• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HEEROMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    spoiler - klikni sem

PROMO KODY DO MTG ARENA NA NASTENCE

ODKAZY NA ZAJIMAVE ZDROJE INFORMACI O MTG NA HOME

Jestli chces neco sehnat / prodat / vymenit, tak ses tu spatne a nasleduj odkaz nize.

[ MAGIC THE GATHERING: Nákup / Prodej / Výměna ]

Zajimaji te storyline? Chtel by sis precist pozadi jednotlivych sad? Pokracuj prosim ZDE

NYX MtG Arena IDs na NÁSTĚNCE
    rozbalit záhlaví
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: Me ten mastery pass prijde celkem v pohode. Za sezonu muzes zdarma ziskat 36boo, coz v soucasnym modelu odpovida 12 tydnum hrani. A 3 mesice je tak nejak doba mezi jednotlivymi sadami, ne? Tohle ma navic tu vyhodu, ze ty boo muzes nahrat flexibilneji, protoze nemas ten tvrdy limit 3boo za tyden.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    MATHES: proc ti to prijde tak spatny? ja to vnimam jen jako predelanej system daily/weekly rewardu, kterej aktualne i vypada, ze by z nej hrac mel vydojit vic produktu, nez tomu bylo doted. ten mastery pass kupovat nemusis, nicmene rychlym odhadem mi prijde, ze hraci, ktery se snazi plnit daily questy (treba me), se stejne vyplati...
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUI: historic si myslim, ze bude jeste chvili mimo arenu tak trochu irrelevantni / newbie format.

_DOMINIK_: to je hnus fialovej...
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    RUI: Na Modernu je spousta drahejch karet, takže obrovskej reprint potencial a peníze pro Wizardy. Od toho určitě jen tak neutečou.
    RUI
    RUI --- ---
    Docela mi vrtá hlavou, co WotC plánujou dělat s modernem. Až se na Aréně objeví ten nový eternal formát (historic), určitě v něm bude i Pro Tour a překlopí ho i do papíru. Pro tři constructed formáty podle mě není při šesti Pro Tourech ročně prostor, a modern mi z nich vychází jako ten, co musí z kola ven (docela paradox, když právě vydali Modern Horizons).
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    k tomu chystanemu MTGA mastery systemu:

MTG Arena Mastery System Guide
    https://aetherhub.com/Article/MTG-Arena-Mastery-System-Guide
    MATHES
    MATHES --- ---
    ASYD: na pets seru, ale season pass je fucking bold
    ASYD
    ASYD --- ---
    pets...to sou fakt curaci

MTG Arena | Developer Update: M20, Mastery System & Discussing Rotation
    http://www.youtube.com/watch?v=EOo52kO649k
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Hele, jak vám jede Arena? Mně ty servery přijdou strašně pomalý.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: z ucek treba jeste Kiora a Saheeli - ale je tam spoustu Rare walkeru, kolem kterych by se dalo stavet

https://gatherer.wizards.com/...anced&type=+[%22Planeswalker%22]&set=+[%22War%20of%20the%20Spark%22]
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES: Jo to jo, ale treba kteryho z tech uckovych mimo narset/ashioka by sis dal jako generala? ;)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: moment v brawlu muze bejt general i pw, ne? tech vyslo docela hodne zas:D
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: huh good point
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATHES: Podle me je to pozustatek z braawlu. Museli resit zedom bude rotovat a s tim hodne playable generalu
    MATHES
    MATHES --- ---
    Je mozny, ze je cely M20 tak "commander heavy" protoze chteji do Areny pridat commander?
    MATHES
    MATHES --- ---
    SKUNK23: JEENA: diky - pridano na nastenku
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    Par kodu do Areny.

Onebillion - 1 War of the Spark Pack
    OverTheMoon - Arlinn, Voice of the Pack
    Innerdemon - Ob Nixilis, the Hate-Twisted
    Shieldsup - Teyo, the Shieldmage
    Writteninstone - Nahiri, Storm of Stone
    Enlightenme - Narset, Parter of Veils
    WRATA
    WRATA --- ---
    PATRIKSIMA: To je jenom z toho seznamu co je videt. Jeste byva sealed deck, coz je taky limited. A ten by za par dni mel zacit protoze bude vychazet M20
    WRATA
    WRATA --- ---
    PATRIKSIMA: Cokoliv co je draft je limites
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    PATRIKSIMA: kdyz zmacknes play tak je tam cca 6 modu z kterych si muzes vybrat? Limited se tam docela toci
    ASYD
    ASYD --- ---
    PATRIKSIMA: Draft/sealed hraje se to non stop
    Prave ted je draft RNA
    JEENA
    JEENA --- ---
    kod do areny na 3 random mythicy, konci 2.7.

MYTHICMAGIC
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    PATRIKSIMA: ver tomu ze jedinej duvod proc k tomu dojde je ze ho posralo RNG. To se samozrejme muze stat kazdemu decku.

PATRIKSIMA: constructed = muzes si do balicku dat vsechny karty ktere jsou elgalni v danem formatu. limited = mas omezeny pool karet, vetsinou vytvoreny tak ,ze se otevre nekolik MTG boosteru. Sealed draft (kazdej ma svoje boostrery) a Booster Draft(boostery rotuji kolem stolu).
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Já jsem třeba hrál některý z těch preconstructed tématickejch decků, vylepšoval jsem je tím, co mi napadalo v packách, a pak jsem skombinoval dva decky dohromady, takže jsem získal deck s větším podílem lepších karet. Výslednej deck tudíž nebyl 100% můj vlastní vynález, ale na druhou stranu většinu zásadních voleb a vylepšení jsem přinesl já, narozdíl od decku staženýho z netu. Ty precon decky jsou cíleně vymyšlený jako nedokonalý, upgradovatelný - ale zároveň jsou docela funkční.

A obecně největší přísun karet ti zpočátku zajistí limited, asi nejspíš drafty. Teda víceméně free to play přísun.

JULIAN
    JULIAN --- ---
    PATRIKSIMA: stavenim se naucis vice kdyz mas neomezeny card pool a spoustu casu. jako free2play nicka se vlastnim stavenim nenaucis nic
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    PATRIKSIMA: vubec ti nechci brat tu srandu stavet si vlastni deck, ale vzhledem k tomu, ze je to online hra a je rok 2019, nemas s deckem vlastni produkce v podstate zadnou sanci proti netdeckun vytunenym internetovym hivemindem zahnujicim i profiky... do goldu se driv nebo pozdeji dostanes temer s cimkoliv, ale pokud mas ambice lezt po ladderu vys nebo aspon hrat vyrovnany zapasy, doporucuju zacit setrit wildcards a postavit si po dalsi rotaci nejakej aspon tier 2 competitive deck, pro zacatek je idealni pochopitelne monocolo(red:); monobolack aggro ani midrange zombie v soucasny mete smolne nemaji sanci, coz je smula pro tvuj card pool, ale imo porad lepsi akceptovat ztraty, nez mlatit hlavou do zdi; pokud te to potesi, tak muj zacatek v arene jeste v open bete byly taky monoB zombies s tim, ze to je sice tier 3, ale bude za malo wildcards a dopadl jsem presne tak, ze po par desitkach odehranych her jsem zacal parit limited a setrit na UB control karty, protoze jsem proste nemel sanci proti opravdovym tier deckum:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: No dyť sem psal, že constructed moc neumím. :-)

A primárně jsem vycházel z toho, že PATRIKSIMA má minimum karet, takže jsem mu radil jenom samý commonky, ty by teoreticky mohl mít ve sbírce.

MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: ja nechci bejt zlej, ale ty z toho stavis "constructed draft deck". constructed funguje trochu jinak, nez limited:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    PATRIKSIMA: Já jsem se k MtG vrátil teď po dlouhých letech a hraju spíš drafty, takže do constructed tolik nevidím, takže moje poznámky si přeber po svým, třeba jsou mimo.

1) Potřebuješ víc zabíjení potvor, klidně i commonovýho, 2x Dead Weights a 2x Murder je málo, Triumph a Rampage jsou slabý. Použil bych třeba Spark Harvest, zabíjí to i planeswalkery v těch control balících.

2) Do aggro decku (na kterej to spíš vypadá) je Spark Reaper pomalej, místo něj bych dal jiný dolizování. Mně se z commonového dolizování osvědčilo Dark Bargain, ale třeba najdeš i něco jinýho.

3) Když už tam hraješ tu červenou, zkusil bych Grim Initiate a Ahn-crop Invader.

4) Do aggra je Gravedigger pomalej, Eternal Taskmaster asi spíš taky.

5) Když už deck na Death Barony, tak čtyřikrát.

Spark Reaper, Gravedigger a Taskmaster jsou spíš do mid-range, jednak rychlostí a jednak tím, že by měli točit jiný karty s nějakým zajímavým enter-the-battlefield nebo leaving-the-battlefield efektem.
    MATHES
    MATHES --- ---
    PATRIKSIMA: v podstate kombinujes aggro a midrange - mas tam extremne aggro kusy (dreadhorde butcher, diregraff ghoul, eternal taskmaster) a k tomu midrange value karty (liliana, gravedigger, blood divination).

rozhodni se, ktera pulka te bavi vic - bavi te aggro a chces tlacit od zacatku az do konce? nebo chces hrat vetsi karty, co maj value?

od toho se pak da odpichnout kudy dal...
    MATHES
    MATHES --- ---
    PATRIKSIMA: na prvni pohled je to takovej mismas - vetsina karet je hodne aggro, ale k tomu tam mas spoustu kontrolnich pomalych late game karet. nejsem si vubec jistej, co je death baron kombo
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MATHES: Jo vida, to mi presne nedoslo!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam