilometry v autech se spotrebou vyssi jak 10/100?
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    _BENNY: Jak to jako myslíš? To je pěkná blbost.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ABS: mel by zacit sam od sebe

    coz ovsem neznamena, ze nema smysl merit inflaci, ze inflace je neco, co se nas vlastne vubec netyka, neco co bychom meli ze sveho slovniku vyskrtnout.
    ABS
    ABS --- ---
    _BENNY: nerikal nic o tom kolik ma byt aut, pouze, ze by nebylo spatne nad tim premyslet.
    jinak k te inflaci.
    definici inflace se obvykle bere rust cenove hladiny, tato velicina je zjevne technicky presne nezmeritelna, nebot se nemeni jen ceny ale i sortiment. csu meri pouze HCPI(harmonised consumers price index), coz je celkem dobra ztrata prostredku na zbytecne cislo. nebot kdo dnes kupuje magnetofonove pasky(vyrazeno az loni) ci diskety. druhou tragedii pak je prace statnich uradu s tim to cislem. CNB bere HCPI celkem otevrene jako miru inflace (nesmysl) a nastavuje podle toho svou menovou politiku. umele nizka uroven HCPI vede k nizkym urokovym sazbam a to dale k prudkemu rustu menove zasoby. a trochu pro rypnuti si [ ABS @ Libertarianstvi - Myty o nutnosti statnich zasahu, Laissez Faire ]
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ostatne, kdybychom meli vypocitat ekologickou stopu, kterou po sobe za cely zivot Vaclav Havel zanechal, jiste bychom dosli k tomu, ze kdyby byl kazdy jako on, potrebovali bychom tech zemekouli 10.
    FTN
    FTN --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Je třeba si klást otázku po smyslu, zda potřebujeme stále více aut. To totiž má za následek, že je stále víc a víc betonových tunelů pod Prahou, až se jakýmsi způsobem všichni přesuneme do aut a do těch tunelů," řekl exprezident na tiskové konferenci, kde podpořil Bursíkovy zelené.

    pokud jsem se spletl a skutecne hovoril o absolutnim mnozstvi vyrobyvsich aut, pak to ani tak nedava smysl - mnozstvi automobilistu je plus minus stejne, meni se akorat vozovy park.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam