• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    THE1JUDGE
    THE1JUDGE --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Tyvoe, ani jsem to nedorek a uz to hazis na nyx :))
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Dnes vychazi Mtg Arena early access pro Android, zatim jsem nenasel download link, snad se casem objevi na google play. Kdyz nekdo najdete, tak to sem prosim hodne, diky.
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    Magic: The Gathering Signed, Graded Black Lotus Breaks Record
    https://bleedingcool.com/games/magic-the-gathering-signed-graded-black-lotus-breaks-record/
    ASYD
    ASYD --- ---
    ASYD
    ASYD --- ---
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    Jak jsem tu minule psal o historic brawlu, tak kdyz skoncil, zacal jsem se standardnim a taky je to solidni zabava, skoda, ze nema ladder, to fakt doufam, ze casem zavedou, protoze zatim mam winrate skoro 70% a to by se lezlo:) Kdybyste nekdo chtel zahrat, napiste.

    WIRUSS: jasne, ale "manova narocnost" je funkci jednak mana symbolu na karte a jednak kvality manabase danyho formatu, muj historic esper kontrol nema problem bezne hrat t3 narset t4 kaya's wrath, takze Doomskar se mi tam nejspis nevejde
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: já jsem to myslel na dalších formátech, tohle se mi líbí, ale nemyslím si, že se to prosadí dál než na Historicu, zatím co u těch wrat si to myslím a tam to dost pravděpodobně bude jedna z mála karet...

    STRANGERD: Největší potíž Kaya's Wrath byla právě striktní mana náročnost u tohoto stačí "jen" dvě bílé...
    ASYD
    ASYD --- ---
    at ma cokoliv, clovek sam se presvedci ze to je to nejhorsi
    jako hrozba to imo bude fungovat naramne :) ...dokud nebude vyresena meta a uz si lidi zvyknou a budou spis vedet co tam asi ma
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: tak hlavne tady vyslo tohle, coz je do UW controlu myslim 4of automaticky, takze ty reci o tom, ze "bude jasny, ze mas wrata" mi prijdou uplne mimo, dokud neuvidime kolik hratelnyho foretellu tam bude. uz jenom tohle znamena, ze souper ma coinflip mezi counterem a wratama, coz je kombinace veci kolem ktery se hraje ne uplne dobre:)

    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    WIRUSS: to je sice pravda, ale zase pokud to budes chtit zahrat ve druhym a ve tretim aktivovat, tak dve kola nemuzes hrat taplandy, nemuzes reagovat na disruption, nemuzes se prolizat k dalsim land dropum... neni to jen upside a imo treba Kaya's Wrath je striktne lepsi, ale je mozny, ze to budou nejlepsi monowhite wrata na historicu, slaby to urcite neni
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Dokážeš si představit draft zhuleny? Já ne. Ale pokud jde o edh, marně vzpomínám na někoho, kdo si nedá. Ostatně většina z komunity v Ostravě poslouchá reggae a dub ;-)
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    MtG se da hrat aby jsi nebyl pod vlivem ? :D
    RASTASHAMAN
    RASTASHAMAN --- ---
    Jinak než pod vlivem edh nehraju :D
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    STRANGERD: Počkej, jestli správně Foretell chápu, tak to prostě vyndáš za 2 a nic tě nenutí to zatím hrát a pak si to zahraješ za 3 tedy proti aggru vyložíš otočené ve 2. kole a ve 3. mu to spláchneš (ano bude patrně vedět, že tam máš wrata a nebude zas tolik růst do šířky, ale to je taky pro tebe výhoda, je pomalejší a ty třeba ani nebudeš muset vše zničit)


    MATEEJ: Proto jsem si nechal v základu Kadena, Slinking Sorcerer EDH (i když si myslím, že je přesílený a docela mě baví), jelikož si vždy připadám jak blbec (a to ani nemusím být pod vlivem), když mám ve hře třeba 5 otočených morphů a pravidelně to obracím, abych se ujistil s wordingem atd. Tohle bude mít v Aréně výhodu no...
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    ZURG:
    MATEEJ:
    STRANGERD: Ja myslim, ze se hrat bude :-)

    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    MATEEJ: je to stejny jako (mega)morph a to byla imo celkem zabavna limited mechanika... prave proto, ze je docela snadny odhadnout, co za kartu by to mohlo bejt, protoze je jich par, oproti tem, ktery ma souper v ruce a idealne bys taky mel bejt schopnej odhadnout/vedet, co kdy muze z ty ruky zahrat:)
    ZURG: je to WoG za 5 s vyhodou, coz je v dnesni dobe standard, tady je ta vyhoda dost solidni, ale porad to zdaleka neni tak dobry, jako kdyby to bylo proste za 4... takze presileny to temer jiste nebude, ale jako pojistka proti klasickejm R/G/B variantam agresivnich decku, co tlaci po krivce a paty kolo uz je pozde, mi to dava nadeji, ze si budu zase na standardu moct zahrat oldschool kontrol:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ZURG: Je otázka, v jakých formatech se ten foretell bude hrát. v limited určitě ano a moc si nedokážu představit, jak bude vypadat heavy foretell deck v papírovém limited, když budeš mít na stole face down tři karty, já bych na ně furt musel čumět a připomínat si casting cost, nebo alespoň než se ty karty naučím.
    ZURG
    ZURG --- ---
    ASYD: Nezdá se vám to trochu přesílený? Nebo obecně ta foretell mechanika?

    Třeba tady to můžu zahrát normálně za 5 cmc, a nebo za 2+3... tak to už je úplně ta stejná cena.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    ASYD: tak z tohohle mam fakt radost, asi si zas zahraju standard:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam