• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    WRATA
    WRATA --- ---
    Koukal jste nekdo vcera na to finale PTDOM? Ja celej vikend brecel nad tema missplayema tech "top" hracu
    WRATA
    WRATA --- ---
    ICARUS: Hele co sem pred pulrokem zacal do rytire chodit pravidelne tak tam znam spoustu lidi ktery tam chodi pravidelne. Jasne, na nejaky vetsi turnaje se tam objevuji lidi ktery neznas ale tech je par.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    PREVRACENY: Myslim spis to, ze v rytiri je na turnajich hromada hracu, ktery neznas. Ale mozna se mi to jen zda a zas tolik jich neni.
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    ICARUS: Rytíř má dobrý přístup. Nevím, co máš za problém. Uznávám, že dřív tam měli prodejci 3 týdny v měsíci krámy, ale hodně se to zlepšilo.
    FORACE
    FORACE --- ---
    RORSCHACH: kdyby byli vic nacpany, tak s tema master setama maj zase problem lidi co ty karty uz maji a aktivne modern hraji. Ten problem je hodne moc komplexni, je to hodne o balancovani a nejde na to koukat takhle povrchne.

    Jinak myslim ze master sety zafungovali relativne dobre, hromady karet jsou ted cenove niz, top veci co se hrajou az o tolik nevylezli o kolik by vylezli bez master setu.

    Ten pristup Wizardu se trochu zmenil v posledni dobe, asi v reakci na to, ze lidi prestavaji hrat standard (moc casta rotace, bany, nezajimava metagame). Eventu ciste standardovejch je ted o hodne min (u StarCityGames nejsou velky standard eventy vubec, jen teamovy), od ty doby co vysla Dominarie tak bylo jenom jedno GP. I slozenim Dominarie mi prijde, ze se ted vic mysli na ostatni formaty.

    Uvidime jak bude vypada core set a pak return to return to ravnica :)
    K3BAB
    K3BAB --- ---
    JULIAN: jasnacka, ten red deck wins deck je cisty masaker, ked mu to dojde hned na ruku. mozno to v buducnosti zlozim, no zatial ma bavia dlshie hry a nielen to tam posielat a palit to co je v ceste :). poslednych 5 boostrov co som otvoril, som ale nemal stastie na to si vylepsit svoj deck.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RORSCHACH: Stejne osobne tipuju ze reserved list daleko driv vyresi cinsky faky. Docela by me zajimalo, jak se k nim stavi vintage komunita (stsung?) - jestli je to na bazi dont ask, dont tell, nebo jestli se jedou deckchecky s lupou a svetlem.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    ICARUS: Reserved list je spíš jen dobrá výmluva, proč ty karty znova nevytisknout a nepodporovat tak formát s minimální poptávkou po nových kartách. Oni se ho stejně nakonec zbaví, ale pak ho budou "dojit" minimálně 5-10 let a cpát ty karty jako Masterpieces do nových edic.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RORSCHACH: Legacka trpi spis na reserved list. Underground sea za 13 tisic? Co to jako je?
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Podle mě se Wizardi s Modernem dostali trochu do pasti. Oni potřebují, aby formát tohohle typu stál násobně víc než Standard, jinak jim ten Standard nikdo hrát nebude a rozpadne se celej jejich "business model". Krásně je to vidět na Legacy a Modern dopadne časem stejně. I kdyby Legacy hrálo násobně víc lidí, tak by to negerovalo skoro žádný prodeje boosterů nových edic. Proto jsou ty Master sety tak drahý a slabý, tím si zajišťujou, že je můžou vydávat furt dokola a prakticky nesnižovat náklady na "vstup" do toho formátu.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    NECRO_BUTCHER: me Rytir vzdycky prisel takoy dost neosobni a odtazity, ale mozna se to casem zlepsi
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    ICARUS: u nás je nějaká větší anonymní herna? sign me in..
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    K3BAB: aggro decky jsou rychle, ve svete Areny kde dostavas odmeny vpodstate za co nejvic vyhranych zapasu jsou to drici. Navic nehraji skoro zadne tech karty, ktere by byly proti nekterym deckum dead, kdyz tu neni SB.
    K3BAB
    K3BAB --- ---
    ICARUS: ten rozdiel mi je samozrejme jasny a mat priatelov ktori hraju magic, zrejme hram a nimi, je to uplne pochopitelne. jasne ze to neznamena, ze by si mal, ci musis prestat hrat magic vonku s kamosmi, no da ti to moznost si ho zahrat kedykolvek budes mat chut a cas.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    JOHNNYCAGE: Strom mě ani nepřipomínej v jednom boxu jsem si otevřel, jak jeden normální tak jeden foilovej... ;-)

    Jinak nyní po slevě se docela vyplatí ty Iconicky, je tam 18 karet s normální cenou, navíc ty karty lezou pomalu nahoru...
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    K3BAB: Tak s timhle nesouhlasim, Magic vnimam jako super moznost socializace - v patek/sobotu jdu do hospody na turnaj, zahraju si a pokecam si s kamaradama a dalsima lidma. Online tenhle faktor uplne zmizi. Ono asi bude zalezet, jestli chodis hrat do nejake vetsi anonymni herny kde je spousta lidi, nebo do nejake mensi, kde se vsichni znate navzajem.
    K3BAB
    K3BAB --- ---
    Tak ja by som videl buducnost v MTG Arene, uz teraz to na twitchi celkom zacalo ficat a to tomu Wizardi nedavaju skoro ziadnu podporu.

    Celkom ma ale dost mrzi, ze vacsinou narazam na rozne decky s malymi priserami (merfolk ma vzdy nasere nejakymi blbymi buffmi, aj ked mam aoe na ruke) a casto cervene. No hral som uz proti vselijak postavenym veciam a bola to fakt zabava.

    Skutocne si neviem predstavit, ze teraz by som riesil podobne problemy co mate s magicom a este k tomu aj zacal vyhladavat a cestovat za ludmi aby som si zahral. Takto to pustim v noci a mozem ficat kolko chcem.
    Fakt mozem len odporucat a mam pocit, ze kluce davaju asi kazdemu a este pred zaciatkom plnej verzie by tam mal byt wipe.
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Hrej jednokartaky, rada nudna, ale snazsi dokoupit kupu karet co umi, nez playset.. Osobne myslim ze diskuse a shopy zenou mtg do sracek. Ztraci to zabavnou cast nebyvalou rychlosti.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Me prijde, ze WOTC uz davno magicy nebere primarne jako hru, ale jako sberatelsky artikl. Maj sice reci jak to ma pomoct modernu apod. ale v realu me to prijde jako sazet sportku a pomalu bych to zacal povazovat za gamling to rozbalovat.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WIRUSS: Mě by asi i stačilo aby prostě všechny mythicy byly drahý karty, třeba v M25 je 8 z 15ti mythiců s cenou pod 100Kč a opravdu drahý jsou jen 4. Otvírat pak mythicy za 50 Kč v boosterech za 300 je fakt debilita. Tree of redemption? Čuráci fakt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam