• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Ale to je úplně v pořádku, i v paper mtg často setkání dvou kontrolů končí remízou (v kontextu DC). Stačí aby jeden byl o trochu pomalejší, ale ne natolik, abys před judgem ospravedlnil slowplay.

    A pokud prohraješ protože ti jako prvnímu dojde timer, tak je to super, protože seš prostě pomalejší.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    RORSCHACH: Ale ty to ženeš někam do extrému, ano nikdo nechce čekat hodinu na to až někdo zahraje landu ale o tom se tu vůbec nebavíme. já mluvím o tom že pokud momentálně hraješ třeba UW Control vs jinej Control máš prostě málo času na rozhodování důležitých věcí a o tom byl celej můj post o začátku.
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    RORSCHACH: proto jsem měl rád stáze, když jsem je hrál tak soupeř svymkolem moc nezdržoval... ;)
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    WHITEANGEL: Prostě součástí "turnajový" hry je i schopnost ji hrát nějak rozumně rychle, je to i v pravidlech. Ber to i z tý druhý strany, taky nechceš někde hodinu čekat, než si někdo rozmyslí, co zahraje za landu v prvním kole ...
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    ICARUS: no to je vpodstate Jund Sac uplně to sama interakce nedej bože pokud máš na stole ještě toho pinďu co da 1dmg za každej sac permanent, ktomu korvold nebo enchantment na foody a 5 minut klikaš jen triggers.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    RORSCHACH: Tak jsem asi moc pomalej mě to teda dost stresuje a bohužel vtom nevidím nic co by té hře přinášelo.

    Možná si časem zvyknu ale zatím to vnímám spíš jako težké zvýhodnění lidí co hrajou reakční magic a které jsem doteď bez problému porážel.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    WHITEANGEL: Pekny priklad je treba oven/cat kombo, to naklikat trva fakt relativnedlouho
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    WHITEANGEL: Tak určitě je možný, že některý specifický karty/interakce nemají dobrý řešení v UI Areny, ale obecně to myslím platí. Jinak nemáš 10 minut na hru, ale 10 minut na provádění vlastních akcí. Třeba přemýšlet o dalším postupu můžeš ikdyž zrovna hraje protihráč, takže toho času je nakonec celkem dost.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    LUKEH: absolutně nesouhlasím. v live papíru si můžeš spoustu věcí fakt urychlit. v Areně neurychlíš nic.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    RORSCHACH: nemůžu si pomoct ale 10 minut na hru Control vs Control ti prostě nestačí a pokud hraješ rychle pod tlakem dělíš zase chyby které by jsi jinak neudělal.

    Btw stím timerem mají problémy i jiné decky třeba Jund Sacrifice kterej se dá na papíře hrát skoro instantně co jsem viděl v Areně hraješ dlouho jak párek.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    RORSCHACH: tohle je sand jediná věc která se mi na MTGA libí oproti papírovému magicu. Kdo nestihne online hruu, tak by na živej turnaj ani nemél lézt, protože tam mu to bude fakt trvat 3x tolik času.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    WHITEANGEL: To chápu. Normálně máš na turnaji 50 minut na kolo BO3 pro oba hráče, takže ještě míň.

    Hlavní výhoda tohohle systému je, že oba hráči mají stejný množství času a vědí přesně kolik. Nestane se ti jak na papíře, že někdo zabere 95% času kola a stejně je to nakonec remíza, ikdyž za to ten druhej hráč třeba vůbec nemůže a hrál rychle.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    RORSCHACH: jenže ono to není 30 minut na kolo ale 30 minut na celkový zápas.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WHITEANGEL: Arena tool, hlavne asi protoze to byl prvni tool kterej byl k dispozici. Primarne to pouzivam na trackovani chybejicich karet pri draftech
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    Podle mě jsou ty hodiny absolutně základní věc a neskutečná výhoda proti papírový verzi. Pokud ti nestačí 30 minut na kolo, tak buď hraješ extremně pomalu nebo neumíš ovládat toho klienta. Představ si, jak dlouho by si tu hrál "na papíře", kde za tebe nikdo netapuje, nemíchá knihovnu atp. Uznávám, že jsou i věci, který na PC trvají dýl, ale těch je minimum.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Btw používáte nějaký nástroje na sledování statistik her a pokud ano doporučili by jste je ?

    Aktuálně používám Untapped.gg ale chybí mě tam dost věcí.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WHITEANGEL: Jak jsem psal, je to ochrana do budoucna, dle vzoru onlinu. Me sere ze to ukazuje rope i kdyz mas cas. Bud rad ze nehraje pokemony kde mas na akci 30 vterin aby se predeslo stallingu
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    WRATA: což je dost mimo když nexus je out už skoro rok :D
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    _DOMINIK_: jj nejsmutnější je že i když hraješ BO3 a vedeš 1/0 a dojde ti čas dostaneš automaticky total loss. Už jsem na to parkrát vyhořel a musím říct že jsem to pak pokaždé akorád vypl a šel nasraně dělat něco jiného.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WHITEANGEL: Me chybi tech 5 nastavenych kol
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam