• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Poměrně nízkorozpočtový a funkční decky jsou tyhle dva:

MYTHIC 86% WIN RATE w/ ZERO MAIN DECK RARES
    https://www.youtube.com/watch?v=xAX_PBK2vtk

BOROS CYCLING BUDGET | Ikoria Standard Deck Guide [Magic Arena]
    https://www.youtube.com/watch?v=HBngdXZCgR8

Dá se zkusit i nějakej W/B/WB lifegain, podle toho, co máš za karty, by to nemuselo být náročný na wildcards.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    DAYSIR: Bacha, Dreadhorde Arcanist, Crackling Drake a Wee Dragonauts půjdou do prdele.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    bacha, nepoplést s ur controlem, kterej se hraje jak ten ELD draft archetyp na "draw second card each turn." To je hroznej hovno deck :)

A nemusí ti to přijít zdaleka tak zábavný jako mně, já jsem izzet freak a miluju explozivní decky, proto se mi to tak líbí.
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    CHOBOT: díky za tip!
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    já jsem projel hladce z goldu do diamond t4 s UR aggrem. Lehce se to hraje, nerotuje z toho na podzim snad nic kromě steam ventů, takže deck nejspíš přežije, umí to vyhrát hrozně rychle (klidně t4/t5), svačí to ty různý debilní uro greedy grindy a rampy, protože je to prostě hrozně rychlý. Mam dost problém s yorion deckama, ale spíš mě nebaví hrát proti controlům, takže většinou znuděně vymrskám ruku kdyby náhodou a scoopnu, pze se mi nad tim nechce přemejšlet.

a na craft to nestojí nic moc, mythicy mam jen dva brazen borrowery, některý verze ješte mívaj one off royal scions, to je vše. R jen Dreadhorde Arcanist a Stormwing Entity, což je obojí must have po čtyřech, a landy.

Na mtgtop8 jich pár je, tak mrkni tam. Moje verze imo nebude zdaleka dokonalá, vzhledem k vyššímu množství controlu budu muset přidat nějaký grindy karty, jako třeba ty scioni.
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    Hrával jsem papírové někam do Masek, možná set za nima. Teď jsem začal hrát nějak Arenu a je to zábavný, ale ocenil bych nějaké rady.
    Na standard ranked jsem postavil U/B control, nějak jsem doskotačil do platiny a teď se trochu plácám co dál. Furt točit jeden deck mě nebaví, rád bych k tomu něco hratelného na ladderu a zároveň klidně jiný styl, nechci ale propálit wildcardy blbě a nemám ještě vůbec orientaci v setech. Nějaké tipy prosím?

(tady házím co hraju, přijmu teda i tipy co jinak)
    (Deck
    1 Lochmere Serpent (ELD) 195
    2 Nightveil Predator (GRN) 191
    1 Essence Scatter (IKO) 49
    1 Into the Story (ELD) 50
    2 Eliminate (M21) 97
    2 Devious Cover-Up (GRN) 35
    3 Grasp of Darkness (M21) 102
    4 Didn't Say Please (ELD) 42
    4 Frantic Inventory (M21) 50
    4 Murder (M20) 109
    3 Cry of the Carnarium (RNA) 70
    2 Omen of the Sea (THB) 58
    1 Ugin, the Spirit Dragon (M21) 1
    1 Ashiok, Nightmare Muse (THB) 208
    1 Massacre Wurm (M21) 114
    4 Narset, Parter of Veils (WAR) 61
    4 Dimir Guildgate (GRN) 245
    4 Dismal Backwater (M21) 245
    8 Island (M21) 310
    8 Swamp (IKO) 268)
    MATHES
    MATHES --- ---
    ASYD: velke prekvapeni:D
    ASYD
    ASYD --- ---
    V0IT
    V0IT --- ---
    Commander Legends spoiler begins:
    Commander Legends Spoilers — August 22 | Everything We Know So Far
    https://www.mtggoldfish.com/articles/commander-legends-spoilers-august-22-everything-we-know-so-far
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    Pro představu: draft stojí 1500 gemů, za 4:3 je 1400 gemů + 3boo (60 gemů) + gemy za rare co picknu v draftu + nějaké goldy za otevření boosterů. Takže to už je mírně ziskový draft. Samozřejmě občas dostanu sodu a uhraju 1-3, ale pak zase někdy dám 5,6,7 výher a tím to pokreju.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    MATEEJ: tohle jsem přesně zapomněl dělat a teď mám WC snad na jednu komet sadu:D V září to plánuju udělat tak, že nejdřív všechny WC vyměním za karty a pak teprve začnu draftit.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    Já taky hraju jen limited a neplanuju nikdy hrát constructed. Vždycky když se draftu nějaké sady věnuju, tak ji mám brzo celou. Pak dostávám prostě 20 gemů za každý rare. V draftu typicky dostanu 20-100 gemů podle toho co otevřu a picknu. A pak za vyhrané boostery to samé. Draft stojí 1500 a v pohodě se tak 150-300 gemů vrátí tímhle způsobem i když nedopadnu nejlépe + výhra z draftu. Teď M21 točím tímhle stylem v podstatě zadarmo drafty. Na začátku jsem do toho dal tak 5k gemů než jsem měl komplet sadu a od té doby draftuju zadarmo. Kupoval jsem 20k gemů a teď mám něco jako 20200.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    gucci, dík
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    CHOBOT: 5 goldu = 1 gem. pokud mas oboje, tak si to vzdycky muzes spocitat. nicmene limited obecne byva vyhodnejsi za gemy, ale Mathes ma pravdu v tom, ze za gemy koupis (myslim) cokoli a za goldy ne
    MATHES
    MATHES --- ---
    CHOBOT: spis goldy. za gemy se da myslim kupovat vic veci
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    _DOMINIK_: diky.

Zkusim to tu na vs jeste s jednim dotazem: draftit spis za goldy, nebo gemy, pokud si muzu vybrat? :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    XPABLITO: Třeba Ryan Spain to tak jel, dokonce když byl jen bot draft, tak se před posledním pickem podíval, jestli nějaké nadraftované R/MR nemá 3x, a když měl, tak koupil čtvrté za WC, aby dostal gemy. IMHO to je ale takovej drtek, že se to prostě nevyplatí, i když constructed nehrajes. Třeba začneš a ty WC jako když najdeš.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Docela by mě zajímalo, nedáme anketu asi +- se 4 otázkama?

Co hrajete v aréně, jako primární formát (80+% času)

STD + Historic constructed
    Draft
    Alternativní formáty (Brawl, Singleton, Pauper)
    Arenu nehraji

Případně by to šlo ještě rozdělit, ale zas tolik nás sem nechodí...
    XPABLITO
    XPABLITO --- ---
    _DOMINIK_: Jasně, dám si, ale všechno je výhradně singleton a tam tu jednu kopii z draftů + boosterů většinou otevřu.

MATHES: To samozřejmě ne a ani to není nějak aktivní strategie. Prostě fajn bonus.

Jen mě zajímalo, jestli uvažuju “správně” :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    mne prijde ulet snazit se z extra R+M nasetrit na draft:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam