MAKROBIJEC: rozumiem, ale pre mna bol Throne of Eldraine super, kedze prave bol plny inspiracie, tiez mal v sebe humorne karty ako Gingerbrute (inspiracia v Shreckovi? :P), ale na nasich edh session je fun ked niekoho rozjebava pernicek :D
nevadi mi ani crossover D&D
Secret Lair beriem ako alternativny art ku klasickemu, Ikoria mala vsetky tie godzilly ako alter art k nejakej inej creature - pre mna je to asi tak velky deal, ako ked ma niekto playmat a nema tam magic tematiku, proste sa mu to paci :P
jedine co sa mi nepacilo bolo Walking Dead, lebo to uz bol fakt mimo misu, dvoma vecami, nebola v tom fantazia, ale jeden konkretny serial, ktory je fajn, ale s magicom absolutne nic nema spolocne (to mohli urobit rovno secret lair Friends s Rossom, Chandlerom, Fibi, Monikou a Joeim, aspon by to brali ludia ako unhinged, toto nebolo totiz ani vtipne), a druha vec co serie, ze tam vysli karty s mechanikami co nikde inde, prvy krat Secret Lair nebol iba alternative art, ale uplne nove op karty, co je precedens, aj keby to vsetko bolo krasne v ramci magic universa, obcas si hovorim, ze je vlastne fajn, ze to dojebali takto dvojnasobne (a vyvolalo to vlnu zasluzeneho hatu)
asi by mi vadili specificke crossovery ako napr Skyrim, Zaklinac, Vikingovia, ale inspiracia v tychto oblastiach nie, D&D asi nevadi preto, ze to beriem ako nieco obecne a nie specificke, kedze podla D&D je mnozstvo roznych hier, v podstate su to urcite role play pravidla