• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    SOPTIK: Nebo známky že :D
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    DAWRON: To stejne plati i o penezich :-) Jen s tim rozdilem, ze s penezma si nezahrajes ...
    ASYD
    ASYD --- ---
    The Half Orc Report: Wizards "Reprints" Fetchlands - Only On Tuesdays
    https://onlyontuesdays27.com/2020/03/15/the-half-orc-report-wizards-reprints-fetchlands/
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    NYRLEM: Ja si na ty karty rada sahnu a taky se snazim udrzovat nejakou socialni interakci. :) Uz mam protihrace, takze to nejdriv zkusime takhle a pak eventualne pristoupim k dalsim moznostem, kazdopadne diky za tip. :)
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    DAWRON: Tak hrát cokoliv můžeš i teď, Vintage nebo Legacy pod DCI stejně nemá žádnou přidanou hodnotu. Evidetně ale lidí tohle sbírání a měnění hodnotných papírku baví, hodně z nich víc než to samotný hraní. Jsem si prakticky jistej, že jenom díky tomu ta hra existuje. Jednak to pro spoustu lidí přidává novou úroveň zábavy (něco jako sbírání věcí v RPG) a druhak to financuje všechno okolo týhle hry (turnaje, místa kde se dá hrát, obchody). Kdyby MTG používalo nějakou jinou formu distribuce karet, tak už podle mě dávno neexistuje.
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    CYBORCA: na xmage je solidni zakladna ceskych hracu plus je to zadarmo - win win oproti skype
    DAWRON
    DAWRON --- ---
    RORSCHACH: Tak to zkusím ještě úplně polopaticky: Od samého začátku to není nic jiného, než barevně potištěné kousky papíru, se kterými se hraje určitá hra. Ta má mnoho variant, včetně těch neoficiálních ("homemade" chcete-li). Všechno ostatní kolem je jen marketing, lidská blbost a byznys. Kdyby se už dávno někomu podařilo zhotovit dokonalé kopie, bylo by vymalováno a všichni bychom si konečně mohli hrát to, co skutečně chceme - Vintage (i všechny ostatní formáty) bez omezení kdo co má a nemá. A klidně o ante či turnaje iron man. :-D Prostě nekonečná zábava bez fašismu primárního i sekundárního trhu. Za směšné označuji právě to lpění na statu quo a povyšování barevně potištěných kusů krapet kvalitnější čtvrtky na něco mimořádně cenného. Od začátku je přeci zjevné, že je to bublina, která jednou musí splasknout.
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    ASYD: Zoufala doba si vyzaduje zoufale ciny. :)
    ASYD
    ASYD --- ---
    hrani papirovych karet pres skype... to je.... originalni
    MATHES
    MATHES --- ---
    CYBORCA: neni MWS trochu jednodussi cesta?
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Kdybyste si nekdo chtel zahrat treba pres skype opravdovy karty, tak kdyztak dejte vedet. Nemam ted jine moznosti a chci si otestovat novy balik.
    HEERO
    HEERO --- ---
    Mám takový dotaz, nevim jestli se nekomu uz taky stalo? Ale kdyz jsem spustil za - 7 Ashiok abilitu, asi sem na neco blbě kliknul a v tu chvíli jsem nemohl dělat vůbec nic, jen koukat, jak mi ubíhá čas, nestalo se nekomu taky?
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    DAWRON: Hasbro koupilo WotC v roce 1999 za pár drobnejch, takže to asi s jejich aktuálním přístupem moc nesouvisí. Model jak to držet při životě tu myslím je/byl docela dobrej, žádná jiná podobná hra neexistuje. Obavy jsou spíš z toho, že tenhle model nahradí za něco jinýho a celý se to zhroutí jak domeček z karet (doslova). Za poslední rok, dva docela úspěšně zlikvidovali "pro play" a teď se vrhli na sekundární trh s kartama, bez kterýho by tahle hra nikdy nepřežila. Uvidíme jak to dopadne, už teď jsou obchody s MTG prakticky na vymření a tohle jim rozhodně nepomůže.
    DAWRON
    DAWRON --- ---
    Sorry, kluci, ale spíš než podle teze ASYD mi přijdou směšný Vaše pindy. Nejsem Amík a k Magicu jsem se dostal až v roce 1995, takže jsem nestihl úplný začátek a nezažil Magic tak, jak ho Garfield prvotně koncipoval. Nicméně už v okamžiku, kdy to prodal Wizards of The Coast, nastoupila cesta tvrdé komerce. I jejich ekonomický model mi přišel ujetý, protože prostě ze hry udělal byznys. Pokud jste nastřádali sbírku v hodnotě 100 tis. Kč, tak to znamená asi tak tolik, že jste jimi byli trefeni coby součást cílovky. Hasbro teď nedělá nic jiného, jen mělo větší náklady na vstupu, když kupovalo Wizardy, tak musí i navyšovat tržby z prodeje. Není jiný model, jak to jinak držet při životě. Ostatně známka punku není chodit na drafty, po kterých zůstane mrtě bezcenných karet.
    Je to láska, je to vášeň, ale nikdy jsem nepřistoupil na žádnou z prodejních strategií. Takže je to pro mě celé to čtvrtstoletí i nenávist a apatie zároveň.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RORSCHACH: S backdraftem muze limited byt i profitabilni. Naposled jsem si odnesl Ura, coz pri vstupu 250kc dost potesilo.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ASYD: wtz, limited podporuju jak se da, protoze ty edice jsou fakt luxusni - theros a eldraine jsou oboji fakt zajimavy, vyznamne netrivialni, ne uplne tradicni a pomerne hluboky sety na draftovani.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    ASYD: Asi tak. Třeba limited byl poslední dobou fakt parádní a draft dneska stojí jak lístek do kina, takže tam mě ta cena karet ani tak netrápí, ale podobný věci tak trochu napovídají, že si WotC z drahejch karet udělá banku a zrujnuje herny/obchody.
    ASYD
    ASYD --- ---
    Ted uz jde vpodstate jen o to zda rnd udela dobrou praci s novyma sadama. Zabava to stale muze byt paradni, ale ekonomicky model je smesny
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    RORSCHACH: Ja to mel podobne, pred nekolika hral jsem vetsinou jen v hospode s proxnutym flavor-of-the-month decku a na turnaje chodil jednou za mesic. To, ze jsem drzel velky mnozstvi karet, ktery jsem nehral, mi nevadilo, protoze WotC meli tehdy rozumnou reprint politiku - jednou rocne masters set a obcas from the vault a to bylo vse. Vedel jsem tak, ze v dlouhodobem horizontu celkova hodnota me sbirky pujde nahoru a tech par kousku, co zrovna dostane reprint, me moc netrapi.

    Jenze pak prisla Arena, WotC dostali chut nebo co a se suplementarnimi produkty se roztrhl pytel a vyvrcholilo to prodavanim kusovek v podobe secret lairu. Diky, stacilo.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    BURKHAR: To vubec, jen nevidim smysl drzet cca 100 tisic v kartach, jejichz hodnota pujde do prdele v okamziku, kdy je wizardi reprintnou v miliontym suplementalnim produktu. Navic modernove karty ted jeste neco malo maji a naopak pioneerove karty jsou na vrcholu ceny, kvuli jeho boomu.

    Limited magicu holduji porad a mam ho rad. S constructed se holt presunu na arenu, nebo si pujcim deck od kamosu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam