• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    ICARUS: ja si myslim, ze je to hodne kvuli tomu, ze spousta decku ma lifegain (monowhite, vsechny variace UG(w/b) rampy). k tomu monored a green stompy jsou tak rychly a brutalni decky, ze ten cycling taky rozmetavaj...

    ... mno a nebo to bude zmena companion rules, protoze lurrus byl v tom decku fakt insane:)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATEEJ: No v mainu prvni temur reklamace co jsem ted rozkliknul je 3x negate, 2x aether gust a 4x mystical dispute, ale tohle bude dany spis soucasnou inbred metou a snahou o zastaveni tef3riho. spis ten 4x expansion//explosion pro zkopirovani zenith flare mozna nebude uplne spatnej.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ICARUS: Taky je mi to divný, tolik counterspellů se v Temur Reclamation zase nehraje.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Ale to jsou commony (je tam jedno účko navíc, ale jejich příjem jsem počítal průměrem z reálných výsledných draftů).
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: mimochodem nevi nekdo, proc se cycling prestal uplne hrat? na zacatku ikorie to byl pomalu tier 1 deck, ale pak postupne nejak vymizel ze sceny. osobne mam podezreni ze je to tim, ze kdyz bylo stare pravidlo companionu, tak se prestala hrat reklamace, ktera je rychlejsi nez cycling a hlavne muze hrat odpovedi na zenith flare. ale rad bych si to overil nekym fundovanejsim :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: bavime se v kontextu areny:)
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: No vstupní bariéra... To už je léta marketingový kec Wizardů... já tvrdím, že nejsem tak tam bohatý, abych si mohl dovolit hrát dvojku, to si raději co půl rok koupím novej deck na modern, než se stále točit v tomhle ;-)
    MATHES
    MATHES --- ---
    ASYD: cycling.deck se pta cos tim myslel:D
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: Myslel jsem konkurenceschopný v rámci draftu (narozdíl od jeho constructed decku, který je a asi ještě nějakou dobu bude v konkurenceschopnosti ve Standardu pokulhávat).
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: Jeste jeden podstatnej detail. Boostery co si jen tak oteviras obsahuji jenom 8 karet, zatimco boostery, ktery oteviras v draftu maji karet 15,)
    ASYD
    ASYD --- ---
    MATEEJ: imho z relativne dobreho draft decku je malokdy hratelny constructed deck (aka standard)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Pro mě je ideální výukovej zdroj Ryan Spain

    Going Optimal - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCrLsTXna06H8zy9G-8-y4UQ

    Umí to, říká co a proč draftuje nebo hraje, má dobrou výslovnost a nemluví rychle, což je pro člověka nepřivyklého angličtině fajn.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    LUCINKA:

    Tak, konečně mi k něčemu je plod mého autismu, excelová tabulka se všemi mými drafty, včetně počtu U a R v nich. (Mám i screenshoty decků, kdyby to někdo potřeboval.)

    Když těch bezmála 150 draftů zprůměruju, tak 1 quickdraft za 5000 zlatých mi vynese:

    5,2 U a 1,5 R(MR)

    Když připočítám i U a R, které se do decku nedostanou:

    6,2 U a 1,7 R(MR)
    (z U v sideboardu počítám jenom třetinu, protože dvě třetiny jsou nepoužitelný hovna, co na tebe tak jako zbydou)

    Vyjma toho dostaneš za účast v draftu 1 klasický booster navíc, takže jsi na:

    8,2 U a 2,7 R(MR)

    Pokud se v quick draftu držíš v průměru na 2,5 vítězstvích za draft (což je hodně dostupná meta i pro začátečníka), tak si každým draftem vyděláš na 1/3 vstupu do draftu v gemech, takže připočti 1/3 průměrného U a R zisku z draftu:

    10,6 U a 3, 5 R(MR)

    K tomu je dobré dodat:
    1) Vždycky beru hratelný common před R, které by se mi hodilo v constructed standard. Ale klidně můžeš vzít sem tam nějaký ten R do sbírky, jak radil MATHES, aniž by to mělo zásadní dopad na kvalitu tvému draftového decku.

    2) Tohle, co tady píšu, je podlaha, potenciální strop je výš, pokud budeš dobře hrát.

    3) Za těch 5000 zlatých si navíc kupuješ (byť jen na čas) konkurenceschopný herní deck, se kterým můžeš snáz plnit daily wins a questy (vyjma toho může být v jiných barvách než tvůj standardní deck, takže při plnění questů si můžeš vybrat ten, který dává vzhledem k zadání tvých aktuálních questů větší smysl).

    Nebo si za těch 5000 goldů koupíš 5 boosterů, ze kterých máš 10 U a 5 R(MR) (přičemž je minimální šance, že ti padne zrovna takový R(MR), který by se hodil do toho jediného decku, který máš). A taky nemáš žádnou zábavu s draftováním.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: coz je navic uplne v pohode, protoze v EULA je jenom, ze to nesmis prodat, ale o darovani/predani/pujceni tam neni ani slovo:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    REGIS: Jak to, že te nemůžeš předat? Prostě pošli login a heslo LUCINKOVI, ten to jako začátečník sotva za starter deckama jistě ocení. :-)
    MATHES
    MATHES --- ---
    REGIS: ja jsem se uz nejakej patek naucil ke hram obecne pristupovat uplne stejne jako k listku do kina. a urcite pokud bych to rozpocetl utraceno/nahrano, tak to bude ve vysledku na hodinu dost levna zabava:)
    REGIS
    REGIS --- ---
    MATHES: Rozumím tomu. Jeden z důvodů proč nemám MTGA rád a nakonec jsem ji máznul. Ale to je jedno. Když ten model vyhovuje ostatním lidem, je to můj problém ;) Měl jsem hlavně potřebu vyjádřit se k tomu točení limited :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    LUCINKA: obecna teorie draftovani je urcite fajn, ale limited magic je poslednich X let daleko vic o synergii nez o BREAD a proto doporucuju spis se podivat na lidi, ktery vedi co delaj a jsou schopny premyslet nahlas:)
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    MATEJKYS: Jo asi jo :)
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    Je to systém pro draft co jsem našel někde na youtube (v případě zájmu dohledám, snad).
    Jde o tahání vždy pěti karet z draftu Bomba - Remove-Evase-Escape-A si nepamatuju a Dumm :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam