• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    CHOBOT: tim chcí říct, že tappedout používám už léta a kromě toho, že jim to občas spadne, tak nemam výhrady.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    KUTAS: maj všechno, dokonce už ve spoiler sezóně (což se nedá říct třeba o magiccards.info).
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    (a nový edice tam jsou, většinou se tam objeví hned jak vyleze spoiler)
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    KUTAS: já mám věci na deckstats.net

    je tam i fajn tool, který ti analyzuje poměr karet, many, landů apod.

    dá se pěkně využívat k deckbuildingu, protože když si tam naházíš balíček, tak se dají proklikat startovací ruce, draw, mulligan (dokonce i tam máš i pravděpodobnost toho, která karta ti v kolikátém kole přijde...což ovšem v jednokarťáku tolik neiceníš) a často vychytáš některý nesmysly v decku ještě před tím než ho postavíš (pro mě třeba celkem zásadní protože karet jsem se zbavil někdy kolem Kamigawy a když jsem se před pár lety k MtG vrátil, tak jen stavím decky, do kterejch nakupuju kusovky)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Vedete si někde deck list? Aneb mám těch jednokarťáků už hafo moc a ztrácím přehled co v těch balících mám.

    Zkouším https://tappedout.net/ a některé karty z posledních edic tam nemají.
    TURBOMRDAC
    TURBOMRDAC --- ---
    Ahoj, dá se někde hrát v Praze edh-leviathan?
    HRADECAK
    HRADECAK --- ---
    Pánové omlouvám se, teď mi došlo, že my to měli pauper highlander bez generála! A s tim, že jsme nikdo nestaveli U, protože jsme se bali, že to by byly hry moc nadlouho :-D
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    RASTASHAMAN: v tech barvach mi lepsi prijde gelectrode .. ale treba baleful stryx nebo bloodbraid elf si to myslim namaze na chleba .. kazdopadne v poslednich sadach vysla spousta zajimavych priserek, takze se daji hrat i tribaly, kolega postavil na pauperu dokonce artefaktove combo .. takze format fajn :)
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    commander v pauperu zabavny je, ale zalezi na barvách. vic nez kde jinde je poznat ze modra je nejsilnejsi barva, s tim nic nenadelas, kamos hral nivix guildmage a neslo to porazit...... pauper obecne jsem nehral tak 2 roky, kdovíco vyslo za pekla, jen jsem zachytil info ze field se dost zmenil diky iconic masters (?? změna rarity...) musí to byt hratelne když vydavaji karty jak na jezdicim pasu...
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    AGENTCOOPER: ono v pauper commanderu moc masovek neni :) ale je to jednoznacne zabavny format do hospody, kdy se clovek nemusi bat nechat karty na stole a jit si zahrat fotbalek ..
    OBOJETNIK
    OBOJETNIK --- ---
    30% pro Leviathan (106 hlasů)
    34% French - Duel Commander (117 hlasů)
    36% MTGO 1v1 (123 hlasů)

    Vzhledem k tomu, že se to takhle (blbě) rozdělilo na třetiny jsme se dohodli, že veškerá iniciativa ohledně slučování je (zatím) marná... Dalo by se to možná rozdělit trochu demograficky, protože na Moravě má největší podporu Leviathan. V Praze a HK zase spíš Duel Commander.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Jak to vlastně dopadlo s tou celorepublikovou anketou ohledně sjednocení formátů? Mám pocit, že to vyhrál MTGO, ale koukám, že to s tím sjednocením zas tak horké nebude.
    HRADECAK
    HRADECAK --- ---
    AGENTCOOPER: Postupně jsme se všichni dostali k nějakému kontrol jundu jestli si dobře vzpomínám, který hrál všechno splachování apod, aby proste ustal rychly decky a měl nějakou solidní karetní výhodu. Nakonec to zabíjelo nějakou insane kartou, nějakou odolnou obludou nebo snad i RX do hlavy. Ale říkám, je to už pár let, možná, že dneska se vám to nestane. Držím palce, všechny allcommon apod. formáty, mají mé velké sympatie.
    HRADECAK
    HRADECAK --- ---
    WENOUSH: Pauper commandery jsme před lety zkusili a byla to nuda. Hry hrozně na dlouho a rozhodlo to vždy, že někomu přišla bomba. Čistej pauper je skvělej, Tiny taky, ale pauper commander važně nedoporučuju.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Duel commander není commander ;-)

    EDH ve více hráčích (než ve dvou) se hraje na 40. (vše viz http://mtgcommander.net/rules.php )

    Já jsem si ten formát velice oblíbil právě díky tomu, že se hraje vev více lidech, hra má jiné tempo, vyniknou karty, které se jinde nehrají (mám balíky plné obskurních Mirage karet ;-) a celkově je to takový formát víc do hospody.

    Hodně zálěží, co hrajou lidi kolem tebe - naše grupa hraje spíš méně brutální a kopetetivní balíky a díky tomu jdou ty hry opravdu mimořádně zábavné...já se dokonce vyžívám spíše v obskurních nebo hodně zábavných strategiích (mám např. EDH kolem Taniwhy, Fumiko (jako monored chaos deck) nebo Zedruu)

    U nás to většinou vypadá tak, že když někdo přijde hodně silným a agresivním balíkem typu Purphoros, tak je primární cíl pro ostatní (toho teda u nás někdo nehraje, ale třeba taková Azusa, Oloro, nebo Tarland jsou jasný volby ;-)

    A co se týče principu generálů - můžeš kolem toho postavit zábavnou strategii, ale vůbec to nemusí ovlivnit tvůj deck a máš ho tam jen kvůli barvám /kamarád takhle hraje Isperii - Azorius deck, který je postavený na alternativních win con - naprostá bomba...alespoň co se týče zábavnosti) Navícj ak bylo řečeno níže - jedna barevná kombinace může mít díky různým generálům dost diametrálně odlišné strategie


    Jinak na duely jsme si oblíbili toho TIny Leadera...je to pěkný svižný formát a dává to docela pěknou deckbuildingovou challenge...možná budeme stavět i pauper commandery (ze stejného důvodu)
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    KUTAS: precti si ten clanek ;)

    ale ve zkratce, french duel commander se hraje na 20 (ten je v cechach nejrozsirenejsi), vsechny ostatni se hraji na 30
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    _DOMINIK_: no ještě tomu tu šanci určitě dám, protože v okolí už nemám moc lidí co hrajou vyloženě highlander, ale EDH se najde docela dost. Kombinovat tyhle dva formáty docela jdou, i když teda moji generálové moc nefachaj, třeba to postupně předělám, zatím si do jednokarťáků přidávám generály pokud nejsou v základním balíku.
    Částečně souhlas, umožní Ti to hrát opravdu asi karty, které normálně vůbec nezamýšlíš, ale stejně tak můžeš postavit dva rozdílné jednokarťáky postavené na jiných strategiích.

    Jinak hraje se teď EDH na 30 nebo 20 životů? My hráli na 30 a přišlo mi to zbytečně dlouhé.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    KUTAS: hele, diskuze na tohle tema uz tu nekolikrat byly :)

    ja si naopak myslim, ze general ti moznosti deckbuildingu rozsiruje, a ne zuzuje

    uvedu priklad:
    chci hrat RUG (treba proto, ze mam na nej revised dualy). v highlanderu se proste rozmyslim, jestli to hrat pis agresivnejc nebo kontrolnejc, ale v zasade to nakonec stejne bude vicemene goodstuff z tech nejlepsich karet

    naopak v EDH bude RUG postaveny kolem Animara vypadat zasadne jinak, nez RUG postaveny kolem surraka. a jeste jinak bude vypadat treba RUG thrasios+kraum
    Ve svym turnajovym Animarovi jsem napriklad hral karty jako ancestral statue, dream stalker nebo gatecreeper wine, ktery si v jinych decich skutecne nezahrajes, ale tady jsou to naopak dost tahouni. moznosti formatu jsou tudiz dle meho vyssi, zdaleka se ti neopakuji porad ty same karty

    jednim zazitkem s monoredem se nenech rozhodit :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    _DOMINIK_: tyo já to EDH teď zkoušel hrát a prostě ty generálové mi vadí, přijde mi, že to opravdu zbytečně zúžuje možnosti highlander formátu - a to nemluvím o omezení barev na generála, ale prostě to, že postavit balík kolem generála je relativně snadné. Daleko větší šance, že ty hry pak vypadají všechny stejně.
    Můj názor asi hodně pramení z toho, že jsem narazil na Purphoros jako soupeřova commandera.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    Pro (nejen) prazske hrace EDH a pro zajemce o format jako takovy posilam "reklamu" na prazskou Duel Commander serii:

    Úvod do EDH a Report z Duel Commanderu v Praze #2 | CMUS.cz
    http://cmus.cz/rubriky/clanky/reporty/uvod-do-edh-a-report-z-duel-commanderu-v-praze-2_11115.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam