• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    takto nejak

    Demise komunistické strany Demision of the communist party - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=rkt9biL0rew&feature=related
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    Sametová revoluce zprávy 20.11.1989 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=kuLIPMna12A&feature=related
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    CYBERKOTLIK: ale neodmitam.. nejsme jako oni, a vitezstvi pravdy a lasky do toho zapadaji.. naznacuji proste politickou realitu (zakony) ktera ridi spolecnost - takze doba po prevratu byla kriticka z hlediska legislativy a tam hral Havel roli - z toho pak pokracovala ods a dalsi demokraticke strany a z hlediska spolecenskeho vyvoje, to byl oportunismus a nevidim to jinak nez jak to bylo s pady rezimu v okolnich zemich.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    OMEGAPOINT: to si nemyslim, myslim si ze to cely aktivne pomahal zorganizovat. Jako v rijnu ho sebrali (a kdykoliv predtim ho sebrali, tak sem min. na pul rku na vazbu) a ted uz jednou v listopadu venu a organizuje revoluci? a na zaklade ceho? obycejny lidi co chodili na protikomunisticky demonstrace takhle mlatili treba 4x tydne, a ted z toho najednou byla revoluce

    jako me hlavne dojima, ze lidi tvyho typu bezmezne verej v Havlovu liliovou cistotu, a i dkyz se ty spiny objevuje dost, tak ani na chvilku nezapochybujou, ackoliv znaj havla jen z medii. Ty vubec nevis, co to bylo za cloveka, a jen si podlehl medialne budovanymu image, a na zaklade toho se budes do krve hadat, ze Havel za nic nemoh. Ty ale NEVIS, jeslti za neco moh nebo ne, jen se odmitas zamyslet nad druhou moznosti.


    OMEGAPOINT: jsi mimo
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    vy mate na mysli otazku zuctovani s komunismem po tech 40. letech.. kdyz vsichni byli prakticky komousi v 1989... tak to proste neslo.

    a dnes ? dnes se tahle otazka presouva do zuctovani se stavem soucasne politiky, jak jinak.. Mostecka uhelna/Svycarsko je treba takova posledni uhledna kauza.. tak jdete do politiky, muze to zmenit.. znarodnit Bakalu (Havluv kamarad) apod.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    ale jo, jen ten chudak Havel v tom byl prakticky nevinne, nemel zadnou moc, krome te ceremonialni, vliv pouze jen intelektualni.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    PREVIT: Dolejsi byl veznenej v komunistickejch lagrech skoro celej zivot a malem tam chcipnul, tudiz se neni cemu divit, ze nebyl na demonstraci prominentnich studentu
    Promin, ale agent stb vede demonstraci do mis,t kde je od rana v pohotovosti pripravena zona na uzavreni, vcetne jednotek, ktery nikdy predtim do demonstraci nezasahovali, nasledne na to sehrajou scenku s mrtvym studentem, aby co nejvic pobourili verejny vedomi (pac lidi byli na demonstrace zvykly a podobny mlaceni vzdy jen komentovali u piva) - a tobe na tom neprijde NIC podezrelyho?


    HARALD: urcite nemuzu, ty muzes dokazat, ze tomu tak nebylo?
    Jakes byl taky nestastnej, protoze do toho nebyl zapojenej a povolal do Prahy x tisic LM, nez mu to zatrhli.

    OMEGAPOINT: pro me osobne tim, ze umoznil soudruhum z KSC transformaci do polistopadovy politiky a umoznil jim zisk vetsiny majetku co tu byl. Jinak yhrad vuci HAvlovi ma hodne lidi celkem dost, akorat to neni oblibeny tema, takze ty lidi nejsou slyset. preti si napriklad tohle: http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Sedel-jako-Havel-Nemuze-ho-ani-citit-Parta-kolem-Havla-byly-hyeny-199487
    Pro me osobne je Kryl daleko vetsi autorita nez Havel, a tomu co on pojmenovava ve svejch pisnich verim daleko vic nez falesnymu pravdolaskovstvi pana exprezidenta - Karel nemel nikdy zapotrebi si cokoliv vymyslet
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    OMEGAPOINT: STB nebyla jen lokalni sit a vedle KGB to byla druha nejsilnejsi tajna sluzba s nejvetsi moci. Cechoslovaci meli i automaticky hlavni mista v ramci varsavskyho paktu - uz prestanme s tim - ja cech nic, ja muzikant. Byli jsme pevnou soucasti vychodniho bloku a vedle rusu i tou nejsilnejsi a nejmocnejsi.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    VIR_KENNY: stb byla jen lokalni sit v ramci mistniho satelitu, byl to jen nastroj, rizeni nalezelo uv ksc resp. tem stbakum, kteri byli i v kgb ale tech bylo jen par, a urcite nijak neridili revoluci dal, to byl samet, a melo se to podobne jako s padem moci ks sssr.

    tady jde ale o Havla, Havel prestal aktivne tvorit politiku nekdy v roce 1993, to pak tvorili strany, Klaus je ten clovek, co ma nejvetsi zodpovednost, Havlova role byla minimalni, byl to jen prezident.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    Agent Zifčák (fórek k výročí 17. listopadu) | Vasil.cz
    http://www.vasil.cz/archiv/214/agent-zifcak-forek-k-vyroci-17-listopadu/
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    sledujice slavnosti maskarnich plesu ceskeho naroda, vidic jak pacifistu tahnou na zustatku po houfnici a nijako vericiho cloveka msi v katedrale samotny arcibiskup, lide pred mesicem nemohouci mu prijit na jmeno nyni plakajici nad rakvi a trhajici si vlasy, ctu i noviny a dozvidam se, ze pry mnoho lidi je pro prejmenovani letiste a ctu je i druhy den a dozvidam se ze i mnoho lidi je i proti a ze pry letani nemel rad. Ja navrhuji dotahnouti ten cirkus do konce a pojmenovat po nem nejakou peknou, velkou veznici a batalion!
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    StB ovladala proti tehdejsi ustave spoustu uradu od jednotny evidence obyvatel po devizovej prislib a mela automatickej pristup i ke zdravotnim kartam nebo kadru. Rict, ze to bylo jen par jedincu co nic nedelalo je pomerne legracni a zejmena historicky okamzite vyvratitelne.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    Stb byla jen lokalni sit v tomto byvalem sovetskem satelitu bez dalsiho vyznamu, a urcite bez vyznamu na sametovou revoluci, proste byla zrusena. Stb byla sit obycejnych pesaku, ve veleni v 80. letech bylo jen par lidi, a ty lidi proste prestali pracovat. Zadne konspirace v tom nebyla. Jednalo se jen o par jedincu, spocitali si, kolik je jedna a jedna a dostali se aspon tak k nejakemu majetku. Zbytek byli komunisti jako treba pan Babis nebo premier Necas.
    OMEGAPOINT
    OMEGAPOINT --- ---
    Cyberkotlik, Omnihash: pokud vim, tak cesky prezident s vyjimkou podepisovani zakonu, rozpousteni parlamentu, demisi a veleni armade, podle ustavy nema prakticky zadny dopad na utvareni politiky, je to jen cestna, reprezenetativni funkce, recneni, ceremonie a nic vic.

    Kdyz se ted podivame na Havla prezidenta, ukazte tedy zcela konkretne, kde se Havel provinil. Resp. co se tyce "Havlovych lidi".. vysvetlujte, zatim jen same nepodlozene tvrzeni, projektujici vsechny spatne veci tohoto statu na do VH, ze za to vsechno muze.. co tedy konkretniho obhajite ve sve obzalobe ?
    HARALD
    HARALD --- ---
    YBUKO: Dost možná. Nebo taky ne. To nikdy nezjistíme. Mě by zajímalo hlavně to, jak byla celá revoluce v režii StB.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    CYBERKOTLIK: A k tem faktum - co je tam podle tebe (krome obecne znamych veci) tak prevratneho a zaroven nezpochybnitelne dolozeneho?
    HARALD
    HARALD --- ---
    CYBERKOTLIK: ze cela revoluce byla v rezii stb
    To určitě můžeš nějak dokázat. Vzhledem k tomu, že lidé mě blízcí se dostali na MV hned v první polistopadové vlně a vím z první ruky, že vedení StB bylo z vývoje po listopadu velmi nešťastné, tak bych chtěl nějaké pořádné argumenty, ne jenom úvahy nad Zifčákem.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    CYBERKOTLIK: Nemyslim si, ze by prevrat byl primo v rezii StB. StB ho ale urcite sledovala, mela to v popisu prace. Jak to bylo se Zifcakem a jeho pripadnym vedenim davu na Narodni tridu by nejlip mohli rict primi ucastnici. To ale Dolejsi nebyl. Ta blamaz s Smidem/Zifcakem nejspis byla prace StB. To ale neimplikuje, ze to cely ridila.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    PREVIT: ale je tam taky spousta faktu. smahem to smest ze stolu je jednoduchy, ale to ze cela revoluce byla v rezii stb nam bylo jasny uz od afery s mrtvym studentem alias agentem Zifcakem
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    CYBERKOTLIK: Promin, ale Dolejsiho analyza je smes polopravd, fabulaci a antisemitismu. Viz treba zminky o smlouve KGB - CIA, nebo veta Celou dobu své existence působila Charta 77 se souhlasem a pod kontrolou Státní bezpečnosti a KGB. k cemuz nedoklada zadne vecne dukazy (kde by je take vzal, ze?). A kdyz ctu tohle - Chartu 77 řídilo přibližně 70 až 85 lidí....Všechny tyto rozvětvené rodiny jsou komunisté nebo jejich potomci, svobodní zednáři a jejich potomci, a židé., konci tim pro me jeho duveryhodnost zcela.

    Pomijim drobne chyby, jako zkratka utvaru rychleho nasazeni URNA, obcas
    UNRA (ma byt URN), Krigel je spravne Kriegel, atd.
    Nakonec jedna opravdu neuveritelna perla: Od téže doby (po zatčení Václava Havla) byli Hegenbartem mobilizováni herci, zpěváci aj. k podpisovým akcím za jeho propuštění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam