• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: A já zase neodmítám žádnou radu. :-)
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: nenutim:) je pravda, ze ty HS turnaje byvaly na daleko delsi dobu, ale zadny se bez kontumaci neobesel a zadny se nedohral v puvodnim terminu
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Symbolické vstupné se mi nezdá, respektive na discord serverech, kterými jsem se inspiroval, se nepoužívá, a zatím jsem nenarazil na to, že by se to zaseklo.

    Nevím, jak vypadají turnaje v HS, ale tady půjde o tříkolový turnaj 8 lidí, na který budou mít týden. Obvykle to bývá tak, že v neděli nebo sobotu večer se nadraftuje a většina lidí hned ten večer odehraje první kolo, když už u toho sedí.

    Jako určité plus bych vnímal, že polovina lidí je dneska na home officu, což jim dává víc prostoru k dohodě na termínu hraní.

    "Za chodu" - během týdne se náhradníci povolávat nedají (holt by se to rozseklo kontumací), ale do podu pro následující týden už může nastoupit nový hráč místo zdržovače. Pro kontinuální hraní není zapotřebí, aby to bylo pořád těch samých 8 lidí, vždycky po týdnu se to dá obměnit, dlouhodobé hodnocení bude v počtu nasbíraných 3-0 trofejí.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: nahradnici nefunguji, respektive je to dost awkward to resit za chodu. doporucuju dat dopredu jasny terminy na odehrani jednotlivych kol a DOPREDU stanovit jasny postup, pro lidi, co nebudou moct sehnat spoluhrace + doporucuju to od zacatku delat alespon se symbolickym vstupnym, ktere ma preventivni tendenci odradit tyhle zdrzovace:)
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: presne tak. tam to bylo o neco vic lidi, ale vzdycky se to zaseklo na dvou lidech, co proste nebyli schopni najit spolecny termin a obvykle to vyhnilo.

    drzim palce at to klapne dobre a pripadne se zucastnim v budoucnu:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: O organizaci se postarám. Afaik v průběhu podobných soutěží bývá největší problém s tím, aby hráči odehrávali v nějakém rozumném daném termínu, pak se to snadno roztahá a chcípne. Ale tady půjde o pouhých 8 lidí, a pokud budeme mít případné náhradníky, kterými bychom nahradili nespolehlivé hráče, tak by to mohlo fungovat i v dlouhodobém horizontu.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: Určitě bych založil nový audítko, respektive discord server. Pokud nám bude pár lidí chybět a máte nějaký spolehlivý non-nyx kámoše, který by to bavilo, tak ten discord server dává větší smysl.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ASYD: Pokud ji chceš hrát, tak si ji musíš vycraftit.

    Pokud víš, že ji nemáš a že ji nechceš/nemůžeš craftit, tak asi dává smysl ji v draftu vůbec nebrat.

    Pokud ti v sideboardu skončí nějaký debilní R, tak ho po importu do Areny prostě vyhodíš, aby ten deck byl legal k hraní, craftit ho nemusíš.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    taky bych dal... a pripadne bych taky bral nakou historic brawl nyx ligu:)
    ASYD
    ASYD --- ---
    nicmene im in

    idealne zarid auditko pripadne nakej discord thread
    ASYD
    ASYD --- ---
    you are evil
    MATHES
    MATHES --- ---
    ASYD: tak si ji musis docraftit, abys ji mohl hrat
    ASYD
    ASYD --- ---
    MATEEJ: zni to skvele ale kdyz nemas danou kartu v poolu tak to udela co?
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: ja se priznam, ze po zkusenostech s organizaci HS turnaju, pockam jak dopadne prvni pokus:))
    WRATA
    WRATA --- ---
    MATEEJ: Kdyby se naslo dost lidi tak bych si dal draft XLN/RIX
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Už tady ten dotaz padl, ale od té doby uplynulo pět měsíců, takže není od věci zeptat se znovu - neměl by někdo zájem o nyx pod draft přes ttps://mtgadraft.herokuapp.com/ ?

    Kdo nezná, jde o draftování a následné hraní draftu s konkrétními lidmi z podu. Nadraftuje se na tom webu, pak se decky importují do Areny a hraje se přes výzvy, obvykle Bo3 a tři kola turnaje (není nutné odehrát vše hned, můžeme si na to dát týden a pak to třeba rozjet znovu, nebo taky ne).

    Teoreticky to znamená draft zadarmo, nicméně dobře to funguje jen pro ty, kdo mají draftovaný set smysluplně zastoupený ve sbírce (nemusí ho mít komplet, stačí C, U a řekněme po jednom všechna R/MR, která se v draftu berou a hrají, popř. ochota vyplácnout na ni WC). S tímto na zřeteli bychom se dohodli i na setu, nemusí to být zrovna Kaldheim.

    Kdo by měl zájem, ať dá plus.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ICARUS: Plus domněnka, že je to set cílící na young adult spotřebitele (vizuálem, námětem i jednoduchostí - obvykle cíleně střídají složité sety s těmi jednoduchými a tenhle vypadá z hlediska mechanik dost jednoduše, i když je ještě brzo na nějaké závěry).
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ACHERON: To je proste kopirka harryho pottera, skola car a kouzel.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ACHERON: Souhlasím s tebou.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    mě teda víc než nějaký 6th tier kombo tankuje Hasbro korporátní responsibility jako tlouct americkým dětem do hlavy hodnotu vzdělávání aby se tím pak mohli maskovat na nějakejch pupíkatejch prezentacích CEO. Sorry, jsem se jako zařekl, že sem tyhle real-world poznámky nebudu tahat, ale kdybych nevěřil, že to mají nějak dopředu naplánovaný, tak bych si lehce vytvořil teorii rychle lepenýho produktu v době lockdownu... tak kolik sérií si dáme do recyklace odpadu, all-women setu a rasový tolerance? jsem asi moc vyrostl na sadách co dnes patří do vintage a starýho mnodernu nebo nevím, ale každou třetí sadu tohle překousávat už začíná být únavný. Všem, kterým je tohle jedno se omlouvám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam