• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem


    PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

    ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

    Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

    [ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

    Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

    NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    PSYCHO: ano ale ten není zelený ;-) to i Isamaru byl 2/2 za 1 v bílé ;-)

    RAFAELL: Hlavně i super flavor...
    RAFAELL
    RAFAELL --- ---
    skvělej artwork :))

    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    WIRUSS: Say what?
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    AGENTCOOPER: Jojo kde jsou ty doby kdy se 2/1 za 1 hrála s nevýhodou ;-)

    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Hexdrinker {G}
    Creature — Snake

    Level up {1} ({1}: Put a level counter on this. Level up only as a sorcery.)

    LEVEL 3-7

    4/4

    Protection from instants

    LEVEL 8+

    6/6

    Protection from everything

    2/1









    RUI
    RUI --- ---
    RORSCHACH: Souhlas, vizuálně je revised extrémně nepovedená edice - asi máš pravdu, že by cena šla dolů o víc než těch 20-30%, co jsem tipoval. Možná by se pak revised duály v daleko větší míře alterovaly...
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    RUI: Nejvíc peněz u hráčů (ne u sběratelů) je v duálech ze 3. edice a ty by rozhodně šli s cenou dost dramaticky dolu. Teď mají cenu, protože jsou i tak nejlevnější verze těch karet, ale jinak jsou v zásadě o dost hnusnější než ty předchozí verze a je jich tolik, že sběratelská hodnota je prakticky nulová. To se podle mě moc s Rishadan Portem nedá srovnat, ten novej vypadá fakt strašně. Teda pokud nevydají nový dualy hnusnější než ty z 3. edice, což by podle mě bylo dost těžký :)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RUI: Spis se zvysuje kvalita povedomi o fejcich a potazmo jak je rozpoznat. Pred par lety jsi s tehdejsimi znalostmi mel sanci poznat jen ty fakt spatne padelky.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RUI: Ne, ta kvalita je vicemene konstantni. Jedina inovace jsou holostampy a foily.
    RUI
    RUI --- ---
    ICARUS: Já měl za to, že jsou padělky čím dál dokonalejší. Vycházel jsem z tohohle článku, kde se píše, že před pěti lety byla většina padělků pro kohokoliv snadno rozeznatelná, zatímco padělky z poslední doby (2018) jsou vyráběny tak, aby prošly většinou běžných testů jako prosvícení nebo ohýbání...

    The Fake Card Problem
    https://www.mtggoldfish.com/articles/the-fake-card-problem
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RUI: Padelatele ten problem vyresili uz pred nekolika lety. Ona se ta kvalita padelanych karet zas tolik nemeni.
    RUI
    RUI --- ---
    WOLFBANE: Pokles ceny podle mě takový strašák není - i dnes mají běžně původní verze karet vyšší hodnotu, jak píše WIRUSS. Příkladem je Rishadan Port (verze z Mercadian Masques stojí trojnásobek). A občas se dokonce stane, že karta v novém designu je dražší než původní verze, aniž by jakkoli srazila její cenu - viz Force of Will.

    Jinak pokles ceny duálů třeba o 20-30% by samozřejmě byl nepříjemný pro všechny, kdo je mají a třeba na ně spořili. Většinou ale lidi dojdou k tomu, že mnohem nepříjemnější bude, když jejich formát zmizí a oni přijou o možnost ty těžce koupené duály použít. Navíc "ztrátu" by člověk realizoval jen ve chvíli, kdy by karty prodával, což se ze zkušenosti u eternal hráčů moc často neděje.

    PLOMBDENTIST: Plakání nad reserved listem je součást magicového bontonu :) Každopádně tahle situace je extrémně nešťastná v první řadě proto, že pokud problém reserved listu nevyřeší WOTC, vyřeší ho za ně brzo padělatelé a to je situace, která neprospěje vůbec nikomu. Už dnes jsou některé padělky pro běžného člověka prakticky nerozeznatelné a to nejen u starých karet.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    plakani nad reserved listem mi prijde trochu zbytecny, kdo chce eternal hrat si cestu imho najde, je to sberatelska karetni hra, deal with it
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    AGENTCOOPER: https://www.mtggoldfish.com/articles/contract-from-below-promissory-estoppel-and-the-reserved-list

    Melo by to nicmene i realny dopad na sekundarni trh, ktery je postaven na vendorech, kteri zase spolehaji na duveru ve wotc.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    To jak to funguje je nádherně vidět na knižním trhu, máme tu staré Verneovky, které jsou docela drahé, přestože stále vychází nová vydání a mohou je číst další lidé, ale ty sběratelské kousky neztrácejí hodnotu. Pak tu máme třeba Kulhánka a jeho staré věci, on nechce reprinty, tak lidi uměle navyšují cenu (třeba dávají je na dražební portály za stále vyšší cenu, i když se neprodají), jelikož ta věc tu cenu nemá. Oboje je (či byla v té době) braková literatura, jen Kulhánek je preceněný a nový čtenáři se nemohou seznámit s jeho starší tvorbou, takže ta zapadá (ono je to dle mého od něj schválně, moc nechce, aby lidi viděli, že neuměl složit souvětí).

    Pak se nelze divit, že lidé nemají s kým hrát, stejně jako starší díla znají spíše fajnšmekři...


    AGENTCOOPER: Co by se stalo lidé by začali hrát ty a ty třeba v EDH by jsi už neměl vůbec potřebu hrát shocklandy. Ne nijak smluvně to není, jen to řekli (stejně, jako řekli, že nikdy nereprintnou mana drain), pár osob by se mohlo posrat, někteří by demonstrativně skončili a daleko více lidí by hrálo eternal formáty...
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    AGENTCOOPER: V reserved listu je napsáno, že nevydají funkčně identické karty. Každopádně to je podle mě dost jedno, protože o nějaký právní vymahatelnosti toho slibu dost pochybuju. Už s ohledem na to, že se ten reserved list několikrát změnil a nic se nestalo. Další věc je, že v reserved listu je napsáno, že se to týká "tournament legal cards", takže podle mě klidně můžou "předat" formáty jako Vintage a Legacy komunitě (jako je třeba EDH), výjmout je z DCI a rázem to můžou všechno vytisknout :)
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    WOLFBANE: Naprostá blbost, jediný rozumný důvod je ten pokles ceny, to by jen ukázalo, jak je cena uměle nadsazená... Nové obrázky by byli právě skvělé, jelikož by to nesnižovalo cenu tolik... Právě na MTGO je nádherně vidět, že Revised list je naprosto k prdu z hlediska samotné hry...
    WOLFBANE
    WOLFBANE --- ---
    RUI: rad se v edh mastim na tom ze hraju stary kusy co moc lidi nema a trochu by mne i mrzel pokles ceny :D ale hlavne reprint starejch kusu v novym designu a urcite i s novejma hnusnejma obrazkama by byla hereze nejvyssiho stupne (staci mi ze se na to musim koukat na mtgo).
    RUI
    RUI --- ---
    WOLFBANE: Můžu se pro zajímavost zeptat proč? Pro obchod nebo sběratelství?
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---



    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Tak pro mě poslední dvě forsáže spíše zklamáním, ale ty slivery fakt můžu :-)



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam