• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    CHOBOT: ja mam za to, ze jsem kdysi nekde cetl, ze reserved list je nedoktnutelnej, protoze prolomeni je zalovatelny
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    KUTAS: jako hráč vyloženě casual jednokarťáků mám neomezenou zásobu velmi levných karet v podobě tiskárny, papíru, nůžek a hromady basic landů :)

    V rámci týhle diskuze by mě taky zajímalo, jak dlouho hasbro dokáže vydržet nevykuchat to zlatý prase jménem reserved list
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Já jako vyloženě casual hráč jednokarťáků jsem třeba letos definitivně vzdal kupování karet do balíků... ten power lvl letí nahoru takovým způsobem, že to pro mě postrádá smysl, když v podstatě nehraju. Takže aktuálně prostě limited a karty si nechávám, třeba pak budu chtít něco složit.

    Na druhou stranu to opravdu povede k tomu, že budou karty levné, takže pak už bude pro mě snažší místo hledání v deskách prostě sednout k rytíři a potřebné karty si objednat.
    Sběratelům bych doporučoval karty prodat :)
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    JULIAN: na hře jako takový se to neprojeví, ale já třeba jako sběratel jsem dost smutnej. V podstatě teď nemáš jistotu hodnoty u žádný karty, protože prostě random nesmyslný reprinty.
    Očividně se nebojej ničeho, dementní Collector Boostery už jsou potvrzený i pro Theros, tipuju že další na řadě budou enemy fetchky co vyjdou jako nějakej ultra super alternate art se šmoulama nebo něco podobnýho.
    Hlavně že vymejšlej pořád nějaký sračky a do standartovýho setu vypustěj zrůdnost jako Oko, kterýho nemohl nikdo testovat, nebo jsou fakt úplně vylízaný.
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    ICARUS: Já myslel, že brawl decky šli přes distributory do obchodů, ale nikdo je nebral, protože na brawl mimo arénu lidi kašlou.

    Myslel jsem Secret Lair "Jace, the Mindsculptor 2.0" +MTGO and MTGA value!
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MAKROBIJEC: Myslis treba brawl decky?
    MAKROBIJEC
    MAKROBIJEC --- ---
    Tak schválně kolik let bude trvat než začnou prodávat na webu kusovky, který nebudou nikde jinde k dispozici. Samozřejmě pro non-standard formáty, takový vydřiduši nejsou.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    PSYCHO: plus teda potrebuju krabicku na commander :D
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    JULIAN: Od rytire je koupis za 50, protoze uz nebudou a ty budes chtit ten hezkej obrazek :D Jako takhle, vetsina mne nelaka, ale jednou za cas tech 40USD obetovat ochotnej jsem a kocicky jsou super. Stejne jako jsem si za (ani nevim kolik, EUR10?) koupil virtualni sleeve s Nightmare Moon z MLP :D
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MATHES: a jak to tu hru zabije, kdyz si ty 4 karty koupim za 30 dolaru od wotc, versus kdyz si je koupim od rytire?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    LUKEH: Presne tak. Pred tremi lety bych prohlasil, ze drzet si nejaky vetsi mnoztvi karet je v pohode, protoze jejich cena do budoucna spise poroste. Tedka je to naopak a prodavam, dokavad to vsechno nereprintnou.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    MATHES: nemyslím že to zabije hru. Ale nevyplatí se ti držet karty a doufat že poroste jejich cena. Wizardi jsou schopný reprintnout kde co, ať v rámci sady typu modern horizont nebo teď přímo jako kusovky. Navíc za 10 let zase udělají nějakej další formát a zabijou modern a Pioneer. Pořád si rád zaplatím pár stovek za draft v hospodě, ale karty z něj okamžitě prodám dokud jsou hratelný na dvojce a někdo je chce. Ale nebudu doma sušit rare a doufat že bude mít za 10 let trojnásobnou cenu, jak tomu často bývalo dříve.
    MATHES
    MATHES --- ---
    KUTAS: hrube se mi ta predstava nelibi. bojim se, ze prave podobnej money grabbing shit je realne jediny, co tu hru muze v dlouhodobym horizontu zabit.

    JJOXER: a proc je to lepsi nez reprint?
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    MATHES: a to je dobre, ne? muzou tim regulovat cenu popularnich karet
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MATHES: no a?
    MATHES
    MATHES --- ---
    JULIAN: jo jasne, neco takovyho jsem cekal.

    kusovky v rytiri/kdekoliv je trochu jinej sport. rytir si nemuze vytisknout vic kusovek, kdyz zjisti, ze se dobre prodavaj. muze nakoupit boostery a doufat, nebo tu kartu shanet na ruznejch marketech.

    wotc to udelat muze. kdykoliv. kolikrat chtej.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Jsem podobného názoru. Cosmetics ve videohrách hodně pomáhá to, že jsou velmi levné na výrobu, a tudíž se dají i levně prodávat (takže jich člověk postupně nakoupí víc), navíc se prodávají prostřednictvím zástupných in-game měn, takže člověk na první pohled nevidí přesně, kolik dolarů za ně utrácí.

    Ale tohle všechno dobře vědí i WotC, a přesto udělali Secret Lair, takže se domnívám, že se prostě rozhodli to zkusit. :-)

    Podobnej přístup je vidět i na dalších produktech typu Collector Boosters nebo Mystery Boosters, věci, co mají minimální náklady na vývoj a testing, kterej se v případě MB staral jen o to, aby se to dalo jakž takž rozumně draftovat. Pořád tam jsou náklady na art, výrobu, balení a distribuci, ale když tomu nasadíš vyšší cenu a uděláš kolem toho nějaký haló, tak to může obchodně fungovat.

    Holt je to komerční firma, jejímž smyslem je dojit prachy. A pokud to dělají formou, která nezvedá vstupní náklady pro běžný hráče, tak je mi to buřt.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MATHES: presne, 4 kusy papiru za 30 dolaru jedine od kamarada vekslaka v rytiri
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: digital a papir je neco uplne jinyho. pokud si polovina hracu koupi kosmetiku v arene, tak je to v kontextu sekundarniho trhu uplne irrelevantni. v papiru to neplati.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Imho to je pokus inspirovanej tím, kolik peněz lidi utratí za cosmetics v MTGA (a nejen tam). Tak si řekli, proč to nezkusit i v papíru?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam