• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    FTN
    FTN --- ---
    No to je rozjezd... :-) Ti dva experti se snad jen znova zaregistrovali... :-)
    JACHYMKO: Když používáš pojmy jako "ESSR" a "pravdoláskař", zcela automaticky se diskvalifikuješ z jakékoli rozumné diskuse. Je to ideologie, ke který se tím hlásíš a dáváš najevo svou pevnou víru v ní.
    Četl jsi Smlouvu o Ústavě pro Evropu? Četl jsi Lisabonskou smlouvu? Opravdu jde jen o název?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: ne, chci aby cela CR byla plnohodnoutnou soucasti EU, ptotoze si myslim, ze to je lepsi, nez Rusko. Ale to nepochopis. Proste muj nazor je, ze zeme, kde vyhrava Klaus, Paroubek a Topolanek a kde se vsechno to co politici delaji toleruje (a nejen politici) jsou looseri. A doufam, ze Evropa by nas mohla trochu umravnit. Ale uz dost, mne nepresvedcis a ja tebe taky ne. Ta si kazdej nechme svou pravdu a verme v to sve.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ABS: presne tak to citim i ja...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: ad dva - ano, prresne tak to je. jsme luzri.
    ABS
    ABS --- ---
    JACHYMKO: v podstate se nic nemeni i ted nasi politici jednaji s ruskem proti me vuli, placeni z mych dani, a navic lide jenz jsem nevolil.

    neni rozdil mezi ceskou reprezentaci a e komisi. alespon z tohoto pohledu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: Rozhodne neni demokracie to, co je u nas ted.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: uz jsem tu xkrat zduvodnoval, proc jsem spise pro prijeti te smlouvy, nez pro neprijeti. Mozna najivne, ale doufam, ze pod dohledem evropy se tu nebudou dit takove hruzy, co se tu deji. A to mi za tu "suverenitu" fakt stoji. A zajmy nase Nemcu, Francouzu apod by mely byt podobne. To je smysl EU a ja si myslim, ze to tak je dobre. I kdyz to prinasi i radu nevyhod.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: chapes to spatne... kdyz budem s putinem jednat spolecne s Nemci, Anglicany a Francouzy, tak je ta vyjednavaci pozice mnohem lepsi...
    BRANCALEONE
    BRANCALEONE --- ---
    OMNIHASH: Jaký magory jsme si do EP navolili, takový tam máme... Navíc je to bohužel opravdu reprezentativní vzorek:D
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FTN: Tak pod to bych se podepsal. Jen bych upresnil, ze ja rozhodne nehlasim, ze EU je nejakej med a ze politici v cizine jsou vsichni lepsi a jedinecni...
    FTN
    FTN --- ---
    Myslím, že máte oba dva částečně pravdu. Haremheb má pravdu v tom, že EU není žádnej zázrak a že v EP sedí velké procento hovad, extremistů nebo prostě blbců... Miracle má pravdu v tom, že se opravdu často stydim, že tady žiju... Když jednám s lidmi a vidím jak jsou poznamenaní tím minulým režimem, nebo prostě celkově blbou náladou, která tady panuje a která z nich čiší. Jak se chovají k cizincům, mezi sebou, jak je každý dobrý člověk pro smích, jak dobrá práce ustupuje osobním zájmům, jak prospěch celku je upozaděn ve prospěch jednotlivce, jak i slušný člověk sáhne k ilegálnímu jednání, protože je objektivně nejvýhodnější, jak je nakládáno s naší elitou - profesory, umělci, vědci, špičkovými vojáky, jak snadno se moji spoluobčané nechají zmanipulovat a pak řvou na náměstí v davovém šílenství, jak nikomu nepřejí víc než mají sami, jak závidí, atd...
    I když jen na chvíli nakouknete do USA nebo Kanady (schválně nepíšu jen USA, určitě by se tu našel nějakej primitiv, co by napsal "Bush je vrah" apod...), zjistíte jak to tam všechno funguje a pak když přistáváte na Ruzyň, chcete najednou zavolat na pilota, aby přidal plyn a otočil to... Ale ne - moc, moc rád bych odešel, ale zůstanu. Snažím se dobře studovat, abych mohl své vědomosti použít ve prospěch této země... Proč to dělám pro ty, které jmenuji výše? Proč své vědomosti (které stále získávám) nedám do služby země, která je ocení, využije a pro kterou budu užitečný? Nevím, opravdu nevím a stále hledám odpověď. Pokud jí nenajdu, odejdu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    THE_MIRACLE: Špatného je na tom to, že nás, kteří se cítíme Čechy a chceme naši zemi někam posunout, ty nás zaprodáváš. Pokud se jako Čech necítíš, přeci ti nic nebrání stát se třeba Francouzem.
    Za Západní Evropu nás nepovažují v učebnicích ani na Západě a na východě nás naopak považují za Východní:) Navíc jsem si jist, že jinde to není tak růžové, jak maluješ. On například Takový Berlusconi je asi ten největší křivák v EU. V Paříži mají větší bordel jak v Praze a největší úplatkářská kauza je Švédský Gripen. A krade se i jinde, neboj. Místo toho abys podporoval cizí nadvládu nad námi (v naděj, že se něco zlepší), tak raději podporuj osvětu společnosti a stav se proti tomu, co ty vnímáš jako bezpráví.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HAREMHEB: No a co je na tom spatneho? Mne je sumak, jestli sem Cech, nebo tatar... Ale vadi mi, ze ziju v zemi, ktera si hraje na demokracii a pritom se tu akorad krade. Nerikam, ze se jinde nekrade, ale rekl bych, ze nase kotlina mezi staty zapadni evropy suverene vede (vemte si uz jen reakce na skandaly politiku u nas a v cizine). A mozna najivne, ale tak nejak doufam, ze kdyz budeme castecne rizeni z vyspelejsich demoklracii, ze to i u nas bude lepsi...
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    THE_MIRACLE: To je jako by ses narodil Ukrajincem a říkal si, že Poláci jsou lepší a že se necítíš být Ukrajincem a že bys chtěl být Polákem. A závěrem dodáváš, že ti jde vlastně především o životní úroveň.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANKLAR: No tak zrovna nez Schwarzenberg v nicem... Kez by tu bylo vic Swarzenbergu - politiku, kteri si nepotrebuji nic dokazovat. Myslim si, ze je jasne patrne, ze vetsina zahranicnich politiku je i v tech nejvetsich "srackach" dal nez ti nasi uz jen z pohledu ze se v cizine zdaleka tolik nekamaradickuje a troufam si rict, ze i prumyslova korupce neni tak rozsirena. Verejne zakazky se vetsinou delaji za vyrazne nizsi cenu nez u nas, soudy jednaji rychleji... Nemam duvod byt hrdy ze jsem Cech, takze proste jen chci, abychom se globalne priblizili v zivotni urovni zapadu.


    DANKLAR: S timto postojem mas na svuj nazor zcela pravo, jen bych byl zvedavej, jak by s nasim vedenim byly reseny veci, ktere byly financovany z EU... Dle meho nazoru by proste nebyly. Ale jinak jistě, s dobrym vedenim statu by se z nasi polohy a neclenstvi v EU dalo vytezit.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    THE_MIRACLE: 100 x lepsí? Sarkozy? Berlusconi? V cem jsou o tolik lepsi, nez Topolanek? Schwarzenberg?
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    THE_MIRACLE: Nebyl bych vubec proti. S naší polohou prostě nebudeme mimo, ani když nebudeme v EU.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANKLAR: Jinak dobre, pokud vetsina nesouhlasi, tak opustme EU a nevyuzivejme jejich vyhod... Pak nebudeme nuceni se podrobovat.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANKLAR: Ja Myslim. Jestli to nevidis, ses slepej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam