• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ROBIN_SNNS: Asi mi uchází nějaké kombo, jak se přes Wilderness Reclamation vytahuje Tef a Nissa?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ROBIN_SNNS: no a co jako? me taky sere, kdyz ma fritka ve ctvrtem kole na stole 3 1dropy, cavalcade a torbrana. nut draws se proste stavaji a ma je kazdy balik.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    BELIEVER: Pokud ji tam dostane v 7. nebo 8. kole, tak se nezlobím. Sere mě, když přijde ve čtvrtém nebo pátém a pak si ještě v následujícím pomocí wilderness reclamtion vyvolá další dva, typicky nového teferiho a nissu.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    ROBIN_SNNS:Když někdo dostane na stůl kartu za 8 many, tak zruší většinu fritek - to je přece naprosto v pořádku.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: ja si taky nemyslim, ze problem je Ugin, ale Uro:)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ICARUS: Když ho zabuduješ do modro-zeleného lízacího balíčku, tak ho máš na ploše v 4., nejpozději v 6. kole. Když mi padnou karty (a soupeř je necountruje), tak ve 4. kole jedu 5/3 Anaxe s doublestrike díky Embercleave. Ugin začíná se ! 7 ! countery a zruší (díky +2/3DMG) v klidu většinu fritek dřív než mu jakkoli ublíží. Bílá Ajani horda by na tom mohla být o něco líp, díky exilovým enchantmentům.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Mě se vždy "zamlouvá" , jak něco přijde a zrovna se to sejde tak, že to začne hrát více lidí a hned se brečí, místo aby se přemýšlelo a prostě se upravili SB, jelikož od toho jsou, problém to začíná být v době kdy se musí některé karty dávat přímo do main decku, jelikož je podobných decků kolem tolik, že si raději zhoršuješ matchup s jinými decky. Jak dlouho se hraje v main decku Aether Gust a Mystical Dispute, což jsou primárně SB karty. To je ukazuje, že problém jsou spíše Nissa, Uro či Teferi, než Ugin to je jen maličkost, navíc povívejte se na roky 2014-16 kde se Ugin hrál v hromadě decků (nejen rampa) a šlo to, tak hned nebrečte...
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Meta by to nejspise zvladla uplne v pohode, 8 man je fakt hodne. Vetsi problem vidim spis v tom, ze rampa je v soucasnosti silna jako nikdy jindy, hlavne kvuli Urovi a Growth Spirale. U rampy byl historicky vzdycky problem v tom, ze mela jeden, dva payoffy a kdyz se jich clovek nejak zbavil (treba pres discard nebo zabijeni), tak rampe vetsinou dosel dech a foldnula. Tahle karetni nevyhoda ale prave kvuli Spirale a zejmena Urovi prave dost mizi. Navic to ted jeste mozna vylepsi Solemn.

    Ale stejne si myslim, ze Ugin bude v pohode. Staci byt rychlejsi nez on (a to fakt neni problem, porad to stoji 8 many, proboha).
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ROBIN_SNNS: Díky, že ses mě tady přede všema zastal, Náčelníku! To byl můj point. Mechaniky a metagame se brutálně proměnily a v dnešní situaci je to prostě OP.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MATHES: +2 charge na 3 DMG na cokoli je šíleně OP, to se normálními bytostmi prakticky nedá zabít, zvlášť, když přijde brzo díky vykládání vícero zemí za kolo.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    MATHES: Jestli to zvládne meta, tak OK. Rád se nechám poučit. Nejsem žádnej MtG master, ale nějakou dobu to sleduju.
    MATHES
    MATHES --- ---
    a obecne jsem daleko radsi, kdyz jsou takovyhle reprinty v core setu, nez v nejakym posranym retard masters setu, jehoz booster stoji 3x tolik a s cenou to tim padem ve vysledku neudela skoro nic.
    MATHES
    MATHES --- ---
    BURKHAR: ja si naopak myslim, ze je to skvela karta na reprint, protoze byl strasne prehnane drahej a planeswalker removalu je driv nez kdy bylo, takze verim, ze to meta zvladne.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    MATHES: A Uginem sral jednu dobu na Rishadě každej, pamatuju si to. S dnešní politikou Hasbra bych se nedivil, že to nakonec zakážou. Není to dobrá karta na reprint. Vyveďte mne prosím z omylu.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    MATHES: Správně jsi použil slovo "byly".
    MATHES
    MATHES --- ---
    BURKHAR: to je k cemu? krome teferiho jsou to vsechno reprinty, ktery normalne byly na standardu:D
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JANDOS: Čekám ban tak do půl roku. Zase nějakému designerovi ujely čísla. Ani Edgar nebyl tak OP.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Turn 5 Ugin meta

    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Po delší době jsme se teď slezli s kamošema dokopy při příležitosti opožděné oslavy mých narozenin a Pauper Commander je prostě boží a zábavný formát (hráli jsme průběžně ve 3 až 5). Hodiny super zábavy.
    HEERO
    HEERO --- ---
    DASHANTASH: taky se mi stalo, musel sem pockat asi pul hodinu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam