• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Kdyz hrajes drahe karty tak je musis poradne roztocit ne??! :D
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WRATA: hurá, zábava :D
    WRATA
    WRATA --- ---
    JOHNNYCAGE: Ocekavam ze londyn bude plnej Amulet Titan decku ktery budou generovat turn 3 win celkem spolehlive a kdyz jim to prijde kurva dobre tak turn 2.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    Me osobne se dost libi, ze se snazi mulliganovani trochu zvyhodnit (a tim zmensit pocet non-games, jak je tam Karsten popisuje, kdy se jeden hrac vubec nedostane do hry) a ze se neboji experimentovat

    Co mi naopak prijde jako krok spatnym smerem, je takovy mull, ktery vyrazne zvyhodni neinteraktivni decky (napriklad 2card comba, jejichz zvyhodneni tam taky pocita a je dost zasadni)

    Co si myslite o jednoduchem pravidle (ktere uz v "iteraci 1" ostatne plati)?
    Na zacatku hry mate takove scry, kolikrat jste mulliganovali

    Tzn mull to 6 + scry 1, mull to 5 + scry 2, atd

    Zasadni rozdil oproti London mulliganu je v tom, ze nevidite tech 7 karet NAJEDNOU. Tudiz kdyz hledate 2card combo, nemate tolik informaci. Naopak v pripadech, kdy proste hledate jen many/nemany (tzn snazite se vyhnout situacim, kdy hra vlastne vubec neprobehne kvuli mana-floodu nebo mana-screwu), tak pred zacatkem hry celkem 7 karet vidite (akorat ne najednou, ale ve dvou davkach)

    Furt by teda asi muselo dojit k nejakym individualnim nerfum nebo banum (napriklad grenzo v commanderu by byl razem tier 0), ale prijde mi to rozumnejsi a o nic slozitejsi nez Londyn
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WRATA: mě spíš zaráží že je to vůbec napadlo zkoušet když je na první pohled jasný jakej to bude mít dopad na formáty kde se to hemží kombama. nedávno zavedli ten scry kterej je podle mě super a hodně pomohl, tenhle paskvil neni ani potřeba si myslim.
    WRATA
    WRATA --- ---
    JOHNNYCAGE: Tak jasne ale necekal jsem ze to cislo bude tak hrozne vysoky
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    WRATA: tak tohle muselo být snad jasný uplně každýmu i bez složitější matematiky, že to bude ráj pro comba. mě to přijde jako strašná zhovadilost :-)
    WRATA
    WRATA --- ---
    Tohle je fakt straslivy cteni....

    "So under the London rule, you will be able to sculpt a perfect opening hand (i.e., a hand with one of each combo piece and at least two lands) substantially more often, and you end up with larger hands on average. If you mulligan aggressively, you’re 70.46% to end up with such a perfect opening hand."

    The London Mulligan Rule Mathematically Benefits Strategies That Rely on Specific Cards
    https://www.channelfireball.com/...e-mathematically-benefits-strategies-that-rely-on-specific-cards/
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: vicemene presne tak jsem pred tim poslednim resetem sam zacal:))

    pak jsem zjistil, jaka je super synergie mezi lilianou a nicolem a vsechno narval do grixis decku (po resetu jsem byl docela smutnej, ze "odrotoval" amonkhet a tim padem uz tohle combo hrat nemuzu:(



    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Monored je o farmě denních úkolů... A zrovna monoB dle mého vůbec není jednoduchý deck (v rámci STD) na hraní pro začátečníka, to raději bílé aggro, Gaty či merfolci. Celkově si myslím, že nejlepší je vzít deck Merfolků co dostane na začátku a ten vylepšovat...
    MATHES
    MATHES --- ---
    JULIAN: dekuju nacelniku, ze jsi se me zastal
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    pockat pockat, nikdo ale nikde netvrdi ze s monoR udelate vysokej rank. to neni primarni cil toho baliku.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    Potvrzuju že jako uplnej nováček sem splácal debilní monored aggro a zatim sem tam docraftil jen jednoho chainwhirlera a sem za půlkou goldu bez větších obtíží. Hraju teda bez sideboardu protože po sideboardu by ten můj balík neuhrál nic (hraju všechny červený 1/1, tokeny a 4x Cavalcade Calamity a je to moc vtipny). Al e mám pocit že dostat se dál už bude o dost těžší.
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES: Karsten to pocital a od Goldu a vysse to neplati
    MATHES
    MATHES --- ---
    STRANGERD: to s tebou souhlasim, ale ten puvodni point byl trochu nekde jinde:)

    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MATHES: mozna je to divnej pristup, ale mne prijde rozumejsi mit jako prvni deck prave neco komplikovanejsiho, kde ma clovek vic prostoru se zlepsovat; strop skillu u burnu je dost nizkej, zatimco soucasny standardovy monoU ma na jednu stranu stejne jako burn v podstate jedinej gameplan, coz je pro novacka urcite lepsi nez hrat nejakej midrange, kde clovek musi v podstate podle prvni souperem polozeny zeme zacit vymejslet gameplan specifickej proti nemu, ale oproti burnu ma mnohem vic rozhodnuti kazdym kolem a skill hrace tak umoznuje ziskat mnohem vetsi vyhodu... tl;dr kdyz uz si postavim prvni deck na grind, tak mi dava vetsi smysl aby byl zajimavej a narocnej na hrani, nez abych jenom kazdej match uplne stejne sesilal blesky do hlavy, pac to jednoho brzy omrzi; standardovy monoU je navic variace na jeden z historicky nejuspesnejsich archetypu (xerox/tempo), zatimco burn je sice vsudypritomnej, ale ve vetsine formatu spis tak tier 2-3 (a pokud je 1, tak je ten format peknej opruz, imo:)
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    MATHES: jo, to souhlas. ja to bral z pohledu, ktery jsem avizoval v hlavicce toho svyho mega-postu: "pro novacka v MTGA, ale matadora v MTG obecne"
    MATHES
    MATHES --- ---
    _DOMINIK_: ja bych zas nedoporucoval ten monoU deck. obecne se zdraham novackum doporucovat baliky co counterujou (a musi tak dost casto resit dilema, jestli zvysit pressure, nebo si nechat odtaplou manu na counter:))

    RDW je imho nejlepsi deck na pomer investice/vykon (do investic pro zjednoduseni zahrnuju vsechno od karet po cas a vsechno mezi tim)
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    MATHES: jsem ted nejakou chvili dumal nad souvetim "neznechuti te to, bcs vis, ze existujou i jiny decky a vis proc hrajes RDW" a dosel k nasledujicimu:

    1) kdyz vim, ze existuji jiny decky, tak je to pro me naopak duvod NEHRAT monoR
    2) "vim, proc hraju RDW":
    a) protoze si chci mtg fakt znechutit a ve vysledku tim ziskat spoustu volneho casu a ztratit jednu zavislost?
    b) protoze chci provest neuronovou cistku?
    c) protoze mam obriho pindoura a rad bych, aby se mi aspon na chvili vesel do gati?
    d) protoze nechci do nebe? :)

    ale jinak samozrejme, co clovek, to chut. spis si jen tak rejpu :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    _DOMINIK_: nesouhlasim, pokud s mtg zacinas, tak chces primocarej easy deck. pokud zacina "jen s arenou" tak monored je zase jasna volba (neznechuti te to, bcs vis, ze existujou i jiny decky a vis proc hrajes RDW)

    _DOMINIK_: Lalala:D #ZivotJePlnyMalychZklamani
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam