• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    BLACKDRAGON: to byla reakce na tohle , protoze to vypadalo, ze jsi dosel k zaveru, ze kdyz karta ve svym game text rika "remove all spells from stack", tak to znamena, ze ma automaticky split second a nejde counterovat. a to neni pravda.
    XPABLITO
    XPABLITO --- ---
    BLACKDRAGON: Ano, můžeš to zahrát v soupeřově upkeepu a ukončit mu tak kolo před draw fází. Nicméně už bude mít v tu chvíli odtaplý landy a může ti na to reagovat jakýmkoliv instantem (counterspell), aktivační abilitou na stole, atd.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    MATHES: ok, chapem lze to counterovat, ale ma posledna reakce byla k tomu, zda lze nebo nelze souperovi zrusit tah uz v oponentovem upkeepu
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Velmi příjemnej top-end do Limited.

    A co se Limited týče, tak koukám, že reprintnou Spellgorger Weird, to by ty Limited UR prowess decky mohly docela šlapat (jenom teda samotné prowess vedle té jeho ability vypadá jako chudej příbuznej).
    MATHES
    MATHES --- ---
    a nasi tradicni cenu za nejlepsi flavor nove edice vyhrava...

    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MATEEJ: efekt hozeného granátu je velice přesně znám.
    Můžeš soupeřovi znemožnit aby ho vůbec hodil (counter spell/ability), můžeš ho odrazit (redirect dmg), můžeš se proti němu obrnit (protection), můžeš mu odstranit cíl (sac, flicker, bounce), můžeš dost pravděpodobně dělat ještě několik věcí, ale ten efekt samotnej imho uplně běžně nezměníš.. at jich má u sebe kolik chce.. :-D
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    CHOBOT: Tahle analogie pomůže na pochopení toho, proč kvůli zabití vojáka nezmizí letící granát ze vzduchu, ale už ne na pochopení toho, proč když tomu vojákovi po hodu granátem instantně vyměníš všechny granáty za fosforový, tak se změní i ten, co už letí vzduchem. :-) To už je prostě magie a její pravidla.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    MATEEJ: mně to jako newbovi bylo vysvětlováoí: představ si vojáka, co hodí granát a někdo ho pak zastřelí. Smrt vojína nijak neovlivní to, že granát už letí a vybuchne.

    Přijde mi to úsměvný, ale mně to kdysi dost pomohlo tuhle interakci pochopit :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    BLACKDRAGON: ano, ale Discontinuity NEMA SPLIT SECOND tedy jinymi slovy da se zcounterovat.

    to co je na ty karte napsany (a nezacina slovy as an additional cost) se deje az kdyz se to vyhodnocuje.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ICARUS: tak som hladal, zdroj mtg goldfish:
    So, how do you actually use Discontinuity? Why would you possibly want to end the turn early? Let's start with the easy mode. The simplest way to take advantage of Discontinuity is to cast it on your opponent's upkeep, causing your opponent to essentially skip their turn (they get to untap their lands, but that's about it), which means that on level one, Discontinuity is basically an extra-turn spell with extra steps. However, Discontinuity is much more than just a weird extra-turn spell.

    Stopping Time: Exclusive Core Set 2021 Preview
    https://www.mtggoldfish.com/articles/stopping-time-exclusive-core-set-2021-preview
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    BLACKDRAGON: No ale aby to kolo skoncilo, tak musi Discontinuity resolvnout a opponent porad muze neco udelat v reakci na Discontiunity.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ICARUS: zcounterovat to dle mne nemuze, kedze to konci kolo a cokoli bylo na stacku uz neni na stacku, jelikoz stack jiz neexistuje - teda efekt podobny a la split second

    + co je v popisu: exile all spells and abilities from the stack, including this card
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    WIRUSS: Do spiritu vubec, ale spis bych se zameril na to lizani karet, kdyz oponent nehraje z ruky. To mi prijde jako docela zajimavej efekt, ale bojim se, ze na 2/1 potvore je to moc zranitelny.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    BLACKDRAGON: 3) muze teda ten discontinuty treba zcounterovat, nebo jeste neco delat v reakci na nej. porad je to klasickej spell.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    BLACKDRAGON:
    1) upkeep (a vsechny dalsi faze) nemaji endstep. do dalsi faze se prejde, kdyz oba hraci predaji prioritu na prazdnem stacku
    2) souper se odtapne, da na stack upkeep triggery a v reakci na ty triggery muzes odpalit Discontinuity, takze se ty triggery nikdy nevyhodnoti.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ak zahram discontinuity at the endstep superovho upkeepu tak som mu odjebal tah vratane draw stepu? jedine co spravil je, ze sa odtapol (+ urobil vsetko v ramci svojho upkeep)? a nemoze s tym nic spravit samozrejme :) chapem tu kartu spravne?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    WIRUSS: Za dvě many neblokovatelná 2/1, to má limitní použití i v Limited, pokud teda Core set 2021 nebude nějak extra přát aurám.
    Nemůžu se ubránit dojmu, že ta druhá věta původně zněla "Whenever Ghostly Pilferer zraní soupeře, tak si lízni kartu", ale pak jim to přišlo moc silný...
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Jinak vycházejí shrine, nic moc, ale těch devět životů to se mi líbí ;-)

    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Takový smutný, dost textu, i by se vlastně hodil do mého oblíbeného T2 decku - UW Spirits, ale člověk tak nějak ví, že se hrát nebude...

    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    ICARUS: Myslel jsem si to, diky za potvrzeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam