• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    ABS: Takže ty to víš lépe, než těch 90% lidí (z aktivních voličů, co volilo tebou jmenované pány) a cítíš se povolán být rozhodnout za ně. Jejich názor je přeci tak pomýlený...
    Vlastně máš pravdu. Taky se nedivím, že je tu tolik pomatenců. Vždyť v duchu Krylovo písně, stal se v Čechách králem klaun. A lid ho miloval.
    ABS
    ABS --- ---
    OMNIHASH: zastupitelska demokracie je ve sve podstate vlada nekolika jedincu, kteri jsou podporeni vetsinou, nad vsemi. je zcela jasne, ze i nad temi, kdo si je nepreji.
    A co vim, tak vsichni ti, ktere jsem jmenoval, si mysli, ze jsou schopni vladnout ostatnim.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JACHYMKO: Jo, to mě vždycky nejvíc děsilo - jak může nejvyšší politickou funkci v zemi zastávat člověk, kterej tvrdí, že politiku nemá rád, nechce se v ní pohybovat a bude dělat všechno pro to, aby se jí vyhnul?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THE_MIRACLE: Tohle mi hlava nebere - můžeš nám prosímtě prozradit, jak si ke svejm konstrukcím došel? Takový myšlenky typu: v cizině se tolik nekamáradíčkuje a průmyslová korupce není tak rozšířená mě dostávají do kolen. Ale chápu, v novinách se (překvapivě) řeší domácí problémy, takže ti evidentně evropská realita uniká. Pro oživení se podívej na kauzy: Grippen, WV odbory, Deutsche Post, Telecom Francais, Sarkozy junior, Berlusconiho vila, BAE atd. Všechno průsery prvního stupně z těch tebou tak adorovanejch zápaďáků. Jistě, v zemích, kde funguje parlament několik desetiletí se politici už naučili (jakžtakž) svoje nelegální aktivity maskovat a celkově vystupovat uhlazeněji a i výrazy stylu já nic já muzikant jim jdou o poznání líp, ale o to větší průsery se občas objevěj.

    ABS: Takže když volím, tak chci, aby se o mě někdo staral? A seš si jistej, že si tenhle institut dobře pochopil? A co navrhuješ? Viva la anarchy?

    ABS
    ABS --- ---
    HAREMHEB: tak ono vsichni ti, kteri volili jednoho ze skupiny:Klaus, Topolanek, Paroubek, Rath a vlastne vsichni dalsi zvoleni politici, splnuji onu podminku, ze minimalne priznavaji potrebubu, aby se o ne staral nekdo jiny. da se diskutovat v jakem rozsahu, ale to je tak vse.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HAREMHEB: Bohuzel, za dane situace nejsme. Nebo rozhodne ne tak, abych byl spokojen. Kazdej stat musi mit pana... Nas pan je spatnej, proto beru radsi nejakeho jineho.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    THE_MIRACLE: Určitě. Ty ale říkáš, že nejsme schopni se o sebe postarat a tak musíme mít pána. To pak ale nejsi z těch co by se dokázali postarat sami o sebe a sám se tak považuješ za loosera. Proto říkám, mluv za sebe, ať je v tom jasno.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: jenom poznamka k tomu... Lidi, kteri si voli Klause, Topolanky, Paroubky a Rathy jsou u me looseri. Je to muj nazor, ale stojim si za nem... Podobnych je v Cechach bohuzel skoro polovina. To neni dobra vizitka. Ale mas v jednom pravdu. Vsichni tam nespadaji.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HAREMHEB: Velice inteligentni prispevek, dekujeme... Nejsme jen looseri, ale bohuzel i trubky z casti :-).
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    THE_MIRACLE: Mluv za sebe, ty lamo!
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ABS: To je prave ten problem. A pripada mi, ze naprosta vetsina politiku je nejsocialistejsi sama k sobe a ke svym blizkym :-), nebo spis :-(.
    ABS
    ABS --- ---
    JACHYMKO: nerikam prohlubovat. jenom rikam, ze z pohledu me osobni svobody je mi to jedno. ja v tom rozdil nevidim.


    JACHYMKO: ty znas nektereho politika, jehoz lze oznacit za nesocialistu? ja sice ano ale ani jeden nebyl nikdy nikam zvolen.
    FTN
    FTN --- ---
    JACHYMKO: 1) nějak tu většinu poslanců nevidím...
    2) to s tebou v zásadě souhlasím a taky se mi to nelíbí, ale k socialismu to má pořád dost daleko - věc názoru
    O Godwinově zákoně jsem neslyšel, ale našel jsem si to a docela jsem se bavil. :-) Nicméně si myslím, že na té mé větě nic nepravdivého nebylo.
    Zprofanovaný asi je, jako každý heslo, který je populární a pak je "out", takže přirozený vývoj. Nevzpomínám si, že by Havel kdykoli tuto představu vyslovil nabo napsal. :-)
    Srovnání potvrzuje co jsem napsal prve: řeší podobné problémy, stejný není. Přiznávám, četl jsem jen části, zbytek jsem porovnal jaksi - vizuálně... :-)

    FTN
    FTN --- ---
    Ideologie neni strašná, jen špatná. EU neni spolek států se socialistickou vládou a nemá program za svaz socialistických republik. Za "označování věci pravými jmény" se schovával Hitler, Stalin a dnes i ta naše Dělnická strana.
    Jestli je pro tebe pravda a láska pokryteckej blábol, opravdu tě lituji, budeš to mít v životě těžké a to ti nepřeju.
    Text LS možná řeší podobné problémy, ale stejný není.
    FTN
    FTN --- ---
    No to je rozjezd... :-) Ti dva experti se snad jen znova zaregistrovali... :-)
    JACHYMKO: Když používáš pojmy jako "ESSR" a "pravdoláskař", zcela automaticky se diskvalifikuješ z jakékoli rozumné diskuse. Je to ideologie, ke který se tím hlásíš a dáváš najevo svou pevnou víru v ní.
    Četl jsi Smlouvu o Ústavě pro Evropu? Četl jsi Lisabonskou smlouvu? Opravdu jde jen o název?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: ne, chci aby cela CR byla plnohodnoutnou soucasti EU, ptotoze si myslim, ze to je lepsi, nez Rusko. Ale to nepochopis. Proste muj nazor je, ze zeme, kde vyhrava Klaus, Paroubek a Topolanek a kde se vsechno to co politici delaji toleruje (a nejen politici) jsou looseri. A doufam, ze Evropa by nas mohla trochu umravnit. Ale uz dost, mne nepresvedcis a ja tebe taky ne. Ta si kazdej nechme svou pravdu a verme v to sve.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ABS: presne tak to citim i ja...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: ad dva - ano, prresne tak to je. jsme luzri.
    ABS
    ABS --- ---
    JACHYMKO: v podstate se nic nemeni i ted nasi politici jednaji s ruskem proti me vuli, placeni z mych dani, a navic lide jenz jsem nevolil.

    neni rozdil mezi ceskou reprezentaci a e komisi. alespon z tohoto pohledu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: Rozhodne neni demokracie to, co je u nas ted.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam