• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    COGNIZE_COKE
    COGNIZE_COKE --- ---
    BELIEVER: Jo, Narset ultimate.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WRATA: A proto bys tam mel mit one-off Sarkhana ;)
    WRATA
    WRATA --- ---
    BELIEVER: Nemas jak imho. I kdyz boucnes spyglass tak je moc malej na to aby ho stihl umlatit driv nez se dolizes
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Tohle byla pěkná hra, zbývaly mi 2 karty v knihovně.

    Menší kvíz - kdyby si lízl Time Wipe (hrál ho) a zbavil se Stonecoil Serpenta, mohl bych vyhrát? Jeho Spyglass mířil na Karna.

    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    ASYD: jj teď jsem chtěl jít v Pce na Pionýr, tak koukám co si vezmu a co poslední dobou vyhrálo a "nevidím nic jiného" než breach a invertor... Nakonec i FNM dopadlo tak, jak současný Pioneer - dorazili jsme 3...

    Ohledně astrolabu místo, aby řešili problémovou kartu - Ura (za mě na modern je to silná, ale stále ok karta), tak zakážou věc, která otevírala možnosti deck buildingu, navíc Bant/Sultai Control v pohodě funguje i bez labu...

    K Pauperu, jsem docela rád za omezení Tronu - fakt je nuda proti tomu hrát. Sanctuary mě přišlo ok, ono dost často jste se ke combu nemohli uchýlit, ale je pravda, že to zase trochu vrátí zpět UR delvera (ten to stejně moc nepotřeboval), bohužel to omezí blue delvera a UB control...
    ASYD
    ASYD --- ---
    pio is dead

    July 13, 2020 Banned and Restricted Announcement | MAGIC: THE GATHERING
    https://magic.wizards.com/...archive/news/july-13-2020-banned-and-restricted-announcement-2020-07-13
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Tak co hrajete?
    Mě se aktuální meta strašně líbí, ukazuje se, že Fires byla toxická karta, bez ní je na světě líp. Momentálě střídám dva decky: Simic Ramp Control s Yorionem jako companionem. Nissa, Krasis, Uro, Cultivate, oba po páru od obou Uginů, 1x Mass Manipulation, 1x Finale of Revelation, atp.
    Druhý je pak můj vlastní design, takový WURB Superfriends s oběma Narsetkami, Karn, Ugin Spirit Dragon, starou Lilianou, starým Teferim, Nicolem Bolasem + do toho ECD, Oath of Kaya, Clarion, Shatter the Sky a jako companion Keruga. Snad poprvé mám pocit, že jsem si ve standardu postavil deck, který je konkurenceschopný i proti tier 1 netdeckům. Kdybych u toho seděl víc, nebyl by problém se s ním dostat do mythicu. Docela se divím, že to nikdo nehraje.





    MATHES
    MATHES --- ---
    "I was at a festival this past week and me and a friend brought some jank budget commander decks for downtime fun. A kid a few campsites over finds us and wants to play, and brings out his unsleeved Naya Dino's deck he built from his dad's old collection. We're like that's cool, budget magic is best magic. Turn 1 he drops a beta dual land and a revised sol ring, I'm like WHERE ARE YOUR SLEEVES GOD DAMNIT CHILD"
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    A Ugin je prostě OP, to se na mě nezlobte.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Jdu tunit Kavalkádu, French Frites FTW!
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    ROBIN_SNNS: Aha takže by bylo dobré, kdyby soupeři fritky mohli hrát některé karty až tak 2 kola poté co by je zabila... To zni jako dobrej nápad, zase opráším burn ;-)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MATEEJ: Pomocí země udělal scry 2, untap pomocí wildreness, pak lízl PW
    ICARUS: Jo, jenže to není manové podvádění stylu ve stylu komba zrádného agenta s yorionem či teferim - bylo šílené když mi během kola šlohli 2 i víc zemí. V tomhle je hrozný Bolas, ale naštěstí se často neobjevuje.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ROBIN_SNNS: Asi mi uchází nějaké kombo, jak se přes Wilderness Reclamation vytahuje Tef a Nissa?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ROBIN_SNNS: no a co jako? me taky sere, kdyz ma fritka ve ctvrtem kole na stole 3 1dropy, cavalcade a torbrana. nut draws se proste stavaji a ma je kazdy balik.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    BELIEVER: Pokud ji tam dostane v 7. nebo 8. kole, tak se nezlobím. Sere mě, když přijde ve čtvrtém nebo pátém a pak si ještě v následujícím pomocí wilderness reclamtion vyvolá další dva, typicky nového teferiho a nissu.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    ROBIN_SNNS:Když někdo dostane na stůl kartu za 8 many, tak zruší většinu fritek - to je přece naprosto v pořádku.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: ja si taky nemyslim, ze problem je Ugin, ale Uro:)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ICARUS: Když ho zabuduješ do modro-zeleného lízacího balíčku, tak ho máš na ploše v 4., nejpozději v 6. kole. Když mi padnou karty (a soupeř je necountruje), tak ve 4. kole jedu 5/3 Anaxe s doublestrike díky Embercleave. Ugin začíná se ! 7 ! countery a zruší (díky +2/3DMG) v klidu většinu fritek dřív než mu jakkoli ublíží. Bílá Ajani horda by na tom mohla být o něco líp, díky exilovým enchantmentům.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Mě se vždy "zamlouvá" , jak něco přijde a zrovna se to sejde tak, že to začne hrát více lidí a hned se brečí, místo aby se přemýšlelo a prostě se upravili SB, jelikož od toho jsou, problém to začíná být v době kdy se musí některé karty dávat přímo do main decku, jelikož je podobných decků kolem tolik, že si raději zhoršuješ matchup s jinými decky. Jak dlouho se hraje v main decku Aether Gust a Mystical Dispute, což jsou primárně SB karty. To je ukazuje, že problém jsou spíše Nissa, Uro či Teferi, než Ugin to je jen maličkost, navíc povívejte se na roky 2014-16 kde se Ugin hrál v hromadě decků (nejen rampa) a šlo to, tak hned nebrečte...
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Meta by to nejspise zvladla uplne v pohode, 8 man je fakt hodne. Vetsi problem vidim spis v tom, ze rampa je v soucasnosti silna jako nikdy jindy, hlavne kvuli Urovi a Growth Spirale. U rampy byl historicky vzdycky problem v tom, ze mela jeden, dva payoffy a kdyz se jich clovek nejak zbavil (treba pres discard nebo zabijeni), tak rampe vetsinou dosel dech a foldnula. Tahle karetni nevyhoda ale prave kvuli Spirale a zejmena Urovi prave dost mizi. Navic to ted jeste mozna vylepsi Solemn.

    Ale stejne si myslim, ze Ugin bude v pohode. Staci byt rychlejsi nez on (a to fakt neni problem, porad to stoji 8 many, proboha).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam