• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Before previews for Streets of New Capenna officially begin, I thought it would be fun to do another of my Duelist-style teasers where I give tiny hints of things to come. Note that I’m only giving you partial information.

First up, here are some things you can expect:

• five mana costs, using existing mana symbols, that we’ve never used before

• a spell that costs 13BB

• a mechanic we’ve tried to get in numerous sets finally finds a home

• a creature type theme for a draft archetype that’s never been used before

• a red creature that can make token copies of creatures you control

• a card that adds WWUUBBRRGG

• a mechanic which first premiered in a Standard-legal set in the 00’s sees a return to Standard

• a card that makes Cat and Dog tokens

• a draft theme caring about a threshold in the graveyard we haven’t cared about before

• multiple white cards capable of drawing a card each turn

Next, here are some rules text that will be showing up on cards:

• “Then if you control ten or more creatures, you may play the exiled card without paying its mana cost.”

• “Copy target spell you control that wasn’t cast.”

• “As an additional cost to cast this spell, sacrifice a creature, discard a card, or pay 4 life.”

• “If exactly three colors of mana were spent to activate this ability,”

• “Create a 1/1 blue Fish creature token”

• “When you cast this spell, copy it.”

• “WUBRG, T, Sacrifice CARDNAME:”

• “where X is the number of permanents you’ve sacrificed this turn.”

• “Count the colors of the sacrificed creature,”

• “You may cast any number of the copies without paying their mana costs.”

Finally, here are some creature type lines in the set:

• Creature – Devil Warrior

• Creature – Raccoon Rogue

• Creature – Bird Assassin

• Creature – Plant Dinosaur

• Artifact Creature – Treasure Dog

• Artifact Creature – Angel Warrior

• Legendary Creature – Sphinx Demon

• Legendary Creature – Cat Citizen

• Legendary Creature – Cephalid Advisor

• Legendary Creature – Vampire Demon Noble
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATHES: To je v pohodě, já si toho taky nevšiml hned a teď se citím trošku provinile, že jsem vyžral jediný :) ale z těch předešlých jsem si nic nevzal, tak asi zbytečně :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: RUNYAR: lol my bad, beru zpet, jak to ma ruzny velikosti, tak jsem vubec necekal, ze je to ten samej :D
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATHES: No víš, já jsem si vzal ten druhý, ale pak jsem si všiml, že oba obrázky obsahují stejné kódy :) Proto jsem to nakonec neuvedl
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    MATHES: je to jen jeden, netusim, proc jsou ty obrazky dva pod sebou (dal jsem ho jako prilohu postu).
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUNYAR: v prvni rade, je supr, ze pises, ze sis to vzal.

pro priste k dokonalosti chybi jen zdibicek - upresnit ktery sis vzal :D
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Vzal jsem si, děkuji
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    nevím, zda to je ještě k něčemu.. kdyžtak se smažu

WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    ROBIN_SNNS: Nikoliv v pauperu můžeš, hrát všechny karty, které nejsou zabanované a zároveň někdy v historii MTG vyšli jako common a dokonce do toho platí i to, že vyšli, jako common jen MODu. Trochu to zamotává Arena, která nemá pořádný card pool a proto, se tam pauper trochu ohýbá...
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    MATEEJ: Lightning bolt by se pauperu neměl dát hrát, protože ve STX byl značen jako Rare.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ROBIN_SNNS: Bolt vyšel v STX jako součást Mystical Archive, což byl z hlediska legality takovej zvláštní případ. Vydání karty v Mystical Archive principielně neměnilo její legalitu, ta zůstala stejná jako před vydáním. Takže ve Standardu se daly a dají hrát jen ty karty z Mystical Archive, které jsou ve Standardu i bez něj. Tehdy třeba Opt nebo Cultivate.

Vyjma toho se všechny karty z Mystical Archives staly legální pro Historic, s výjimkou karet, které pro něj hned při vydání (nebo později) zabanovali, což byly:

Channel
    Counterspell
    Dark Ritual
    Demonic Tutor
    Lightning Bolt
    Swords to Plowshares

Ty se prostě dají hrát jen v STX Limited. Ale měly by se dát hrát v pauperovém eventu, i když si nevybavuju, že bych tam na ně narazil.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    WIRUSS: K tomu lighting boltu... Jak je to vlastně s jeho hraním v aréně. Co jsem našla je, že vyšel naposledy ve Strixhavenu, tudíž by měl být součástí standardu, ale v online databázi je označen jako "not legal" a ve většině historicu jako "banned". Jde mi z toho hlava kolem. Jaký je rozdíl?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Pro mě zajímavý info z toho posledního commandeřího článku:

Alchemy Horizons: Baldur's Gate releases this July, bringing hundreds of new cards to MTG Arena and launching with everything you've come to expect from full set releases—including a Set Mastery, Draft gameplay modes, and more.

(Protože do teď to vypadalo, že mezi Streets of New Capenna a Dominaria United budou dlouhé 4 měsíce draftování SNC, v závěru s Cube, která není zrovna můj šálek kávy.)
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    RUNYAR: https://draftsim.com/mtg-arena-codes/

MATHES: u těchto věcí mě lorově fakt vadí (stejně jako u Beholderů), že nemají flying, jasně oni lítaj trochu "specificky" ale... ;-)

Co je lórově ještě zajímavé je Lightning Bolt, vždy na obrázku byl nějakej blesk z nebe, ano často tam byl vidět i sesílatel, ale rozhodně to nebylo nic takového, jak se popisuje v AD&D, že blesk vyletí z rukou atd. a zde to máme ;-)

MATHES
    MATHES --- ---
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Na offic stránkách mají vyvěšený ,,PlayNEO,,. Jen tak ze srandy jsem koukl na jeden web jestli není nějaký free code do areny a našel jsem ,,PlayNEOAlchemy,, 3x NEOAlechemy balík zdarma
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATEEJ: ono i když dostaneš jako odměnu nerfnutou kartu, dostaneš obě. Nejspíš i u těch co otevřeš v balíku...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    KVIIIK:

Alchemy karty jsou dvojího druhu:

1) Nerfnuté nebo posílené verze karet, které vyšly i tiskem (např. Esika's Charriot, Luminarch Aspirant nebo Triumphant Adventurer). U nich automaticky máš obě varianty karty, tu před úpravou i po ní.

2) Úplně nové karty, které existují pouze v Alchemy verzi. (Zatím vyšly dvě sady, jedna při launchi Alchemy, která obsahuje karty tematicky navazující na Innistrad, a nedávno sada navazující na NEO).

Pokud máš karty ze skupiny 1) ve sbírce, nemusíš si je pořizovat znovu, automaticky máš jejich varianty pro Standard i Alchemy. (A pokud se nepletu, když si ji vycraftíš přes wildcards, tak taky dostaneš obě varianty.)

Pokud chceš hrát v Alchemy karty ze skupiny 2), tak si je musíš pořídit koupí packů nebo přes wild cards. V draftu se neobjevují.

WotC počítají s tím, že karty budou průběžně nerfovat nebo posilovat. Příští dávka úprav má přijít 7. 4.

Z předchozích dvou odstavců vyplývá, že udržet si Tier 1 deck v Alchemy je náročnější na zdroje než si udržet Tier 1 deck ve Standardu.

(Nerfování a posilování se nicméně týká a bude týkat i normálních karet. U nich ti ale zůstanou obě verze, původní budeš moct hrát ve Standardu, novou jen v Alchemy.)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Pochopil jsem to správně, že Alchemy karty jsou úplně stejný jako normální karty až na to, že se budou častěji nerfovat? A že pokud někdo chce hrát alchemy formát, musí si znovu nakoupit všechno, co už má, protože obsah těch balíků je v podstatě identický, akorát se každý ten formát počítá do jiného cardpoolu?
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATEEJ: Mám gemy na dva passy, ale asi si to nechám. To bude asi nejlepší.. uvažuji, ještě jestli nenakoupit balíčky historic. Cosmetic věci mě přijdou zbytečné. Jedině, že by mě něco fakt padlo do oka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam