• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    Jj ten free sealed je moznej jenom jednou / account
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    ASYD: podle me ti to pusti jen jeden. teda aspon me uz to druhej prijmout nechtelo (na ravnica sealed)
    ASYD
    ASYD --- ---
    Nemate nekdo navicovane kupony na arena grn limited event?
    Potrebuju natahat karty z ravnicy
    MATHES
    MATHES --- ---
    RASTASHAMAN: resit se to ma tim, ze mas proste volat judge, kdykoliv mas pocit, ze se stalo neco nestandardniho. pro velkou vetsinu hracu je to tak trochu problem, protoze je jim to blby a cheaterum pak spousta veci prochazi. judges maj docela slusnou databazi, kde se eviduje vsechno od warningu vejs. nejsem si stopro jistej, ale mam pocit, ze jsem nekde cetl, ze kdyz se najde pattern, tak jsou postihy dramaticky vyssi a muze dojit i na banovani za soustavnou "sloppy play"
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    No a jak se to ma teda resit? Pokrcit ramenama a nechat to byt? Bude to znit smesne, jako ostravak bych si na nej pockal pred vychodem z haly a ....
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    je docela zajímavý, jak tohle lidi dělají i pod kamerama, asi síla zvyku :)

    každopádně v dnešní době je to už těžká pohoda, když jsem začínal, tak mi přišlo, že jsem potkal někoho kdo fixluje snad na každym turnaji
    MATHES
    MATHES --- ---
    about cheating

    Dan Lanthier Caught Cheating (Twice) Then Lying Then Covering it Up
    https://www.youtube.com/watch?v=wG-KdpoJ440
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    JANDOS: Navíc ty karty má spousta lidí z nostalgie a prodávat je nikdy nebudou. Ten trh se obecne pohybuje dost pomalu, spoustě lidí ty karty leží doma a dokud nemusí, tak neprodávají. Já mám třeba dost karet na Legacy, zahraju si s nima párkrát za rok, ale rozhodně je nezačnu prodávat, protože je teď populární Arena nebo Artifact.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    RASTASHAMAN: Arena preci nema nic spolecnyho s cenama legacy staplu. Jednak v ni ty formaty hrat ani nejdou a za druhy ty karty se porad nakupujou a drzej jako investice.
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Jsem take vydelavajici clovek a nektere karty nedavam, porad sleduju rotaci karet, cili skupujunsmysluplne kousky vramci multiplayer edh, protoze to je nejvyssi level zkusenosti ale i zabavy. Duel edh je trochu moc o vitezstvi a tak, necitim z toho tu positivni energii. Do toho postupne kupuju stare artefakty a modre karty, sice je to omezene mnozstevne, ale zas jsou to ty nejdrazsi kousky, ale jak rikam, nad nekteryma cenama zustava rozum stat.... V nasi particce je dost lidi kteri zacali pozdeji, nemaji takove herni zkusenosti, ale kompletuji si sbirky, oldschool karty, foily, rarity, dokazu si udelat obrazek vramci sveta... A porad tise doufam ze ty onlinovky cenu obcas trochu srazi ;-)
    ASYD
    ASYD --- ---
    MATHES: Dite u toho hlidat nemuzes, to mam odzkouseny.
    Leda ze by hlidat znamenalo - dite spi, ja muzu parit vedle v pokoji
    MATHES
    MATHES --- ---
    RORSCHACH: to chapu, ja jsem se zase rok a pul zpatky prestehoval 200+ km, takze hrani s moji herni bandou neni tak jednoduchy a dostanu se k tomu tak jednou za ctvrt roku, proto hraju online.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATHES: Tak asi to může být dost idividualní a záleží na tom, proč to vlastně kdo hraje. Pro mě je ta digitální verze o dost horší a radši si zahraju něco jinýho. Stejně jako třeba nejezdím na počítači na lyžích, tak se ani nechystám hrát EDH :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    RORSCHACH: tohle mi prijde trochu mimo. ano to co rikas je skvely, kdyz mas lidi a cas, ale online znamena, ze mas tuhle moznost k dispozici kdykoliv jsi u pocitace s netem a mas cas s tim, ze ti staci jen cas na hru samotnou. nemusis resit presuny na misto, navraty, muzes u toho hlidat svoje dite / rodicum psa atd atd atd.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATHES: Příjde mi to jako jeden z posledních formátů, co bych chtěl hrát s náhodnejma lidma online. Je to super formát do hospody s lidma co člověk zná, ne abych seděl doma za monitorem a čekal, až někdo dohraje svoje 20 minutový kolo :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    RORSCHACH: "Zrovna to EDH je krásnej příklad formátu, kdy digitální verze MTG nemá absolutně šanci konkurovat. A dost možná je to teď nejpopulárnější MTG formát."

    Proc? Nechces to trochu rozvest?
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    RASTASHAMAN: Na to má vliv spoustu věci. Starejch karet je relativně málo, hodně hráčů už je dneska v produktivním věku a můžou si dovolit drahý karty a dost na tu cenu tlačí i poptávka z EDH.


    Zrovna to EDH je krásnej příklad formátu, kdy digitální verze MTG nemá absolutně šanci konkurovat. A dost možná je to teď nejpopulárnější MTG formát.
    MATHES
    MATHES --- ---
    RASTASHAMAN: Protoze online je sice hezkej, ale mtg porad tahnout hlavne papirovy turnaje - GP a PT. Na tyhle turnaje ty karty potrebujes, navic jak zacala praskat bitcoin bublina, tak spousta investoru BTC pustila a nakoupila za to eternal staples (predevsim dualy) a existence reserved listu tomu taky moc nepomaha.
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Me hlavne udivuje, ze kdyz vetsi navstevnost ma online verze karetnich her ze zrovna u Mtg neklesaji ceny karet? Porad je poptavka a shopy musi vyryžovat co nejvic dokud to jde? Nebo je proste zivi jen ty kusove karty napric formaty? Nastup her online prece musi mit nejaky vliv na ceny karet, a pripada mi ze od psychopatickeho zdrazeni vintage (starsich) karet pred 3 rokama ceny porad stoupaji. A pocitam s narustem, stare edice se netisknou...
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Modern 2.0?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam