• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    LUCINKA: Ono je to celý o vyváženosti - zábavy i času. Grindovat hezky svižně je ok, ale vrážet do grindu spoustu času je otrava. Stavět si decky podle svých originálních nápadů je zábava, prohrávat s nima už taková zábava není. Pro tohle si každej musí najít tu svou rovnováhu.

    Problém standardního žebříčku není jenom v tom, že tam potkáváš lidi s Tier 1 deckama z netu, na který sám nemáš karty a proti kterým se nechytáš, ale i v tom, že se poměrně rychle stane repetitivním, protože ty sám hraješ pořád jen jeden deck a od určitého stupně potkáváš lidi s pár různejma balíčkama z netu.

    Proto jsem vždycky upřednostňoval draft. Tvoje decky i decky soupeřů tam jsou mnohem pestřejší, z hlediska nabídky karet máte stejný startovní podmínky a poměř investovaných zlaťáků a získaných karet tam je taky lepší, než když ty goldy/gemy vrážíš přímo do boosterů.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    LUCINKA: Chápeš, že někteří to primárně hrají mnohem děle než ty a ty alternativní obrázky/pety si většinou zadarmo odemkli v nějaké akci?
    ASYD
    ASYD --- ---
    ICARUS: no co, tak tam nemas dracka, pejska anebo figurku jace a kdyz zacastis legendarku tak ti to nepusti animaci....pffft
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    ICARUS: O tom jsem slyšel, ale ta user expirience :)
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATHES: Nejde o to koupit si karty za milion a být nejlepší na světě. Nevím jak vás ostatní ale dle mě je největší zábava stavění decků a hrát s nima proti lidem a zjistit jak dobrej ten deck je. Na to je dobrej rankovaný standart co ti dá představu o síle balíčku. Pokud, ale od určitého lvl narážíš na lidi co mají více karet než ty tak jsi namydlenej. Ano je to placená hra a ty to hraješ FtP. To beru. Jen hraju i jiné hry, které jsou FtP a můžeš si tam něco přikoupit a tam si to rád zaplatím. Protože neplatím "náhodný" lootbox ve kerém nemusím najít co potřebuji, ale zcela konkrétní věc. A vlastně tady fňukám nad něčím co nedokáži změnit :) Snad jedině možná kdyby do toho všini přestali dávat peníze tak by se MTG musel zamyslet jak změnit obchodní model :)

    Z jiného soudku. Jsem teď T1 gold což je asi limit BW agro decku. Nebo toho mého současného, páč jsem na něj vystřílel všechny R a MR :) Můžu ho sem večer hodit a klidně si nechám poradit co změnit :)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    LUCINKA: Pokud se ti nechce utracet, tak je tu xMage, ale dopredu varuju, ze user experience je o nekolik radu nize nez Arena.
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    HEERO: Většina lidí co do toho vráží peníze mají obrázek na kartách. Druha taková nápověda je, že mají animovaný landy. Třetí, že vytáhnou děsnou kupu r :) pokud by jsi do toho nevrážel penníze tak gold radši vrazíš do boostru. Tedy já radši vrazím do boostru :)
    HEERO: Kňourám nad tím, že se mi nelíbí ten jejich model. Jinak taky si raději zhraju standart proti někomu než jen hrát daily questy á škudlit :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: Zendikar je asi ideál. Z M21 už pár týdnů uplynulo a na draft je to spíš simple (i když podstatně lepší než M20). Nevím, jako moc budou nasazovat Amonkhet Remastered (a i kdyby ho nasazovali hodně, tak ho poměrně brzy vystřídá Zendikar).
    ASYD
    ASYD --- ---
    MATEEJ: jo jakoze to chce abys mel radu draftu, okej, tedy pockam na zendikar
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: To se asi nevyplatí, ELD draft končí teď v pátek.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WRATA: Jo a hraju od bety
    WRATA
    WRATA --- ---
    Ja teda hraju vicemene taky free to play. Jenom i Ikorie jsem dal 100€ za preprder protoze tam byly k tomu ty Godzilla skiny. Podival jsem se do mailu a vrazil sem do toho lehce pres 3k a hraju od bety a mimo M21 mam vsechny aktualni STD sady zkompletovany na cca 85%
    ASYD
    ASYD --- ---
    husty. to budu muset dnes aplikovat, pac sem si konecne nasetril na ten ELD
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Než začneš draftovat novou sadu, tak si libovolné množství jejích U a C koupíš za U a C wildcards, takže ty U a C, které nadraftuješ nebo vytáhneš z boosterů, ti polezou rovnou do vaultu, ze kterýho ti pak vypadnou R a MR wildcards.

    Je to imho dost dobrej tip a je zajímavý, že jsem na něj ještě nikdy nenarazil. Není to nějak závratně výhodný konverzní poměr, ale co s těma C a U wildcards jinýho dělat?

    Moje zkušenost je, že jeden draft edice, kterou mám na pozici C a U víceméně zkompletovanou, mi dá 5 % vaultu. Třeba v ELD mám (u mě rekordních) 38 draftů. Kdybych měl ty C a U zkompletované ještě před prvním draftem, tak mi to hodí 190 % vaultu, k tomu řekněme 100-150 % z vyhraných boosterů. (100 % vaultu ti hodí 1 MR, 2 R a 3 U WC)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WRATA: jak tohle presne myslis? asi bych to mel zacit delat:D

    WRATA
    WRATA --- ---
    Me Brawl v papiru bavil neuveritelne protoze sem socka co na duel commander nema. Hrozne me mrzi je to mrtvej format a uz ho asi nic neozivi
    FORACE
    FORACE --- ---
    Ja hral standard na arene hodne. 2x mythic, jednou skoncil 1101. Pak spis jen brawl, a ted sem to uz dva mesice nezapnul a mam klid. Zustanu u dual commanderu v papiru:) ranked brawl by me ale asi bavil...
    ASYD
    ASYD --- ---
    ja radim hrat brawl a neresit rating a tiery :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Já mu radil cycling nebo ten monowhite enchantmentovej deck, co se v poslední době objevil. Silou cavalcades nebo monogreen s minimem R si nejsem moc jistej. Monogreen bude pravděpodobně rotation proof, což je fajn z hlediska investovaných WC, ale já měl postavenej monogreen, before it was cool, a byly období, kdy jsem se s ním v meta vůbec nechytal, což se může stát i po rotaci.

    Velkou výhodou všech těchhle decků každopádně je, že jsou rychlý, protože když jako F2P začátečník musíš grindovat dailies se suboptimálním deckem, tak tě to nesmí stát moc času, jinak tě to začne otravovat.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MATEEJ: plne te chapu, ale asi jsem hral za zivot moc turnaju, protoze pro me je nejvetsi poteseni prave kdyz mi prijdou spravne landy a muzu se alespon pokusit vyhrat:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam