• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Wizardi/Hasbro už poslední dobou akorát serou. Booster za 1300zl co dá vždy Mythic card ještě dává smysl, ale udělat Limited time bundle co dá 12 rare a 4 mythicy a dá se koupit jen za 50 USD, tak to už je docela silné kafe.
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Explorer | Magic: The Gathering
    https://magic.wizards.com/en/formats/explorer
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    No už z těch formátů mám v hlavě guláš :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Btw někdo vzal 16 nejhrannější Pioneer decků, spočítal karty, které v nich jsou a chybí v Exploreru, a vyšlo mu něco jako 45 karet. To jsou dvě Historic Anthology. (Konec konců už teď prohlásili, že na cestě od Exploreru k Pioneeru nebudou vyrábět každou commonovou 2/2 za 3 many, protože to nedává smysl.)
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: jj je to mozny, ze tam vysly reprinty ze starsich sad, ale priznam se, ze to nevim jiste, protoze jumpstart jsem se snazil ostentativne ignorovat
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Čistě teoreticky možná existují Jumpstart karty, které nepoužívají digitální herní mechanismy, ale nikdy nevyšly v papíru, takže taky nejsou hratelné. Ale možná žádná taková není.
    MATHES
    MATHES --- ---
    takze jumpstart karty, co vysly v arene jenom v jumpstart (ale jinak vysly v nejakym papirovym setu) tak tam muzes hrat.
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: tak ne, je to trochu jinak "Cards that only exist digitally are excluded from Explorer"
    MATHES
    MATHES --- ---
    MATEEJ: v exploreru jsou pouze "paper only karty" tj zadny perpetually, ani zadny generovani karet. karty, ktery vysly v jumpstart, ale nemaji tyhle digitalni mechaniky jsou podle vseho ok a ve formatu bejt muzou
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Tohle mě trochu mate - Jumpstart karty se imo dají hrát v Historicu i Exploreru, rozdíl je v Alchemy kartách, nebo se pletu? (Některé z nich možná vyšly v Jumpstartu, ale většina z nich ne.)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MATHES: Je absurdní, jak strašně nekoncepčně pracuje tahle ne úplně malá společnost s formátama.

Že byl Pioneer zpočátku mrtvej a tlačili Historic, to se dá pochopit, protože se v té době dalo hrát jen digitálně. Před půl rokem pro ně Pioneer v Areně pořád ještě nebyl téma (i když o něm hráči snili a spekulovali) a místo toho z pohledu mnoha hráčů zprznili Historic Alchemy kartama (přitom mohli nechat Historic Historicem a Alchemy aplikovat jen do Standardu). A teď udělali digital only formát Explorer, u kterého deklarují, že je to jen přestupní můstek k Pioneeru, a souběžně s ním bude fungovat Historic, který, pokud to chápu správně, bude mít ten samý pool karet jenom mínus Alchemy. Přitom ale už před tím půl rokem museli vědět, že Explorer chystají a že bude brzo.
    MATHES
    MATHES --- ---
    takze az udelaj explorer brawl, tak to bude muj format:))
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUNYAR: pioneer ale neni v arene, protoze tam neni spousta setu. je to realne historic bez jump start digitalniho bordelu:)
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    MATEJKYS: jo něco takového jsem četl....

MATHES: takže mix standart a historic, což je ten pionýr jak říkal MATEJKYS jestli chápu dobře. Což mě přijde fajn
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUNYAR: v podstate je to historic bez jumpstart picovin, coz je asi dobre
    MATEJKYS
    MATEJKYS --- ---
    RUNYAR: Jestli jsem to správně pochopil, tak se Explorer časem změní na Pioneer. Jen to jsou lamy, který nedokážou do hry dostat "rychle" tolik dalších karet.
    Názor ti neřeknu, páč arénu prakticky nehraju :)
    LUCINKA
    LUCINKA --- ---
    ROBIN_SNNS: Krása :) a ztráta času když chvilku počkáme.... jen pět hodin :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    kód PATCHUP na expy
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Už to funguje
    OLA44
    OLA44 --- ---
    nezapomente: PlaySNC
    Jo a kdo ma abstak tak se Sparkym se da hrat ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam