• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Me prijde, ze WOTC uz davno magicy nebere primarne jako hru, ale jako sberatelsky artikl. Maj sice reci jak to ma pomoct modernu apod. ale v realu me to prijde jako sazet sportku a pomalu bych to zacal povazovat za gamling to rozbalovat.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WIRUSS: Mě by asi i stačilo aby prostě všechny mythicy byly drahý karty, třeba v M25 je 8 z 15ti mythiců s cenou pod 100Kč a opravdu drahý jsou jen 4. Otvírat pak mythicy za 50 Kč v boosterech za 300 je fakt debilita. Tree of redemption? Čuráci fakt.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    ICARUS: No to mělo smysl, jelikož jich bylo dost... Pokud by jsi +- netratil na každém boosteru klidně 9$, tak by jsi častěji kupoval boostery místo toho, aby jsi si jen koupil kusovku (už je proto, že by jsi měl co vyměňovat sice třeba 3:1, ale stále je to pro tebe 600)...
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Masters mely docela solidni efekt, pokud slo o uncommony - path, inkvizice, bolt a tak dale. Nicmene snad vsechny mythicy sly cenove nahoru, kvuli vetsi poptavce. Je proste smutny, ze snad kazdy modernovy balik ma klidne i pres 50% celkove ceny koncentrovane ve dvou/trech playsetech.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    JOHNNYCAGE: No a o to jde, pokud by byla zaručená min. cena na 5$ v době přípravy setu, tak by se to i více kupovalo... Jediné kdo by byl tratnej jsou současní majitelé, kteří nakoupili za draho, ale celkově by to bylo spíše pozitivní, jelikož by to hrálo více hráčů, karty by se lépe sháněli a bylo by mnohem běžnější, aby normální hráči měli více modern balíčků, prostě v tomto pohledu nevidím moc důvodů, proč by jakákoliv karta na modernu měla stát přes 30$
    WRATA
    WRATA --- ---
    JOHNNYCAGE: Puvodni myslenka prvniho master setu byla skutecne reprintnout format staply coz v roce 2013 celkem i vyslo, navic kdyz boostery stali 7$. Az postupem casu se z toho stal takovej paskvil jakej je z toho ted.
    MATHES
    MATHES --- ---
    PLOMBDENTIST: ehm...lol.

    hned na zacatku toho videa je screen clanku wotc o smyslu master edic - byl to prave reprint karet, ktery jsou moc silny na to aby se vratily na standard.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    Myslim že Masters sety splniny přesně marketingovej cíl - prodalo se miliony displayů a v podstatě to nemělo na žádný formáty vliv jak řikáte, takže mužou reprintovat vesele dál s tim že "příště už to určitě neposerou" a všichni si to zase koupí :-)) o poměru ceny/výkon těchhle setů na MTGO radši ani nebudu začínat. Některý se draftovaly fakt dobře, ale ve finále se cejtim stejně hrozně ojebanej. Těch backdraftů kde první bral kartu za 400 při ceně draftu 600 bylo prostě moc.
    WRATA
    WRATA --- ---
    PLOMBDENTIST: Imho by nemel bejt lehce dostupnej ale rozhodne dostupnejsi nez aktualne je. Cena UR fetchek, Snapcasteru, Karnu a nize zminovanych karet z toho dela nesmyslnej drahej format.

    Kazdopadne masters sety v aktualni podobe jsou spatny. Kdybych v kazdym boosteru za 10$ mel garantovany rare/mythic s hodnotou minimalne 5$ tak by to samo vypadalo uplne jinak
    MATHES
    MATHES --- ---
    Taky rika, ze jestli maj bejt masters sety uspesny, tak se maj WOTC vykaslat na nejaky temata a reprintovat karty bez ohledu na tema a "draft experience" a ze maj stat stejne jako jakejkoliv set a nema bejt limited print run, protoze jinak to vetsina lidi nema sanci koupit za "doporucenou maloobchodni cenu" protoze to jinak vzdycky vykoupi spekulanti.
    WRATA
    WRATA --- ---
    Resi ze v Master setech je reprintovano spousta useless karet ktery se nikde nehrajou a ze cena 10 dolaru za pack ve kterem najdes mythic s cenou 50 centu je v takovym pripade hrozna. Dal probira ze Tier 1 modernovy decky stoji sileny penize a ze tu prestrelenou cenu v tech deckach dela vetsinou par karet kterejch potrebujes playset. Jako priklad uvadi 5c Humans ktery stoji ne Hierarchovy, Vialkach, Horizon Canopy a Cavern of Souls. U Jundu je to Liliana, Confidant a Tarmogoyf.
    Ze vetsina techhle karet byla v reprintech hozena na mythic slot a uplne to popira smysl tech masters setu kde maji byt primarne format staply a tim se ma snizit jejich cena aby ten format byl pristupnejsi.
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    ASYD: Není nějaká česká verze?
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    ASYD: neni nejaka kratsi verze? Tohle se mi do zivota fakt nevejde, po 20 vterinach me boli hlava :D
    ASYD
    ASYD --- ---
    Tolarian Winds: Masters Sets Have Failed! How To Make Them Work Again - A Magic: The Gathering VLOG
    https://www.youtube.com/watch?v=PhoBpA-AjMc
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    V0IT: si nemuzu pomoct, ale mne se po "damage na stack" porad styska:)
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    ACHERON: V čem je ten text nelepší?
    V0IT
    V0IT --- ---
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    _DOMINIK_: pokračování ;-)

    ACHERON
    ACHERON --- ---
    A cenu za nejlepsi flavor text v jianak nudnym BB dostava
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    K3BAB: Field of ruin po prvnim approachi taky pomuze. Jinak je to o tom ho pretlacit, nicmene castokrat to je o tom, jak malo nebo moc zabijeni ti prijde, nebot approach nehraje zadny potvory. Ale obecne je to nic moc match pro UB, hlavne v Bo1, hlavne protoze nemas zadny dobry hrozby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam