• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Už tady ten dotaz padl, ale od té doby uplynulo pět měsíců, takže není od věci zeptat se znovu - neměl by někdo zájem o nyx pod draft přes ttps://mtgadraft.herokuapp.com/ ?

    Kdo nezná, jde o draftování a následné hraní draftu s konkrétními lidmi z podu. Nadraftuje se na tom webu, pak se decky importují do Areny a hraje se přes výzvy, obvykle Bo3 a tři kola turnaje (není nutné odehrát vše hned, můžeme si na to dát týden a pak to třeba rozjet znovu, nebo taky ne).

    Teoreticky to znamená draft zadarmo, nicméně dobře to funguje jen pro ty, kdo mají draftovaný set smysluplně zastoupený ve sbírce (nemusí ho mít komplet, stačí C, U a řekněme po jednom všechna R/MR, která se v draftu berou a hrají, popř. ochota vyplácnout na ni WC). S tímto na zřeteli bychom se dohodli i na setu, nemusí to být zrovna Kaldheim.

    Kdo by měl zájem, ať dá plus.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ICARUS: Plus domněnka, že je to set cílící na young adult spotřebitele (vizuálem, námětem i jednoduchostí - obvykle cíleně střídají složité sety s těmi jednoduchými a tenhle vypadá z hlediska mechanik dost jednoduše, i když je ještě brzo na nějaké závěry).
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ACHERON: To je proste kopirka harryho pottera, skola car a kouzel.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ACHERON: Souhlasím s tebou.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    mě teda víc než nějaký 6th tier kombo tankuje Hasbro korporátní responsibility jako tlouct americkým dětem do hlavy hodnotu vzdělávání aby se tím pak mohli maskovat na nějakejch pupíkatejch prezentacích CEO. Sorry, jsem se jako zařekl, že sem tyhle real-world poznámky nebudu tahat, ale kdybych nevěřil, že to mají nějak dopředu naplánovaný, tak bych si lehce vytvořil teorii rychle lepenýho produktu v době lockdownu... tak kolik sérií si dáme do recyklace odpadu, all-women setu a rasový tolerance? jsem asi moc vyrostl na sadách co dnes patří do vintage a starýho mnodernu nebo nevím, ale každou třetí sadu tohle překousávat už začíná být únavný. Všem, kterým je tohle jedno se omlouvám :)
    RUI
    RUI --- ---
    ICARUS: Mně to jako zas taková hitparáda nepřijde - tohle kombo zastaví jakýkoliv removal nebo rušení, a hlavně je extrémně all-in. Stačí počkat na třetí kopii Chain of Smog a buď ji zrušit, nebo zabít toho čaroděje, a hra v podstatě skončila - kombo nevyšlo a soupeř přišel o celou ruku. Navíc obě ty karty jsou samy o sobě hrozné. Podle mě se to s tradičními dvoukaretními komby (Entomb + Reanimate, Show and Tell + Griselbrand, Dark Depths + Thespian Stage) vůbec nedá srovnávat.
    TOYAK
    TOYAK --- ---
    ASYD: To je ale votřesný ovšem!
    ASYD
    ASYD --- ---
    TOYAK: obavam se ze nikoliv
    TOYAK
    TOYAK --- ---
    ASYD: A to není fejk??!
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    V0IT: Je na legacy nejaky srovnatelny dvojkaretni kombo vyhravajici hru co dohromady stoji ctyri a min many?
    RUI
    RUI --- ---
    MATHES: Neuměl - Guttersnipe triggeruje jenom při seslání kouzla, zatímco tohle i při kopírování. Chain of Smog se sešle jen jednou, jinak se kopíruje - takže Guttersnipe triggeruje jen jednou, zatímco tenhle jednou za seslání a jednou za každou kopii.
    MATHES
    MATHES --- ---
    V0IT: tohle kombo umel uz guttersnipe, ne?
    ASYD
    ASYD --- ---
    MATEEJ: Ja myslel ze to je fejk :-D
    V0IT
    V0IT --- ---
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATEEJ: Souhlasím, přitom většina těch scroll jsou super.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Tenhle art je ovšem strašlivej:

    338d4cbdc7dc6f4875fcca889097d2e5-andy-goldworthy-snow-sculptures
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    CHOBOT: Na hazard jsem si vzpomněl, když probíhal únorový Arena Open v sealed - kup si vstupenku do turnaje, kde budeš hrát s naprosto random deckem, kup si ji kolikrát chceš a máš prachy/čas, abys druhý den měl (opět s naprosto random kartama) jeden pokus uhrát 6 vítězství pro 1000 USD nebo 7 pro 2000 USD. Nebejt tam ty gemový odměny za uhraný vítězství, tak je to loterie jako vyšitá (ale co si budeme říkat, v tak moc variance based hře jako je MtG to je loterie i tak).
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    obávám se, že náctiletý smradi s máminou kreditkou budou pro wotc lepší dojná kráva než oldfags, co si koupěj max jeden display za sadu v osmi lidech na draft a pak ždímou sekundární trh.

    Producenti mobilních a fortnite like her tohle us zábavní průmysl naučili už dávno, wotc pod taktovkou hasbra jen naskakuje na rozjetej vlak. V kontextu toho jsem zvědavej, kdy jim to EU zatrhne jako hazardní hru, podobně jako jsou teď v EU viditelný snahy o zákaz loot boxů ve hrách.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    MATEEJ: tobě třináct asi neni, ale aktuální cílovce wotc v průměru nejspíš jo :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Zatím se teda se mnou Strixhaven dost míjí, hlavně z hlediska lore a vizuálu. :-(

    Usměvavý brejlatý teenageři (navíc zatím spoilnuli samý humanoidy, jejichž portréty mají v 9/10 identickou kompozici), roztomilý příšerky, jasný barvičky, příliš častá fortnitová stylizace kresby, flavor texty ze školního prostředí, abstraktní doublelandy (mám rád, když země ukazují něco konkrétního), Lesson mechanika (netvrdím, že je technicky špatná, ale je taková bez chuti a bez zápachu, exciting asi jako písemka), nelíběj se mi ani frejmy Mystical Archive (bože, ty placatý mana symboly V KROUŽCÍCH sou tak neskutečně hnusný!!!) Zatím mě to spíš odpuzuje, copak je mi kurva třináct? S dojmem ze spoilerů KHM se to teda nedá srovnat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam