• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    RASTASHAMAN: Takhle nějak si představuju že proběhla první porada u Wizardů když vymýšleli modo i arénu :-D Sežeňte nějakýho nadšence co ttam najebe ty karty.... :-D
    Vzhledem k tomu kolik tam je nových mechanik a všecho by to chtělo o dost víc bohužel... a ten design má takový rozlišení že by to asi neprošlo ani jako retro
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    je slozite pro nejakeho nadšeného programátora hodit do stareho shandalarskeho designu vsecky karty a zprovoznit to, nebo se to proste novym hracum nelibi a placam tady sracky? musim se totiž k necemu priznat, nikdy jsem nehral ani magic online, ani heartstone, v tomto smeru jsem velmi zakrnely...
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    Poslední poznámka k tomu onlinu - včera sme se o tom bavili s Alešem a měli se vysrat na nějakou Arénu a udělat Shandalar MMO. S edicema nadesignovanýma pro tu hru, různý formáty hraní, teamové raidy proti bosům atd. Přitáhlo by to širší publikum i mimo mtg komunitu, nevypadali by jako čuráci že se snažej za každou cenu kopírovat HS a na normální hraní měli doladit MODO (nejen funkčně, ale hlavně ekonomickej model aby to bylo celkově dostupnější a smysluplnější).
    Místo toho se budou čim dál víc soustředit na arénu a sem fakt zvědavej jak dopadne MODO za pár let, ve kterym maj tisíce lidí obrovský sbírky za strašný prachy, který se z toho nedaj nijak dostat.
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    KUTAS: ne. když se ti vylije cokoli shora, tak musíš spechat s vytahnutim i z perfektsizu, nasaje to odspodu, nebo se ti karta prilepi k perfektu, ale je pravda ze bez nich nehraju, v hranych balicich mam vse v perfektsize.
    MATEJKYS
    MATEJKYS --- ---
    Tady kdyžtak dalších pár kódů:
    m5b-oafr-jwe
    i13-yuer-69y
    w8y-79hc-7rp
    kfk-7ths-oia
    goq-rf9a-k5o
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MATHES: Tahle trojkombinace mi delala problem s plastovejma DragonShield krabickama, nevesli se tam... za nejaky C/U karty klidne venuju balik obalu na obaly.
    MATHES
    MATHES --- ---
    KUTAS: double sleeve a ses vykrytej (testovano v bazenu)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RASTASHAMAN: Perfectfity dost pomahaji v takovych situacich...
    CHIZKIYAHU
    CHIZKIYAHU --- ---
    WIRUSS: 6ok-13it-8nu, děkuji velice.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    MATHES: Já ne, papír je boží. Občas mívaj někde takový knihovny kde můžeš pak tu knížku nechat nebo si místo ni vzit jinou to mě taky baví. A nemusíš se o ni nějak bát. A nevypadáš jak debil s tabletem :-D
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    2 mesice zpatky, hospudka u skakavehio ponika, prichazim s novym sharuum the hegemon multakem a kluci tanci kolem stolu a kurvujou…. rikam co je pivko v kartách? Čine, vzdyt si nikdy nejake extra kousky nemel... a hovno, uz jsem taky pomahal vytahovat tutory, bilookrajove dualy a další kupu ted uz hodne drahych věci.. při hre ti Mesu a scrubland neukaze, jen proto aby si je zlil svrchne kvasenym… ;-D
    MATHES
    MATHES --- ---
    JOHNNYCAGE: wtf? na dovolenou rozhodne e-book. to je uplne lozeny.
    RASTASHAMAN: no pockej pockej, ono dat si draftik a po jeho konci si ve vice lidech sednout najebany k modu ma taky neco do sebe:D
    JOHNNYCAGE: #justvladanthings
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    RASTASHAMAN: Kdo si nevylil pivo do commanderu za 100k, neví co je adrenalin! :-D
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    pivo, brko, papirove karty! s timto upgradem zazijes něco co na onlinu…… proste ne :D
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    KUTAS: To srovnání s HS je přesně to co to pošle nakonec do kytek. Snažej se za každou cenu co nejvíc napodobit hru která byla na online vymyšlená a nadesignovaná a přitom maj v ruce 100x komplexnější věc která do tý podoby uspokojivě ani převést nejde se všema aspektama i kdyby měli fakt dobrý designery a programátory, což teda rozhodně nemaj.
    Osobně to vidim zatim jako velkej průser pro online magic že radši nenajmuli někoho schopnýho a nedali do kupy MODO a místo toho začali vyvíjet další píčovinu.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    JOHNNYCAGE: uvidíme za pár let... možná, když to udělaj šikovně, tak dokážou přitáhnout další hráče k reálnýmu mtg a budou to mít jako doplněk.

    Zatím mi to přijde fajn na trénování draftů a seznamování se s novejma kartama... a možná právě jako casual hráč jsem ta správná cílovka.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    KUTAS: Ano, knížky možná i když sám bych si teda ebook na dovolenou rozhodně nevzal.

    Ale ten pocit když si lízneš tu správnou kartu, podíváš se orosenýmu oponentovi do očí, jemně pozvedneš obočí, vyskočíš na stůl a začneš tancovat čardáš... to na onlinu nezažiješ :-D
    (ok občas jsem rád že sedim doma v klídku s pivkem a nemusim se s nikym bavit u toho, ale to je jinej případ a jiná hra)

    Navíc sběratelská základna je brutální a z onlinu máš prd.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    JULIAN: mě by zajímalo jestli tam nafrkaj i starý edice... ale to by vlastně mohli jít proti sobě a nemaj důvod.
    No hlavně, ať tu hru nezačnou ještě víc zjednodušovat... když jsem to teď spustil, tak to byl pro mě úplnej balzám, jakmile jsem se zorientoval - srovnávám s HS, s kterým jsem snad definitivně skončil.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    KUTAS: nejakou dobu zpet se na asi 14 dni dal v Arene hrat jednokartak, ale jakoze Brawlovej. Tj 60 karet, non-basic landy max 1x. Bez commanderu zatim, ale tak nejak se ocekava ze tam casem pujde hrat plnohodnotnej Brawl.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ASYD: mám pocit, že HSko vydělává Blizzardu víc než WOW... to je jen o nastavení cen a celého systému, takže ekonomika je na tom to nejsložitější, protože engine mají v podstatě hotový.
    Navíc, když máš platformu a prostředí, tak nevidím důvod proč tam časem neuvolnit i další formáty.... to už je v podstatě nic nebude stát + samozřejmě dodělat skupiny atd.
    Je samozřejmě pravda, jak moc si chtějí kanibalizovat klasickej byznys... jen mi přijde, že ten potenciál tam je.

    JOHNNYCAGE: mrtvej není a svoje místo bude mít vždycky, ale mění se to a z mainstreamu ustupuje, ukázkovým příkladem je beletrie.
    A duály zatím neprodám, jen jsem nad tím zauvažoval :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam