• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    YETTY
    YETTY --- ---
    Budou lítat meče!
    JEENA
    JEENA --- ---
    ASYD
    ASYD --- ---
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    ASYD: jsem sam komu prijde spojeni zombie ninja jako oxymoron?
    ASYD
    ASYD --- ---
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    PSYCHO: A když už kočky... ;-)

WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    PSYCHO: ano ale ten není zelený ;-) to i Isamaru byl 2/2 za 1 v bílé ;-)

RAFAELL: Hlavně i super flavor...
    RAFAELL
    RAFAELL --- ---
    skvělej artwork :))

PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    WIRUSS: Say what?
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    AGENTCOOPER: Jojo kde jsou ty doby kdy se 2/1 za 1 hrála s nevýhodou ;-)

WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Hexdrinker {G}
    Creature — Snake

Level up {1} ({1}: Put a level counter on this. Level up only as a sorcery.)

LEVEL 3-7

4/4

Protection from instants

LEVEL 8+

6/6

Protection from everything

2/1

RUI
    RUI --- ---
    RORSCHACH: Souhlas, vizuálně je revised extrémně nepovedená edice - asi máš pravdu, že by cena šla dolů o víc než těch 20-30%, co jsem tipoval. Možná by se pak revised duály v daleko větší míře alterovaly...
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    RUI: Nejvíc peněz u hráčů (ne u sběratelů) je v duálech ze 3. edice a ty by rozhodně šli s cenou dost dramaticky dolu. Teď mají cenu, protože jsou i tak nejlevnější verze těch karet, ale jinak jsou v zásadě o dost hnusnější než ty předchozí verze a je jich tolik, že sběratelská hodnota je prakticky nulová. To se podle mě moc s Rishadan Portem nedá srovnat, ten novej vypadá fakt strašně. Teda pokud nevydají nový dualy hnusnější než ty z 3. edice, což by podle mě bylo dost těžký :)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RUI: Spis se zvysuje kvalita povedomi o fejcich a potazmo jak je rozpoznat. Pred par lety jsi s tehdejsimi znalostmi mel sanci poznat jen ty fakt spatne padelky.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RUI: Ne, ta kvalita je vicemene konstantni. Jedina inovace jsou holostampy a foily.
    RUI
    RUI --- ---
    ICARUS: Já měl za to, že jsou padělky čím dál dokonalejší. Vycházel jsem z tohohle článku, kde se píše, že před pěti lety byla většina padělků pro kohokoliv snadno rozeznatelná, zatímco padělky z poslední doby (2018) jsou vyráběny tak, aby prošly většinou běžných testů jako prosvícení nebo ohýbání...

The Fake Card Problem
    https://www.mtggoldfish.com/articles/the-fake-card-problem
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RUI: Padelatele ten problem vyresili uz pred nekolika lety. Ona se ta kvalita padelanych karet zas tolik nemeni.
    RUI
    RUI --- ---
    WOLFBANE: Pokles ceny podle mě takový strašák není - i dnes mají běžně původní verze karet vyšší hodnotu, jak píše WIRUSS. Příkladem je Rishadan Port (verze z Mercadian Masques stojí trojnásobek). A občas se dokonce stane, že karta v novém designu je dražší než původní verze, aniž by jakkoli srazila její cenu - viz Force of Will.

Jinak pokles ceny duálů třeba o 20-30% by samozřejmě byl nepříjemný pro všechny, kdo je mají a třeba na ně spořili. Většinou ale lidi dojdou k tomu, že mnohem nepříjemnější bude, když jejich formát zmizí a oni přijou o možnost ty těžce koupené duály použít. Navíc "ztrátu" by člověk realizoval jen ve chvíli, kdy by karty prodával, což se ze zkušenosti u eternal hráčů moc často neděje.

PLOMBDENTIST: Plakání nad reserved listem je součást magicového bontonu :) Každopádně tahle situace je extrémně nešťastná v první řadě proto, že pokud problém reserved listu nevyřeší WOTC, vyřeší ho za ně brzo padělatelé a to je situace, která neprospěje vůbec nikomu. Už dnes jsou některé padělky pro běžného člověka prakticky nerozeznatelné a to nejen u starých karet.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    plakani nad reserved listem mi prijde trochu zbytecny, kdo chce eternal hrat si cestu imho najde, je to sberatelska karetni hra, deal with it
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    AGENTCOOPER: https://www.mtggoldfish.com/articles/contract-from-below-promissory-estoppel-and-the-reserved-list

Melo by to nicmene i realny dopad na sekundarni trh, ktery je postaven na vendorech, kteri zase spolehaji na duveru ve wotc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam