• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BURKHAR: Už se mi s nim podařilo dvakrát vyhrát ve čtvrtym kole.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ASYD: Tak to jo. Edgar je dobrej na rychlý aggro IMHO, ale ještě jsem ho neměl možnost otestovat pořádně (30 her so far). Příští týden jdu tisknout proxyny, tak uvidíme, jak to bude šlapat po tuningu, kterej mi doporučil tvůj kámoš guru. :)
    ASYD
    ASYD --- ---
    BURKHAR: jestli chce hrat highlander, tak si koupil ten nejhorsi moznej commander deck (spolecne s edgarem) :/
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    _DOMINIK_: Ale hovno, Edgar je dobrej!
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    Děkuji všem za poznatky a konstruktivní kritiku. Problém je právě sehnat lidi na tu c, uc kostku, a podobné sranda formáty... bohužel většina lidí má představu o tom jak ve 3 kole vyndá nějaký hrozně nadupaný kombo a smázne tě.

    KUTAS: Rád si taky s tebou zahraju. Střední čechy, praha se dovalim kamkohliv stačí vymyslet čas a místo.

    BTW: co nějaké to nyx hraní ? Posledně v tom Joisticku to byla docela legrace a jestli se nemejlim už to bude taky pomalu rok nazpět co sme tam byli ?
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    KUTAS: hele, jestli chce hrat highlander, tak si koupil ten nejhorsi moznej commander deck (spolecne s edgarem) :/

    tenhle deck je na tom arahbovi totalne zavislej, bez nej imho vyhravat nebude...
    nechtel by s tim hrat spis duel edh nebo leviathan (ikdyz ten ted oficialne uvolnil misto MTGO commanderu)? tam totiz muze zacit hrat rovnou s tim preconem a vyhravat

    pokud trva na highlanderu a chce to mit trochu competetive, tak bych asi zkusil postavit neco jako "GW taxes" - agresivni bytosti, taxing efekty (thalie, teeg, voice of resurgence...) a mece. pokud ma vetsi budget, muze to zkusit prestavet na nejaky GW midrange - elfove, value bytosti a obecne GW goodstuff - nebo GW "elfball" - elfove, rampa a "craterhoof behemoth"-like koncovka
    WOLFBANE
    WOLFBANE --- ---
    MATHES: balotha nakrmis 1/1, kdezto ten elf uz nejde tak lehko chumpbloknout.
    MATHES
    MATHES --- ---
    HEERO: tohle existuje dlouho a nehraje se to nikde. tohle ma jen vyhodu lepsiho creature type

    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    KUTAS: no zrovna ty kočky jsou dost založený na tom commanderovi, to mi příjde do klasickýho highlandera o dost horší
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Z jiného soudku kámoš si pro začátek do jednokarťáků koupil kočičí EDH: https://www.mtggoldfish.com/articles/commander-2017-decklists

    Bude to předělávat na klasickej highlander, takže to chce dost pročistit... vyloženě na casual mi přijde, že může klidně zůstat u těch koček. Předběžně jsem mu doporučoval se zaměřit na equipmenty + ty kočky, taková klasika wenie decku dopovanýho mečema atd. dává to smysl nebo to chce překopat nějak jinak? Jeho ambicí je prostě občas si dát partičku a taky i občas vyhrát... ale nic zásadního od toho nečeká.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    _DOMINIK_: presne tak, mtg se da hrat pro zabavu skoro zadarmo, bezcennejch karet ma doma kazdej hromadu a kostka z nich je imho stejne zabavna jako kostka s full power, spis jestli ma kolem sebe clovek lidi, se kterejma se to da uskutecnit..
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    SKUNK23: hele, svandu si predstavuje kazdej jinak

    za me je zelena jedna z lepsich barev. je tam napriklad birthing pod nebo survival of the fittest, coz jsou za me jedny z nejzajimavejsich build-around mtg karet vubec

    jinak ale v zasade souhlasim, ze monoG je nuda. furt ale vyrazne zabavnejsi nez monoR, monoW a vetsina monoU (imho! co clovek to preference)

    a co tyce zdimani penez - tady s tebou samozrejme asi vsichni budeme souhlasit. mtg nevznikly jako free-to-play zabava. garfield se tvorbou her zivi(l), tudiz ocekava(l) za svoji praci penize. ted to jenom hraje cim dal vic lidi a chopila se toho nadnarodni korporace, tak je to zdimani jen proste cim dal systematictejsi a vic a vic videt. na druhou stranu je porad v jejich zajmu, aby to lidi bavilo a aby to chteli hrat. jinak bychom ty produkty proste prestali kupovat... :)

    kdyz te to zdimani sere, nekupuj dementni produkty typu ted ten novej jace signature spellbook (reprinty karet, a JEDEN RANDOM FOIL, jako wtf?). nekupuj boxy na otvirani, ale jen na drafty/sealed. nebo nekupuj nic a hraj si s kamarady common kostku. moznosti jsou imho tuny
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    SKUNK23: Tak to je spíš o domluvě s lidma, než že by to byl problém Wizardu, nikdo vám nebrání si domluvit nějaký "house rules" a hrát podle nich. Hrát jen C/U, dát si limit na cenu balíku atp. Spoustu lidí to tak dělá.


    KUTAS: Serra Angel byla původně U, proč z ní na chvíli udělali R fakt nechápu :)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    SKUNK23: Zkus postavit pauper cube, je to levny a srandy kopec :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KUTAS: Copak účko, to by se vydejchalo. Ale změna ilustrace se (z obvious důvodů) neodpouští :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    SKUNK23: rád si s Tebou někdy zahraju jednokarťáky.... a teda daleko hnusnější mi přijdou třeba čistě bílí vojáci... než nějakej zelenej deck.

    Já si nemyslim, že by mtg nějak začali nudit (hraju asi od roku 2000 vyloženě casual úrovni)... jen se prostě posouvá ta úroveň. Což imho bylo jasný už před pár lety, kdy se Serra Angel stal obyčejným Učkem :)
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    HEERO: Mno je trošičku nařáchlej.
    Už vidim jak to zvedne úroveň našich jednokarťáků..... zábavnost MtG se začíná pomalu blížit nule.
    Já si chcu zahrát pro švandu, což díky těmdle picovinam, ktery si kazdej hned nacpe do baliku celou zabavu posila ke dnu. V naší karetní partičce sem jedinej co nehraje zelenou (a ani nechci nudná, tupá barva co má během 3 kol před sebou 6-7 many a zahraje pak co chce, opravdove mistrovství v MtG).
    Z láskou vzpomínám na to když sme hráli jen c,uc baliky, kostku. To byla sranda člověk měl radost z toho že za 8 many vyndal 6/6 co nic nedělá, ale tohle ? :(
    Nejvíc ze všeho mne ale štve jakou z toho udělali a dělaj ždímačku na prachy.
    Mno a teď hrr do mne za můj rouhačskej názor na stupidní zelenou a to kam se MtG ubírá.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    HEERO: tarmogoyf je 4/5 (nebo i vic) za 2. a to potrebuje jen jednu barevnou manu

    ted uz holt zijeme v dobe, kdy 5/4 za GGG neni nic overpowered. a za me je to asi i dobre - souboje bytosti jsou imho zajimavejsi nez souboje creatureless decku
    HEERO
    HEERO --- ---
    SKUNK23: 5/4 za 3? :-D a jeste toto
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam